Recenzie: „Azi, mâine și pentru totdeauna” de Anne K. Joy

de | iul. 15, 2019 | Dragoste, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA AZI MÂINE ȘI PENTRU TOTDEAUNA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN


Știi ce? Îți voi da banii promiși și le voi spune părinților mei că s-a terminat și că nu ne-am potrivit. Cu siguranță voi găsi în câteva zile o femeie care să accepte să ne căsătorim.


Mintea omului este atât de complexă, încât uneori fiecare dintre noi reușim să ne încurcăm în ea ca într-un ghem de lână, căutând răspunsul corect ca să ieșim la suprafață. De aceea, înainte să ne dăm cu părerea despre ce credem noi că este bine, este important să învățăm să ascultăm activ, să analizăm și să ne gândim că a judeca este ușor, dar a empatiza este corect.

Aparențele sunt de cele mai multe ori înșelătoare. Cunoaștem oameni și ne facem o părere despre ei pur și simplu nefondată, deoarece, pentru a cunoaște un om cu toate dedesubturile sale, uneori avem nevoie de mai mult de o viață. Judecata nu-și are locul nicăieri, căci fiecare om își duce singur experiențele pe umeri, atât cât știe, atât cât poate.

Roata se învârte întotdeauna, de aceea ”niciodată să nu spui niciodată” este și va rămâne o vorbă înțeleaptă și cât se poate de reală. Atunci când ne grăbim să judecăm, riscăm să ne împiedicăm de ambele părți în orgolii, mândrii și alte frustrări care nu ar trebui să-și găsească locul în relația dintre oameni.

Când comunicarea este deficitară sau ascultarea nu există, oamenii au tendința să se supere, să plece sau să arunce cu venin, care își are efectul mult timp după și face ravagii în urma sa, creând traume de natură emoțională greu de vindecat.

Azi, mâine și pentru totdeauna de Anne K. Joy este o poveste care ne vorbește depre doi oameni care se întâlnesc, se complac într-o relație cu beneficii de ambele părți, ajung să nutrească sentimente și să construiască o relație, pentru ca mai apoi să se poticnească în orgolii și să se despartă din pricina unor concluzii trase eronat, în absența totală a comunicării.

Meredith Hathway este o femeie frumoasă, inteligentă, cu multe calități, dorită de majoritatea bărbaților. Pe motive numai de ea știute, alege ca nivel de trai cea mai veche meserie din lume, aceea a unei dame de companie. Numai că Meredith are principii, valori și reguli, astfel încât, în meseria aleasă este doar atât: o companie plăcută, trasând de la bun început niște limite clare.

Activitățile sale împreună cu bărbații sofisticați și bogați se rezumă doar la întâlniri în societate, baluri și simpozioane, contra unor remunerații financiare; tradus într-un limbaj actualizat, este de fapt, un fel de hostess a zilelor noastre, apropierile intime lipsind cu desăvârșire.


Mi-a luat multă vreme să-i dau dreptate, însă în tot acel timp am catalogat-o că fiind o femeie ușoară. Am greșit. Nu era treaba mea ce făcea cu viața și trupul ei. Fiecare persoană este diferită. Distinctă și liberă să-și ia propriile decizii. Unora le este greu să înțeleagă. Cât despre mine, am încetat să caut modalități să mă înțeleg. Pur și simplu mă accept cu defectele și calitățile mele.”


Dustin Woods este un bărbat interesant, departe de a fi ”obișnuit”, el fiind un om de afaceri cunoscut în lumea mondenă, venit dintr-o familie cu prestigiu, dar care ascunde, sub masca sa de cuceritor, secrete de viață care-i zdruncină existența și îl transformă într-o persoană rece și superficială, aparent fără sentimente.

Relația protagoniștilor începe într-un moment de nebunie, căci fiecare fuge de momentul prezent, dar găsesc reciproc niște avantaje care îi aduc împreună, mai întâi profesional, apoi ghemul se încurcă și relația se transformă într-o conspirație ce devine periculoasă pentru inimile lor.


… dacă ar alege să mă urmeze pe mine… atunci mi-ar demonstra că este un bărbat adevărat, un bărbat care înțelege că trecutul rămâne trecut.


Certuri, apropieri, tachinări și insulte, toate acestea se întâmplă într-o poveste de dragoste adevărată, atunci când comunicarea este deficitară și orgoliile sunt mari, dar, din fericire, inima nu ascultă de minte și își face propriile reguli, deși este nevoită să treacă testul timpului.

Cu toate acestea, ”mai bine mai târziu, decât niciodată! ”

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții AZI MÂINE ȘI PENTRU TOTDEAUNA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Anne K. Joy sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AZI MÂINE ȘI PENTRU TOTDEAUNA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Azi Mâine și Pentru Totdeauna
Autor: Anne K. Joy
An apariție : 2018
Editura: OLGA
Nr. Pagini: 306
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.07.2019
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Încă de când notam impresiile pe care mi le-am format în urma lecturii primului volum, gândul meu era doar la Te doresc. De ce? E simplu. E povestea cuplului meu preferat întâlnit pe parcursul acestei serii și abia așteptam să vă vorbesc despre el. În plus, e una...

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Cyrill a fost adoptat la frageda vârstă de 3 zile de o familie înstărită. A dobândit un nume, dar nu și un tată și o mamă. Cei care l-au adoptat au un comportament și un stil de viață foarte excentric. Mama scrie, dar nu-și dorește celebritatea și urăște ca romanele...

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Mici, nevinovate sau mari și gogonate - minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 1105 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments