Recenzie ” Tinerețe” de J. M. Coetzee

by | Jun 12, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA TINEREȚE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2003, scriitorul sud-african J.M. Coetzee nu face absolut niciun compromis atunci când este vorba despre literatură, etalând cu dezinvoltură un stil impetuos care apelează la cuvintele vii, cu nerv și sinceritate penetrantă, punând astfel pe tapet existența unui om între truism și miracol, dezvăluind în romanul ” Tinerețe” vicisitudinile căutării și rânjetul slut al realității.

Făcând parte, alături de romanul ”Copilărie” din ciclul ” Scene de viață provincială”, ” Tinerețe” este un veritabil monument al onestității, al spiritului analitic care nu umblă cu jumătăți de măsură, descriind, da capo al fine, zbaterile devenirii sau măcar dorința devenirii unui tânăr care, între idealizarea iubirii și imboldul de a deveni artist, se lasă înghițit de vuietul societății, învelindu-și gândurile și felul de a fi sub negura robotizării unui homo sapiens al cărui senzorial este prins sub chiciura asprului șablonardism.

Probabil că mulți dintre oamenii acestui prezent se vor identifica, într-o măsură mai mare sau mai mică, cu personajul principal al acestei cărți. Oameni care încearcă să-și demonstreze sieși că pot, deși între putință și împlinire se întinde un vast teritoriu cu nenumărate variabile și necunoscute care răsfiră probe cu iz sisific, schimbând, într-un mod oarecum inexplicabil, în anumite momente ale existenței, acul busolei, îndepărtând astfel entuziasmul pașilor de la drumul inițial, pe care, într-o clipă unică de fericire și avânt, l-am pavat cu visele noastre.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de J.M. Coetzee

O carte extraordinară!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA TINEREȚE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Tinerețe
Autor: J.M. Coetzee
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 211
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.06.2018
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Onestitatea scriiturii, ca o primordială asumare a succesului dar și a eșecului, emană o magnetizantă cursivitate a povestirii.

Aspecte Negative:

Poate că în anumite fragmente se coboară mult prea mult în lumea amănuntelor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1910 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments