Recenzie „Bound by Honor” de Cora Reilly

de | iun. 6, 2022 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

”There`s only you, Aria.”

Astăzi debutează în rubrica mea de recenzii o nouă autoare. Cora Reilly este o scriitoare de origine americană care s-a specializat în dark romance și a creat un întreg univers dominat de ilegalități. Autoarea este cunoscută pentru seria ei Born in Blood Mafia Chronicles, dar nu numai. Întreaga poveste continuă și în seriile spin-off ce i-au urmat. Reilly a reușit să-și construiască un public numeros, chiar dacă multe dintre poveștile sale încep să devină din ce în ce mai controversate, scriitoarea care se autointitulează „dependentă de băieții răi” nu se dezminte și continuă să scrie despre povești de dragoste care iau naștere într-o lume condusă de ură, moarte și durere.

„Bound by Honor” de Cora Reilly este primul volum din seria Born in Blood și ne spune povestea lui Luca Vitiello și a Ariei Scuderi. Într-o lume în care femeile sunt văzute ca sexul slab, Aria află că destinul ei a fost deja hotărât pentru ea, fiind obligată să se căsătorească cu Luca, viitorul Capo al mafiei de pe coasta de Est.

Reputația care îl precede pe Luca o înspăimântă pe tânăra fata, care urăște gândul că va fi nevoită să-și lase surorile și fratele în urmă și să plece la New York cu viitorul ei soț. Aria este hotărâtă să fie puternică și să facă ceea ce este de așteptat de la ea. Luca însă se dovedește a fi diferit de așteptările ei. Monstrul în fața cărora bărbații tremură și își coboară privirea are un sistem clar de principii, iar printre ele se numără și tratarea femeilor cu respect.

Frumusețea rece a băiatului o intimidează pe Aria, lipsa sentimentelor lui făcând-o să creadă că o viață alături de el va fi un coșmar, dar Luca îi demonstrează încă din prima clipă că nu are de ce să se teamă de el și își ia în serios rolul de a o proteja.

He didn’t ask me if I was sure. I hadn’t expected him to. Luca had said it himself; he wasn’t a good man.

Povestea este foarte previzibilă, acțiunea curge repede și se ajunge la un deznodământ pe care oricine îl putea anticipa. Am apreciat că partea ce ține de mafie, ilegalități nu a fost îmblânzită, așa cum obișnuiește să fie în cărțile de acest gen, iar lucrul acesta i-a oferit romanului doza de realism de care avea nevoie. Mi-a plăcut și relația dintre cele două personaje principale și nu m-a deranjat ritmul cu care au evoluat lucrurile între ei, deși mi-aș fi dorit ca finalul să fie altul și să ni se ofere șansa să vedem mai mult din viețile lor.

Romanul este scris la persoana I, din perspectiva Ariei, într-un stil simplu, ușor naiv pe alocuri, dar care transmite putere de sacrificiu și hotărâre. Mi-aș fi dorit să avem și perspectiva lui Luca în această carte, dar autoarea a decis să scrie un întreg roman din perspectiva acestuia prin care să ne dezvăluie povestea așa cum a fost văzută prin ochii lui.

”When I became a made man, I swore to put the Familia first, and I reinforced that same oath when I became a Capo dei Capi even though I knew I was lying. My first choice should always be the Familia.”

I held my breath, unable to utter a word. The look he gave me almost broke me into pieces.  

“But you are my first choice, Aria.”

All in all, cartea a fost o lectură plăcută dacă îți dorești ceva ușor, fără prea multe răsturnări de situație. Pentru genul din care face parte, având în vedere cele menționate anterior, o să-i ofer nota 9.

Titlu: BOUND BY HONOR
Autor: Cora Reilly
An apariție : 2018
Editura: INDEPENDENTLY PUBLISHED
Nr. Pagini: 272
Limba: Engleză
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 11492

Alte recenzii de la Cora Reilly:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Laura a fost redactor Booknation.ro și a scris 36 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments