Recenzie ” Cadrul 25” de Ana Donțu

Titlu: Cadrul 25
Autor: Ana Donțu
An apariție : 2015
Editura: Casa de Editură Max Blecher
Nr. Pagini: 88
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 2.12.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ” Cadrul 25” de Ana Donțu
Acordă o notă

Prin intermediul tinerei Ana Donțu, aflată la volumul său de debut, poezia noii epoci, cea de după post-modernismul literar, capătă noi straie, scuturându-se cu o noblețe ieșită din comun de promoroaca închistării, purtată sisific de umerii poeților în numele unui tradiționalism înecat de un noduros șablonardism.

cadrul-25

Apărut la Casa de Editură Max Blecher, volumul ” Cadrul 25” poate fi încadrat în categoria manifest, fiecare vers fiind un țipăt oclusiv al noii generații, care încă își mai caută cu înfrigurare albastrul propriului cer.

Versurile curg într-o sacerdotală liniște neîntinată a omului care trăiește în ritmul propriu, însă fără a ignora întrebările existențiale pe care, pur și simplu, le pulverizează peste pleoapele oamenilor mult prea grăbiți pentru a mai avea timp să ofere analgezice răspunsuri.

Poeziile Anei Donțu nu sunt un ciorchine de întrebări, nici vreun tăios interogatoriu care așteaptă momentul oportun pentru a putea mușca din beregata fariseicelor tribunale, nu este nici măcar vreun ral liric al generației prinse la ananghie, ele sunt o constatare cu iz de nostalgie, plumbuită sau dimpotrivă proaspăt înmugurită, care pavează privirea omului, obișnuit să privească în urma sa, cu liniștea bucolică a unor cuvinte care se înfruptă din ambrozia și nectarul sincerității.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ana Donțu.

Dacă vă este dor de ceva altfel, citiți această carte!

Lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Ancestralul și teluricul se contopesc într-o privire devenită clepsidră.

Aspecte Negative:

Aș fi vrut ca acest volum să conțină mai multe poezii. Am rămas cu sentimentul flămând că mai vreau.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.