Recenzie ”În inima țării” De J.M. Coetzee

by | Dec 9, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN INIMA ȚĂRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură scriitorul sud-african J.M. Coetzee , deși extrem de introvertit și oarecum parcimonios în viața privată, dă dovadă în creațiile sale de o răvășitoare desenare a unor personaje, întâmplări și trăiri culese cu o trudă olimpiană de pe ramurile realității prin intermediul unui subtil simț al observației în care realul și irealul se se contopesc atât de mult încât cititorul, pe bună dreptate, ajunge la un moment dat să le confunde.

Romanul ”În inima țării”, scris de către autorul sud-african în anul 1977, pune pe masa analizei conflictul indefinibil și totuși omniprezent dintre minus și plus, făcând din lupta contrariilor o încleștare în care, oricând și oriunde, învingătorul se poate transforma în învins. Însă, în romanul ” În inima țării” nu este vorba despre un război sângeros, ci despre lăuntricele răniri cauzate de eterna stare de tensiune, atât psihologică-comportamentală cât și capricioasă, injustificabilă și totuși încarceratoare.

Într-o lume a prejudecăților care încă trăiesc nestingherite pe continentul african, J.M. Coetzee amestecă albul și negrul, posibilul și imposibilul, într-o electrocutantă redefinire a conștiinței care, dincolo de individualismul egoist al fiecărui membru din rasa umană, emană un sâcâitor dualism în care unii chiar cred că le este permis orice.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de J.M. Coetzee

Stilul narativ al lui Coetzee crește și descrește, alternând ritmul lent cu cel tumultos, într-un dans hipnotic care însă nu ascunde adevărul, ba dimpotrivă, îl așează sub vitraliul oprobiului public nu pentru a judeca cu asprime, ci pentru a se constitui într-o irefutabilă pildă din care oamenii ar trebui să învețe ceva.

Totul la Coetzee este imprevizibil, sufocant, mânuind intempestiv diapazonul cu ajutorul căruia adaugă, șterge și iar adaugă, într-o continuă rezidire a existențialismului aflat între precaritate și indestructibilitate.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA ÎN INIMA ȚĂRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: În Inima țării
Autor: J.M. Coetzee
An apariție : 2017
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Incisivitatea descriptivismului lăuntric este o indubitabilă calitate.

Aspecte Negative:

Metisajul literar al răsturnărilor de situație creează străi de confuzie.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1914 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments