Recenzie: „Bărbatul de pe Facebook” de Cintzia Angelina Mardale

de | oct. 9, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

“Bărbatul de pe facebook” de Cintzia Angelina Mardale este o carte foarte populară în momentul de față. Și pentru că am fost tare curioasă de ea de vreme ce toată lumea vorbea despre povestea ei, am zis că trebuie să o citesc.

“Bărbatul de pe facebook” de Cintzia Angelina Mardale nu este un roman greoi

Ba din contra. Este ușor de citit și foarte modern. Asta datorită limbajului și construirii personajelor, care sunt caracteristice societății actuale. Povestea e despre o dragoste pe internet. Mai exact pe rețeaua de socializare Facebook. Dar nu este deloc un simplu flirt, deoarece la un moment dat se complică foarte mult. Sau, de fapt, se complică de mai multe ori.

Protagoniștii vor ajunge să se cunoască și în viața reală, dar nici acolo dragostea lor nu va putea fi desăvârșită. Ca în orice iubire în stil Romeo și Julieta vor exista piedici puse în calea relației dintre Amalia și Victor, alias Vlad Țepeș pe Facebook. Și una dintre aceste piedici este chiar sănătatea psihică a bărbatului.

Eu l-am văzut pe Victor ca un om al contrastelor. Când hotărât și iubitor, când macho man, când nepăsător și de cele mai multe ori posesiv și dubios față de Amalia. Pentru un om de afaceri cunoscut, personalitatea lui este cât se poate de contradictorie. Parcă aș fi asistat la schimbările de caracter ale personajului cu personalitate multiplă a lui James McAvoy în filmul Split.

Trebuie să recunosc că nu mi-a plăcut nici unul dintre personaje

Cel puțin nu cele principale, Amalia și Victor. Și pe lângă ele mai există alte câteva personaje, secundare sau episodice, care par să se lege într-un oarecare fel cu restul poveștii. Destul de multe, dar dacă ești atent la narațiune, nu îți va fi greu să le ții minte. Ce mi-a plăcut la romanul “Bărbatul de pe facebook” de Cintzia Angelina Mardale este inserarea de locuri și elemente legate de alte țări.

În primul rând despre Spania deoarece acolo se petrece acțiunea, apoi despre Italia și despre alte zone perfecte pentru călătorit. Din asta reiese clar pasiunea autoarei pentru călătorii. Și dacă ai un punct comun cu povestea, atunci s-ar putea să te prindă mai tare decât dacă nu ai simți nimic comun cu aceasta.

M-a impresionat Amalia de la final și încheierea cărții în sine. Am descoperit o altă fată, mai matură, mai înțeleaptă, care ia decizii potrivite și învață să nu se mai încreadă în oricine. Finalul romanului Angelinei Mardale m-a surprins. Mă pregăteam deja să nu îmi placă dacă avea să se termine cum mă gândeam eu. Dar nu, a fost perfect. În plus, în epilog, autoarea face și un îndemn foarte bun generației noastre. De aceea, chiar dacă nu pot zice că m-a impresionat cartea în totalitate, finalul a fost unul bun, cu tâlc.

Titlu: BĂRBATUL DE PE FACEBOOK
Autor: Cintzia Angelina Mardale
An apariție : 2019
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 621

Alte recenzii de la Cintzia Angelina Mardale:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 8 luni, 12 zile și a scris până acum 437 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments