Recenzie : “Până la sfârșit, promit!” de Anne K. Joy

by | Sep 19, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA : PÂNĂ LA SFÂRȘIT PROMIT! ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Până la sfârșit, promit! este o poveste dramatică scrisă de Anne K. Joy, așa cum ne-a obișnuit în seria de cărți intitulată Promisiuni; povești de viață mai mult sau mai puțin reale, cu experiențe ce au ca scop realizarea faptului că viața este scurtă și e bine să o trăim la intensitate maximă.

Tot ce se întâmplă într-o viață de om este mult prea mult pentru a scrie doar o carte, experiențele negative fiind de obicei cele care schimbă destine, pavând traseele cu cicatrici ce lasă urme adânci, dar care au și rol benefic, de transformare a caracterelor slabe în unele puternice, căci vorba aceea: ”ce nu te omoară, te face mai puternic”.

Anabelle este o tânără cântăreață, ce decide să rupă logodna mult prea lungă cu Jay, care este absent din relație de ceva timp, preocupându-se în totalitate de pasiunea lor comună, muzica. Cu toate că fac parte din aceeași formație, plecarea Annabellei nu lasă mare gol în viața logodnicului său, singurul incovenient fiind doar faptul că trebuie găsită o înlocuitoare, ceea ce lui Jay nu îi este foarte confortabil.

Supărată fiind de dezinteresul fostului prieten la adresa ei, Anabelle pleacă și aproape că se transformă în victima unor golani puși pe glume proaste. De nicăieri, apare eroul salvator misterios cu chip sexy, pe numele său Joshua, cu care personajul nostru feminin pleacă spre casă, oferindu-i adăpost pentru o perioadă scurtă de timp.

Joshua Hyde provine dintr-o familie bogată, dar decide să renunțe la tot în schimbul libertății și a liniștii pe plan personal, dar și profesional. Conflictul dintre el și tatăl său se adâncește din ce în ce mai tare, ducând la o ruptură inevitabilă între Joshua și întreaga sa familie, totul datorită magnatului om de afaceri care este obișnuit să controleze viețile tuturor.

Întâlnirea cu Anabelle îi oferă un nou rost lui Joshua, care este hotărât să-și refacă viața de data asta pe propriile sale puteri, luând-o de la zero. După ce îi propune fetei să renunțe la tot și să plece cu el departe, într-o casă pe o plajă aproape pustie, pleacă și așteaptă ce vadă ce îi rezervă viitorul. După luni de zile de frământări interioare, Anabelle decide să riște și să-și urmeze inima, plecând în căutarea necunoscutului care i-a dat viața peste cap în doar câteva zile.

În anii ce urmează ne este prezentat un cuplu minunat, ce se bucură de libertate, de liniște și de armonie, într-o casă pe plajă, înconjurați de prieteni, trăindu-și iubirea la maxim. Viața ne surprinde de cele mai multe ori și ne supune la grele încercări, căci atunci când ai impresia că totul merge bine și nimic rău nu te poate atinge, lecțiile vin din urmă și te mistuie pe interior.

După ani de fericire în bula lor romantică, apariția unei boli necruțătoare distruge tot ce au clădit împreună. Moartea Anabellei lasă în sufletul lui Joshua chin și suferință, peste care nu va reuși să treacă o bună perioadă de timp. Atunci când necazul îți bate la ușă, ce poți face? Cum reușeșeti să reconstruiești o viață din nou și din nou, când nu mai ai nici putere, nici credință?

Desi finalul este trist, cartea ne oferă posibilitatea de a privi în oglindă și a ne observa chipul îndeaproape. Timpul poate fi scurt sau puțin mai lung, dar niciodată nu vom ști care este capătul lui și ce ne așteaptă dincolo de viața pe Pământ. Fiecare zi este un prilej de bucurie în care ideal este să trăim cu bucurie, să îndepărtăm tot ce este nociv din calea noastră și să fim recunoscători pentru toate lucrurile minore care ne bucură sufletul, în fiecare zi.

Trăiește-ți viața ca și când asta ar fi ultima ta zi pe Pământ!

Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții : PÂNĂ LA SFÂRȘIT PROMIT!?

Vezi toată lista de cărți scrise de Anne K. Joy sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA : PÂNĂ LA SFÂRȘIT PROMIT! CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: : Până La Sfârșit Promit!
Autor: Anne K. Joy
An apariție : 2018
Editura: OLGA
Nr. Pagini: 306
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 19.09.2019
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Iarna Crimelor Perfecte” de Tony Mott

Recenzie “Iarna Crimelor Perfecte” de Tony Mott

Sunt la prima întâlnire cu cărțile scrise de autoarea Tony Mott. Va spun sincer că până să încep să caut mai multe informații despre ea am avut senzația că este bărbat. Poate asta a fost și intenția autoarei Antoaneta Galeș atunci când și-a ales acest pseudonim...

Recenzie “Pe marginea prăpastiei” de Roland Smith

Recenzie “Pe marginea prăpastiei” de Roland Smith

Pe marginea prăpastiei este cel de-al doilea volum al seriei pentru adolescenți scrise de autorul american Roland Smith. Seria conține până în prezent 4 cărți. Despre prima carte, Peak v-am vorbit în articolul dedicat. Din cele 4 cărți însă în limba română sunt...

Recenzie „The only girl in the world” Maude Julien

Recenzie „The only girl in the world” Maude Julien

Voi ați privit filmul G.I.Joe? Sau G.I.Jane ar fi mai potrivit! Pregătirile fizice și mintale prin care trec băieții și Jordan O'Neil (Demi Moore) sunt flori de cuc, de soc, de câmp și parașute rupte pe lângă cei 18 ani petrecuți de Maude alături de părinți. La 4 ani,...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 941 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments