🔥 CARTEA ÎN INIMA ȚĂRII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură scriitorul sud-african J.M. Coetzee , deși extrem de introvertit și oarecum parcimonios în viața privată, dă dovadă în creațiile sale de o răvășitoare desenare a unor personaje, întâmplări și trăiri culese cu o trudă olimpiană de pe ramurile realității prin intermediul unui subtil simț al observației în care realul și irealul se se contopesc atât de mult încât cititorul, pe bună dreptate, ajunge la un moment dat să le confunde.

Romanul ”În inima țării”, scris de către autorul sud-african în anul 1977, pune pe masa analizei conflictul indefinibil și totuși omniprezent dintre minus și plus, făcând din lupta contrariilor o încleștare în care, oricând și oriunde, învingătorul se poate transforma în învins. Însă, în romanul ” În inima țării” nu este vorba despre un război sângeros, ci despre lăuntricele răniri cauzate de eterna stare de tensiune, atât psihologică-comportamentală cât și capricioasă, injustificabilă și totuși încarceratoare.

Într-o lume a prejudecăților care încă trăiesc nestingherite pe continentul african, J.M. Coetzee amestecă albul și negrul, posibilul și imposibilul, într-o electrocutantă redefinire a conștiinței care, dincolo de individualismul egoist al fiecărui membru din rasa umană, emană un sâcâitor dualism în care unii chiar cred că le este permis orice.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de J.M. Coetzee.

Stilul narativ al lui Coetzee crește și descrește, alternând ritmul lent cu cel tumultos, într-un dans hipnotic care însă nu ascunde adevărul, ba dimpotrivă, îl așează sub vitraliul oprobiului public nu pentru a judeca cu asprime, ci pentru a se constitui într-o irefutabilă pildă din care oamenii ar trebui să învețe ceva.

Totul la Coetzee este imprevizibil, sufocant, mânuind intempestiv diapazonul cu ajutorul căruia adaugă, șterge și iar adaugă, într-o continuă rezidire a existențialismului aflat între precaritate și indestructibilitate.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA ÎN INIMA ȚĂRII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: În Inima țării
Autor: J.M. Coetzee
An apariție : 2017
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Incisivitatea descriptivismului lăuntric este o indubitabilă calitate.

Aspecte Negative:

Metisajul literar al răsturnărilor de situație creează străi de confuzie.

Cristian Cărpenaru
Autor: Cristian Cărpenaru
Cristian e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1702 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru