🔥 CARTEA BLÂNDEȚEA NOPȚII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

“Blândețea nopții” este cea de-a doua carte pe care o citesc de la scriitorul american F. Scott Fitzgerald, după “Marele Gatsby”. Și de data asta este vorba despre o poveste de dragoste, cu implicații materiale. Nu pot să zic că m-a impresionat foarte tare lectura. Dar nici nu zic că e de lepădat.

Ceea ce nu mi-a plăcut deloc la “Blândețea nopții” au fost personajele, toate viciate

La un moment dat în roman vei da peste un triunghi amoros. Dar eu cel puțin nu am empatizat cu nici unul dintre personaje. Nu am dorit ca povestea să se fi petrecut altfel, totuși. Am urmărit doar curioasă desfășurarea acesteia, în felul în care a fost gândită de autor.

Între Primul Război Mondial și Marele Colaps de pe Wall Street, Riviera Franceză era cel mai la modă loc de petrecut vacanța de vară. Mai ales pentru americanii bogați. Printre cele mai stilate cupluri din acest loc se află familia Diver, Dick și Nicole, care dețin un hotel și plaja sa privată. Ei locuiesc într-o vilă minunată și au prieteni unul și unul.

În acest cerc exclusivist intră tânăra actriță Rosemary Hoyt. Ea se simte de îndată atrasă de cei doi soți și le caută compania. Dar fata nu știe că de fapt în spatele vieții lor aparent perfecte și fericite se află secrete întunecate și o legătură bolnăvicioasă. Nu va trece mult timp și Dick va deveni și el atras de tânăra vedetă de film. Și din această cauză el va sparge structura atât de delicată dintre el și soția sa, Nicole.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de F. Scott Fitzgerald

Amândoi vor ajunge pe o cale periculoasă atât pentru ei înșiși, cât și pentru ceilalți

Dar numai cel mai puternic dintre ei va supraviețui. Vom afla așadar că Nicole este soție și în același timp pacientă pentru Dick, care este doctor psihiatru. Dar și că Dick a renunțat la propria carieră și la visele sale pentru această căsătorie în care banii sunt pur și simplu mereu la îndemână.

Citind mai multe despre istoria romanului “Blândețea nopții” de F. Scott Fitzgerald am aflat asemănările foarte mari cu viața reală. Așadar, se pare că Dick ar fi creat după chipul și asemănarea autorului F. Scott Fitzgerald, care ca și acesta ajunge să se refugieze în băutură. Iar Nicole ar fi de fapt copia Zeldei Fitzgerald. Soția scriitorului american, care la un moment dat în căsnicia lor ajunge să înnebunească.

În romanul plin de lirism “Blândețea nopții”, F. Scott Fitzgerald a presărat foarte mult din esența propriei vieți și căsnicii. Și în afara necazurilor din familie, el a redat de asemenea și epoca materialismului, a idealismului spulberat și a visurilor neîmplinite.

🔥 CARTEA BLÂNDEȚEA NOPȚII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Blândețea Nopții
Autor: F. Scott Fitzgerald
An apariție : 2013
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 382
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 24.10.2019
Nota recenzorului: 8/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 604 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan