Recenzie ”Bășica Lumii și a ne`Lumii” de Flavius Ardelean

Titlu: Bășica Lumii și A Ne`lumii
Autor: Flavius Ardelean
An apariție : 2017
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 546
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 21.06.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Bășica Lumii și a ne`Lumii” de Flavius Ardelean
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI BĂȘICA LUMII ȘI A NE`LUMII PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cu o dibăcie scriitoricească plină de inovații, scurgându-și existența gândurilor și viziunilor printr-un altfel de făgaș, Flavius Ardelean, ne oferă lumea miasmelor, nu a celor poetizate, șablonând, ci a pestilențialității morbide, mai puțin invocate și totuși prezente la mai toate palierele lăuntrice, în conștient, subconștient și inconștient.

Apărut la editura Herg Benet, romanul ” Bășica Lumii și a ne`Lumii” îmbină ușorul iz al parodismului cu o penetrantă filosofie. De aici rezultă sarabanda halucinantelor povestiri prinse într-un amalgam de senzații în care necromanția, spaima și cele mai ascunse gânduri explodează asurzitor în crisalida aparentei normalități.

Lumea de aici și lumea de dincolo se amestecă oferind diverse unghiuri de vedere ale ”lumii și nelumii”, făr ca cineva să poată preciza cu adevărat care este ”adevărata lume”.

Înfumurarea axiomizării, practicată de alții, primește din partea lui Flavius Ardelean, prin intermediul acestei cărți, o scurtcircuitare a piedestalurilor cu pretenții academice.

Practic, găsim în această carte o nouă redimensionare a realității și a multor altor alte concepte prin intermediul unor fantasmagorisme care se întretaie cu realitatea în contorsionate macazuri de întâmplări și neîntâmplări, între ceva și altceva, fix la jumătatea drumului gloduros dintre moarte și nemoarte, acolo unde trăirismul este regeometrizat după încâlcitele reguli ale unor abisale nemărginiri care pârjolesc totul în calea lor.

Lumea și nelumea se rostogolesc adeseori în dansuri viguroase sau șchiopătânde, călărind și lăsându-se călărită printre încoronări și mutilări ale unor fugare senzații născute sau nenăscute.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Flavius Ardelean.

Bipolarizarea sau chiar tripolarizarea expansivului univers scoate la lumină labirintice lumi alambicate care croșetează o nouă ordine a punctelor cardinale, azvârlind ființa și neființa în lutul unor scormonitoare zvârcoliri.

Sonoritatea numelor de personaje și ținuturi alese de Flavius Ardelean are în conținutul său un distopism alunecos, dar și un ușor parfum al asonanței prinsă în diversele stări conflictuale dintre real și ireal, dintre minus și plus într-un șuvoi al bulversantei pestilențialități.

Este o carte altfel, cu un stil sinuos care corupe fără a sintetiza și fără a excomunica, trăindu-și netrăirea în faguri de simțiri narcotizante.

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI BĂȘICA LUMII ȘI A NE`LUMII PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Unghiul de vedere al mesajului este halucinant și totuși îmbietor.

Aspecte Negative:

Dacă nu ai o viziune și o ospitalitate a minții nu vei reuși să înțelegi mare lucru.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.