Recenzie “Blestemul Câștigătorului” de Marie Rutkoski

Titlu: Blestemul Câștigătorului
Autor: Marie Rutkoski
An apariție : 2016
Editura: Leda Edge
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 24.05.2018
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI BLESTEMUL CÂȘTIGĂTORULUI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Mărturisesc faptul că am auzit foarte multe lucruri bune despre această serie, dar din cauza programului foarte încărcat de citit, am tot lăsat-o la urmă. Evident acum îmi dau seama ce greșeală am putut să fac și mă cert de fiecare dată pentru acest lucru. “Blestemul Câștigătorului” de Marie Rutkoski este o carte cu un fundal foarte bine documentat, cu personaje puternice și conturate uimitor, cu o intrigă extrem de complexă, ce oferă cititorului multe ore de nesomn până la final.

Dacă știți deja modul în care scriu recenziile, cunoașteți faptul că nu îmi plac spoilerele și încerc să le evit pe cât posibil. Așa că voi proceda în aceeași măsură și cu voi și încerc să mă limitez la câteva idei generale despre acțiune. Totul începe cu Valoria și Herran, două armate care sunt în război. Atunci când Valoria cucerește Herran, populația acesteia devine sclavă și de aici practic se face stratificarea oamenilor din povestea noastră. Kestrel este fiica de general valorian. Deși înconjurată de armată, de soldați și oameni puternici, ea nu simte că se poate integra. Deși extrem de inteligentă, nu se simte în largul ei aici. Într-o zi când mergea prin piața locală, asistă la o vânzare de sclavi. Aici îl întâlnește pe Arin, un sclav din poporul cucerit și decide, într-un moment destul de confuz, să îl cumpere. Aflată într-o situație pe care nici măcar ea nu o înțelege, Kestrel trebuie să vadă ce are de gând să facă cu acest băiat, deoarece chiar dacă la început relația lor este foarte rece, pe măsură ce acțiunea se desfășoară, această începe să se îndrăgostească de el. Și totul indică faptul că sentimentul este reciproc…

Cele două personaje principale sunt plasate în mijlocul unor evenimente foarte complexe din punct de vedere politic și Marie Rutkoski se vede că a muncit foarte mult în conturarea acestui univers. Atenție însă, nu există elemente de fantezie sau supranaturale. Este doar un tărâm cu o foarte mare încărcătură istorică și politică și la un moment dat, deja începuse să mă bulverseze strategiile și referințele militare. Autoarea pune accent foarte mult pe conturarea personajelor în acest context și le scoate în evidență trăsăturile pozitive dar și negative prin dialoguri extrem de inteligente.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Marie Rutkoski.

Kestrel și Arin au o relație neobișnuită, tabu aș putea spune, deoarece nu vezi în fiecare zi o poveste de dragoste între stăpână și sclavul ei. Deși Kestrel este extrem de ageră și inteligentă, are și momente puțin confuze în care nu prea reușești să o citești. Deși are doar 17 ani, este matură pentru vârsta ei și încearcă să își găsească rostul într-o lume dominantă de bărbați. Citește foarte bine oamenii, este abilă, dar așa cum am spus, mai are mult de lucrat la capitolul personalitate și încredere. Arin este asemenea ei, însă din păcate, uneori este umbrit de abilitățile lui Kestrel, lucru care pe mine mă încântă, deoarece îmi place să văd eroine puternice, care pun pe plan secund bărbații. Este un personaj stratificat, inteligent, care trebuie să își depășească condiția de sclav și să încerce să fie egalul lui Kestrel.

Recomand cu drag această carte și știu că mai urmează încă două!! Abia aștept să descopăr aventurile viitoare, deoarece am impresia că primul volum a fost doar un preview a ceea ce Marie Rutkoski știe să ofere cititorilor săi.

ACUM GĂSEȘTI BLESTEMUL CÂȘTIGĂTORULUI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.