Recenzie ”Bărbați care urăsc femeile” de Stieg Larsson

Titlu: Bărbați Care Urăsc Femeile
Autor: Stieg Larsson
An apariție : 2008
Editura: Trei
Nr. Pagini: 688
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 15.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Bărbați care urăsc femeile” de Stieg Larsson
1 (20%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI BĂRBAȚI CARE URĂSC FEMEILE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

” Bărbați care urăsc femeile”, romanul scriitorului suedez Stieg Larsson, face parte dintr-o trilogie de 2000 de pagini care mai cuprinde ” Fata care s-a jucat cu focul” și ” Castelul din nori s-a sfărâmat.”

Halucinata lume detectivistă plină de sufocante mistere, este presărată de stilul scriitoricesc al scriitorului suedez Stieg Larsson ca ploaie luminoasă de meteoriți deciși să-și ducă misiunea până la capăt.

Impresionantul șir de personaje, fugitive sau pregnante, alcătuiesc un glosar aproape omogen, însă, din nefericire, disperat pe alocuri.

În esență subiectul cărții este unul extrem de simplu. Henrik Vanger, un bătrânel de 80 de ani, îl angajează pe Mikael Blomkvist, un om cu onoarea pătată în urma unui dezastruos proces, să ancheteze dispariția nepoatei Harriet Vanger, petrecută în urmă cu mai bine de 36 dec ani.

talentul de povestitor, fără a fi prins în imunda bagatelizare a evenimentelor care se vor succeda cu o uimitoare viteză, face din Stieg Larsson un scriitor aparte. Nu neapărat un geniu, pentru că nu ne aflăm în fața unei capodopere, dar nici a unei cărți de duzină.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Stieg Larsson.

”Bărbați care urăsc  femeile” este o carte situată undeva între aventurism și introspecție, care respiră o viață aparte, departe stereotipizare, de autosatisfacerea orgoliului cu lumea facilă a truismelor și a verbiajelor.

Nu aș putea să spun că Stieg Larsson este un scriitor hermeneutic, dar nici unul extrem de accesibil, secretul transformării acestei trilogii într-un best-seller fiind magistralul joc al îmbinării pieselor, ca într-un lego impozant care se clădește ușor, dar sigur, odată cu fiece pagină în care promoroaca misterelor este scuturată într-un crescendo care te acaparează aproape pe negândite.

Dincolo de lumea detectivistă creată de Stieg Larsson se întinde descriptivismul și forța narativă, cu personaje ascuțite și întâmplări palpitante care corupe, răpind aparentele stări de acalmie a lecturii, strecurând viforul în sufletele cititorilor!

Lectură plăcută !

ACUM GĂSEȘTI BĂRBAȚI CARE URĂSC FEMEILE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Îmbinarea întâmplărilor are un iz de necesară narcotizare.

Aspecte Negative:

Primele 20 de pagini are ceva din plictisul prologurilor balzaciene.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.