Recenzie ”Câinele, adevăratul meu prieten” de W. Bruce Cameron

Titlu: Câinele Adevăratul Meu Prieten
Autor: W. Bruce Cameron
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 271
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 24.07.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Câinele, adevăratul meu prieten” de W. Bruce Cameron
5 (100%) 1 vote[s]

ACUM GĂSEȘTI CÂINELE ADEVĂRATUL MEU PRIETEN PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Câinele, adevăratul meu prieten de W. Bruce Cameron a fost o lectură surprinzătoare. Până să deschid cartea și să pătrund într-o poveste fascinantă, eram absolut sigură că o să dureze o veșnicie până să o termin de citit. M-am înșelat.

-Bobby, nu există câini răi, doar oameni răi. Ei au nevoie doar de iubire.

-Doamnă, uneori au sufletul distrus. Și nimic nu-i mai poate ajuta.

Câinele, adevăratul meu prieten este o poveste nouă, unde naratorul este chiar el, câinele. Acel câine ce și-a primit pe merit titulatura de prieten loial. Urmărim povestea lui Bailey, un Golden Retriever care, de-a lungul vieților sale, învață ce-i iubirea sinceră, loialitatea, atașamentul, dar și propria-i menire în lume. Bailey, alături de copilul Ethan pune bazele unui atașament ce nu se va stinge în ciuda trecerii anilor, a vieții. O iubire necondiționată ce transcede timpul până va ajunge în punctul menit.

Dacă mă învățaseră ceva experiențele anterioare, era că oamenilor le plăceau cățelușii abia fătați, dar nu suficient de mult cât să-i păstreze.

Pășim pe urmele ciobănescului german, Ellie, alături de care învățăm să lucrăm în echipă cu polițiștii. Suntem împreună, oameni și câini, salvatori de vieți, chiar dacă asta înseamnă să-ți pui propria viață în pericol.

Și, până să ajungem noi acasă, bunica făcea micul dejun, iar bunicul îmi strecura mereu câte ceva pe sub masă- șuncă, jambon, o bucățică de pâine prăjită… Am învățat să mestec foarte încet, pentru ca bunica să nu mai exclame ”Iar îi dai câinelui pe sub masă?” Tonul pe care rostea ”câine” sugera că eu și bunicul trebuia să facem toată schema asta pe furiș.

Revenim într-o nouă viață, sub numele de Buddy, un labrador menit să încheie un cerc început într-o altă viață și al cărui final te-a așteptat. W. Bruce Cameron creionează o poveste frumoasă, emoționantă care te va captiva de la prima până la ultima pagină. Câinele, adevăratul meu prieten este o lectură potrivită pentru toate vârstele, o istorie despre iubire necondiționată, despre căutare, regăsire și menirea fiecăruia în această lume mare.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de W. Bruce Cameron.

…am înțeles cu adevărat care era menirea mea în calitate de Ellie: nu doar să găsesc oameni, ci să-i și salvez.

Vă invit în călătoria patrupedului Bailey și să descoperiți alături de el ce înseamnă să fii un suflet loial în căutarea propriei meniri și, mai ales, dacă și cum o va găsi.

Un volum disponibil și pe site-ul Editurii RAO.

ACUM GĂSEȘTI CÂINELE ADEVĂRATUL MEU PRIETEN PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

O carte deosebită ce cuprinde o poveste frumoasă, cursivă, unde omul a îndrăznit să se pună în pielea acelui prieten loial- câinele.

Aspecte Negative:

Am simțit că W. Bruce Cameron nu i-a atribuit câinelui inteligența necesară. Câinele poate da dovadă de mult mai multă inteligență decât a lăsat autorul să se interpreteze în povestea de față.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.