Recenzie ”Întoarcerea la Babilon” de F. Scott Fitzgerald

de | dec. 1, 2021 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNTOARCEREA LA BABILON ARE REDUCERE PE:

Întoarcerea la Babilon este un exemplu de proză scurtă care te face să intri în atmosferă încă de la primele rânduri. Descoperi o stare de apăsare, de regret, de ispășire, o dorință de a recăpăta și/sau recupera ceea ce s-a pierdut.

F. Scott Fitzgerald, autorul povestirii, și-a dedicat opera extravaganței din perioada anilor 1920, supranumită Epoca Jazz-ului. În cazul acestei proze, va descrie viața de după excesele perioadei despre care am menționat și cum Marea Criză și-a făcut resimțită prezența.

În contextul crizei din 1929, a belșugului de dinaintea acesteia și a efectelor ei, protagonistul, Charlie Wales revine la Paris, unde fiica sa locuiște alături de mătușa ei. Deși viața lui Charlie se desfășoară acum în Praga, tot ce își dorește e să își ia alături de el copila, pe Honoria.

Există puține episoade despre lupta directă pentru custodia fetei, însă aflăm din prima faptul că mama ei a murit. Rudele din partea acesteia îl învinuiesc pe Charlie de acest lucru și de faptul că avea un comportament deviat din cauza alcoolului.

Credibilitatea îi este afectată de un trecut plin de aventuri, de o viață mai mult decât boemă și de dorința sa din trecut de a-și întreține viciile. A administrat sume mari de bani pe care le-a pierdut fără să se gândească la familia sa de atunci.

Sper că vei trăi o viaţă de care să fii mândru. Iar dacă o să descoperi că nu este aşa, sper că vei avea tăria să o iei de la capăt.

Întoarcerea la Babilon e despre dorința de a restabili valorile de mult uitate, de a aduce lângă sine lucrurile care contează, de a recrea sentimentul de acasă și de siguranță. Și e despre a recâștiga iubirea familiei, a celor dragi, a Honoriei.

Cartea are un stil curat, ușor de citit, are un fir logic bine delimitat și continuitate. Modul în care este scrisă trădează o atmosferă familiară, dar plumburie și apăsătoare.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ÎNTOARCEREA LA BABILON?

Vezi toată lista de cărți scrise de F. Scott Fitzgerald sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNTOARCEREA LA BABILON CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Întoarcerea La Babilon
Autor: F. Scott Fitzgerald
An apariție : 2016
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 95
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Publicată la 1.12.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Un an fără tine” de Nina De Pass

Recenzie „Un an fără tine” de Nina De Pass

Petrecerea de Anul Nou, San Francisco. Cea mai promițătoare petrecere a anului se încheie în tragedie. Georgina s-a stins și nimic nu o va aduce înapoi. Cara a rămas și e complet devastată. ...e mult mai ușor să te urăști decât să te ierți. Nouă luni mai târziu, mama...

Recenzie ” Crăciunozaurul ” de Tom Fletcher

Recenzie ” Crăciunozaurul ” de Tom Fletcher

Aţi vorbit vreodată-n rime? Nuuu? Eu,da, vezi bine Dară nu intotdeauna Ca să nu ma-ntrec cu gluma... "Crăciunozaurul" de Tom Fletcher  este pentru oricine iubeste Crăciunul si nu numai. Este o carte pentru copilul din tine. Este o carte pentru un copil ca tine! Te va...

0 0 votes
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1748 zile și a scris până acum 93 articole. Se află pe poziția 8 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments