Recenzie: „Azi, mâine și pentru totdeauna” de Anne K. Joy

de | iul. 15, 2019 | Dragoste, Recenzii cărți, Romantism


Știi ce? Îți voi da banii promiși și le voi spune părinților mei că s-a terminat și că nu ne-am potrivit. Cu siguranță voi găsi în câteva zile o femeie care să accepte să ne căsătorim.


Mintea omului este atât de complexă, încât uneori fiecare dintre noi reușim să ne încurcăm în ea ca într-un ghem de lână, căutând răspunsul corect ca să ieșim la suprafață. De aceea, înainte să ne dăm cu părerea despre ce credem noi că este bine, este important să învățăm să ascultăm activ, să analizăm și să ne gândim că a judeca este ușor, dar a empatiza este corect.

Aparențele sunt de cele mai multe ori înșelătoare. Cunoaștem oameni și ne facem o părere despre ei pur și simplu nefondată, deoarece, pentru a cunoaște un om cu toate dedesubturile sale, uneori avem nevoie de mai mult de o viață. Judecata nu-și are locul nicăieri, căci fiecare om își duce singur experiențele pe umeri, atât cât știe, atât cât poate.

Roata se învârte întotdeauna, de aceea ”niciodată să nu spui niciodată” este și va rămâne o vorbă înțeleaptă și cât se poate de reală. Atunci când ne grăbim să judecăm, riscăm să ne împiedicăm de ambele părți în orgolii, mândrii și alte frustrări care nu ar trebui să-și găsească locul în relația dintre oameni.

Când comunicarea este deficitară sau ascultarea nu există, oamenii au tendința să se supere, să plece sau să arunce cu venin, care își are efectul mult timp după și face ravagii în urma sa, creând traume de natură emoțională greu de vindecat.

Azi, mâine și pentru totdeauna de Anne K. Joy este o poveste care ne vorbește depre doi oameni care se întâlnesc, se complac într-o relație cu beneficii de ambele părți, ajung să nutrească sentimente și să construiască o relație, pentru ca mai apoi să se poticnească în orgolii și să se despartă din pricina unor concluzii trase eronat, în absența totală a comunicării.

Meredith Hathway este o femeie frumoasă, inteligentă, cu multe calități, dorită de majoritatea bărbaților. Pe motive numai de ea știute, alege ca nivel de trai cea mai veche meserie din lume, aceea a unei dame de companie. Numai că Meredith are principii, valori și reguli, astfel încât, în meseria aleasă este doar atât: o companie plăcută, trasând de la bun început niște limite clare.

Activitățile sale împreună cu bărbații sofisticați și bogați se rezumă doar la întâlniri în societate, baluri și simpozioane, contra unor remunerații financiare; tradus într-un limbaj actualizat, este de fapt, un fel de hostess a zilelor noastre, apropierile intime lipsind cu desăvârșire.


Mi-a luat multă vreme să-i dau dreptate, însă în tot acel timp am catalogat-o că fiind o femeie ușoară. Am greșit. Nu era treaba mea ce făcea cu viața și trupul ei. Fiecare persoană este diferită. Distinctă și liberă să-și ia propriile decizii. Unora le este greu să înțeleagă. Cât despre mine, am încetat să caut modalități să mă înțeleg. Pur și simplu mă accept cu defectele și calitățile mele.”


Dustin Woods este un bărbat interesant, departe de a fi ”obișnuit”, el fiind un om de afaceri cunoscut în lumea mondenă, venit dintr-o familie cu prestigiu, dar care ascunde, sub masca sa de cuceritor, secrete de viață care-i zdruncină existența și îl transformă într-o persoană rece și superficială, aparent fără sentimente.

Relația protagoniștilor începe într-un moment de nebunie, căci fiecare fuge de momentul prezent, dar găsesc reciproc niște avantaje care îi aduc împreună, mai întâi profesional, apoi ghemul se încurcă și relația se transformă într-o conspirație ce devine periculoasă pentru inimile lor.


… dacă ar alege să mă urmeze pe mine… atunci mi-ar demonstra că este un bărbat adevărat, un bărbat care înțelege că trecutul rămâne trecut.


Certuri, apropieri, tachinări și insulte, toate acestea se întâmplă într-o poveste de dragoste adevărată, atunci când comunicarea este deficitară și orgoliile sunt mari, dar, din fericire, inima nu ascultă de minte și își face propriile reguli, deși este nevoită să treacă testul timpului.

Cu toate acestea, ”mai bine mai târziu, decât niciodată! ”

Titlu: AZI MÂINE ȘI PENTRU TOTDEAUNA
Autor: Anne K. Joy
An apariție : 2018
Editura: OLGA
Nr. Pagini: 306
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 1563

Alte recenzii de la Anne K. Joy:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Animal pe moarte” de Philip Roth
Recenzie ”Animal pe moarte” de Philip Roth

Romanul "Animal pe moarte" de Philip Roth realizează o meditație profundă asupra iubirii, morții și trecerii timpului, străbătută de un fir narativ complex și captivant. Romanul explorează relația dintre un profesor universitar în vârstă, David Kepesh, și o tânără...

Recenzie “Problema Spinoza” de Irvin D. Yalom
Recenzie “Problema Spinoza” de Irvin D. Yalom

  Psihologul și psihanalistul Irvin D. Yalom, autor al mai multor lucrări de psihoterapie, a delectat publicul larg și cu câteva romane, între care și “Problema Spinoza”. Acest volum dezvoltă în paralel două planuri, la distanța de câteva secole, care se...

Recenzie ”Ispita bodyguardului” de Jennifer L. Armentrout
Recenzie ”Ispita bodyguardului” de Jennifer L. Armentrout

,,El o poate proteja de oricine, însă nu și de el însuși” Povestea din Ispita bodyguardului explorează aventura tumultoasă a unei jurnaliste, Alana Gore, și a bodyguardului ei, Chandler Gamble, într-o călătorie presărată cu provocări și atracție. Confruntată cu o...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dobrescu a fost redactor Booknation.ro și a scris 47 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments