Recenzie ”Luca Vitiello” de Cora Reilly

de | feb. 12, 2022 | Recenzii cărți

Povestea lui Luca Vitiello, capul mafiei italienești

Se spune adesea despre el că este o bestie, o mașină de ucis, iar oamenii au dreptate cu tot ce spun. Luca Vitiello este crud și nemilos, este cel care a omorât un om cu mâinile goale, un monstru. Dar acesta este și bărbatul în spatele căruia se ascunde un copil distrus. După ce și-a văzut mama într-o baltă de sânge, la doar unsprezece ani a ucis un om. Acum este capul mafiei italienești.

Numai că fiecare om are un punct slab, iar pentru el, Aria Scuderi avea să devină marea slăbiciune a vieții sale. Crescut cu brutalitate de un tată dur, Matteo, fratele său este singura ființă pe care o iubește. Sau, așa credea Luca până să o cunoască pe Aria.

De când era mic a învățat că emoțiile sunt o slăbiciune, așa că acesta a devenit nemilos. Iubirea este pentru cei slabi, îi spunea tatăl lui. Dar dacă iubirea este singura care poate îmblânzi monstrul din sufletul lui?

Părerea mea despre nuvela lui Luca

Deși aceasta era prima carte care trebuia citită, pentru mine a fost ultima din serie. De ce? Pentru că știam că aceasta este o repovestire a primului volum. Sau poate este invers? Cert este că am păstrat nuvela lui Luca pentru momentul în care mi s-a făcut dor de această serie. Atunci am decis că este momentul să aflu totul din perspectiva acestui personaj complex și minunat.

Ceea ce avem în plus la această nuvelă este copilăria lui Luca. Dacă în primul volum aflăm despre căsătoria aranjată dintre el și Aria Scuderi, aici totul pornește de la copilăria sa. De la vârsta de câțiva anișori, până în ziua nunții sale și mai departe. Totul se află aici, din perspectiva celui mai dur bărbat al mafiei.

Ce fel mai bun de a încheia această serie? Nu vă spun să citiți în ordinea în care am făcut-o eu, doar citiți aceste povești. Exact așa cum vreți voi, pentru că această autoare merită cu adevărat!

Am adorat nuvela asta, la fel cum am făcut-o cu toată seria. Împreună cu nuvela lui Luca Vitiello, aventura mea în clanul Vitiello a luat sfârșit. Pot doar să recomand din inimă întreaga serie! Știu că urmează seria Camorra și am nevoie de timp până voi cunoaște clanul Falcone. Până atunci, citiți seria Born in Blood și lăsați-vă purtați în cele mai întunecate părți ale mafiei italienești!

Titlu: LUCA VITIELLO
Autor: Cora Reilly
An apariție : 2019
Editura: INDEPENDENTLY PUBLISHED
Nr. Pagini: 269
Limba: Engleză
Gen Literar: Erotica
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2187

Alte recenzii de la Cora Reilly:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas
Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas

Așteptam de mult o carte scrisă de Penelope Douglas, dar care să fie diferită de seria ei de renume "Devil's Night", pentru că aveam nevoie de ceva mai soft și mai ales, ROMANTIC. "Punk 57" este o poveste pe care am citit-o acum mulți ani, dar pe care am recitit-o...

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

5 1 vote
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 2 luni, 27 zile și a scris până acum 326 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rizea Maria

Cartea Luca Vitiello este tradusa in limba romana?

Booknation.ro

Salut, Maria! Din păcate încă nu.