Recenzie „Bound by Honor” de Cora Reilly

de | iun. 6, 2022 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BOUND BY HONOR ARE REDUCERE PE:

”There`s only you, Aria.”

Astăzi debutează în rubrica mea de recenzii o nouă autoare. Cora Reilly este o scriitoare de origine americană care s-a specializat în dark romance și a creat un întreg univers dominat de ilegalități. Autoarea este cunoscută pentru seria ei Born in Blood Mafia Chronicles, dar nu numai. Întreaga poveste continuă și în seriile spin-off ce i-au urmat. Reilly a reușit să-și construiască un public numeros, chiar dacă multe dintre poveștile sale încep să devină din ce în ce mai controversate, scriitoarea care se autointitulează „dependentă de băieții răi” nu se dezminte și continuă să scrie despre povești de dragoste care iau naștere într-o lume condusă de ură, moarte și durere.

„Bound by Honor” de Cora Reilly este primul volum din seria Born in Blood și ne spune povestea lui Luca Vitiello și a Ariei Scuderi. Într-o lume în care femeile sunt văzute ca sexul slab, Aria află că destinul ei a fost deja hotărât pentru ea, fiind obligată să se căsătorească cu Luca, viitorul Capo al mafiei de pe coasta de Est.

Dacă îți place recenzia cărții BOUND BY HONOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Cora Reilly

Reputația care îl precede pe Luca o înspăimântă pe tânăra fata, care urăște gândul că va fi nevoită să-și lase surorile și fratele în urmă și să plece la New York cu viitorul ei soț. Aria este hotărâtă să fie puternică și să facă ceea ce este de așteptat de la ea. Luca însă se dovedește a fi diferit de așteptările ei. Monstrul în fața cărora bărbații tremură și își coboară privirea are un sistem clar de principii, iar printre ele se numără și tratarea femeilor cu respect.

Frumusețea rece a băiatului o intimidează pe Aria, lipsa sentimentelor lui făcând-o să creadă că o viață alături de el va fi un coșmar, dar Luca îi demonstrează încă din prima clipă că nu are de ce să se teamă de el și își ia în serios rolul de a o proteja.

He didn’t ask me if I was sure. I hadn’t expected him to. Luca had said it himself; he wasn’t a good man.

Povestea este foarte previzibilă, acțiunea curge repede și se ajunge la un deznodământ pe care oricine îl putea anticipa. Am apreciat că partea ce ține de mafie, ilegalități nu a fost îmblânzită, așa cum obișnuiește să fie în cărțile de acest gen, iar lucrul acesta i-a oferit romanului doza de realism de care avea nevoie. Mi-a plăcut și relația dintre cele două personaje principale și nu m-a deranjat ritmul cu care au evoluat lucrurile între ei, deși mi-aș fi dorit ca finalul să fie altul și să ni se ofere șansa să vedem mai mult din viețile lor.

Romanul este scris la persoana I, din perspectiva Ariei, într-un stil simplu, ușor naiv pe alocuri, dar care transmite putere de sacrificiu și hotărâre. Mi-aș fi dorit să avem și perspectiva lui Luca în această carte, dar autoarea a decis să scrie un întreg roman din perspectiva acestuia prin care să ne dezvăluie povestea așa cum a fost văzută prin ochii lui.

”When I became a made man, I swore to put the Familia first, and I reinforced that same oath when I became a Capo dei Capi even though I knew I was lying. My first choice should always be the Familia.”

I held my breath, unable to utter a word. The look he gave me almost broke me into pieces.  

“But you are my first choice, Aria.”

All in all, cartea a fost o lectură plăcută dacă îți dorești ceva ușor, fără prea multe răsturnări de situație. Pentru genul din care face parte, având în vedere cele menționate anterior, o să-i ofer nota 9.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BOUND BY HONOR CU REDUCERE DE PE:

Titlu: BOUND BY HONOR
Autor: Cora Reilly
An apariție : 2018
Editura: INDEPENDENTLY PUBLISHED
Nr. Pagini: 272
Limba: Engleză
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 10887

Alte recenzii de la Cora Reilly:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Laura este redactor Booknation.ro de 2 ani, 8 luni, 4 zile și a scris până acum 36 articole. Se află pe poziția 23 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments