Recenzie: „Bărbaţi care urăsc femeile. Millennium 1” de Stieg Larsson

by | Jan 4, 2020 | Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BĂRBAŢI CARE URĂSC FEMEILE. MILLENNIUM 1 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„La început aţi afirmat că toţi oamenii au secrete. Aţi găsit şi aici vreunul?”

Bărbaţi care urăsc femeile este primul volum dintr-o trilogie absolut remarcabilă, genială şi total imprevizibilă: Millennium.

Scrisă de jurnalistul şi scriitorul de origine suedeză Stieg Larsson, aceasta s-a bucurat de un imens succes internaţional din urma căreia a rezultat şi o ecranizare de excepţie (The Girl with the Dragon Tattoo), avându-i în roluri principale pe Daniel Craig şi Rooney Mara. Totuşi, autorul nu a apucat să ia parte la ecoul mondial al operei sale. Acesta a murit subit din cauza unei crize cardiace, la vârsta de 50 de ani,  la puţin timp după ce şi-a predat textul editorului său.

„Vreau să-ţi povestesc o istorie în două părţi. O parte care vorbeşte despre familia Vanger. Acesta este pretextul. E o istorie lungă şi întunecată, dar vreau să mă ţin cât mai aproape de adevărul neînfrumuseţat. În cealaltă parte a poveştii este vorba despre misiunea ta adevărată.”

Jurnalistul Mikael Blomkvist, care ajunge într-un impas cu cariera sa, primeşte o însărcinare cel puţin îndoielnică şi cu şanse de izbândă spre zero din partea unui mare industriaş suedez, Henrik Vanger. Scopul lui este să elucideze o dispariţie şi crimă misterioasă petrecută în urmă cu patruzeci de ani, la mijlocul anilor ’60. Puzzle-ul investigativ se complică, şi Mikael realizează că are nevoie de un ajutor solid, iar acesta vine din partea unui hacker foarte talentat, nebun de genial şi desigur, greu de descifrat – Lisbeth Salander.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stieg Larsson

Având un fir investigativ şi psihologic de-a dreptul captivant, complex şi foarte bine structurat, cartea ajunge să creeze nu doar foarte mult suspans, dar şi o incontestabilă dependenţă. Atinge subiecte destul de sensibile precum corupţia la cel mai înalt nivel, neonazismul, sadismul, ucigaşi în serie, abuzuri, motive religioase, etica jurnalistică… şi lista poate continua.

Este o lectură impresionantă care îţi ridică multe semne de întrebare cu privire asupra bunătăţii şi bestialităţii umane.

 „E o ştiinţă cu mii de detalii de care trebuie să ţin seama. Trebuie să identific prada şi să-i fac harta vieţii. Cine este ea? De unde vine? Cum pot ajunge la ea? Cum voi face ca să mă aflu singur cu vânatul meu, fără ca numele meu să se vadă sau să apară vreodată în vreo anchetă de poliţie?”

Titlu: Bărbaţi Care Urăsc Femeile. Millennium 1
Autor: Stieg Larsson
An apariție : 2008
Editura: TREI
Nr. Pagini: 688
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 4.01.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

La răscruce de vânturi este o poveste de dragoste clasică, dar neobișnuită, atipică, toxică, cum ar cataloga-o psihologii din zilele noastre, este povestea de dragoste neîmpărtășită dintre Heathcliff și Catherine. O dragoste, o apropiere și o pliere perfectă a...

Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1372 zile și a scris până acum 56 articole. Se află pe poziția 23 din 153 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments