Recenzie „Când dragostea ucide…”, de Raluca Butnariu

de | nov. 14, 2021 | Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA CÂND DRAGOSTEA UCIDE... ARE REDUCERE PE:

„Când dragostea ucide…” este, fără doar și poate, unul dintre cele mai frumoase romane Historical-Romance! Povestea începe abrupt, cu o scenă cutremurătoare, care o plasează pe Elisabeth Lancaster într-o călătorie menită să îi salveze viața. Ea ajunge la destinație în momentul în care începe travaliul nașterii fetiței ei. Din nefericire, venirea pe lume a copilului este și sfârșitul lui Elisabeth, lăsând în urma ei o istorie terifiantă.

Personaje puternice, acțiune plină de suspans

Deja nu mai este un secret faptul că iubesc stilul Ralucăi Butnariu. Nu sunt foarte iubitoare de cărți romantice, dar ale ei au ceva aparte, care, efectiv creează dependență. Nu citești doar o poveste de dragoste, ci o poveste țesută fără cusur, cu mult suspans, intrigă și mister.

Personajele ei au caractere puternice, care luptă în loc să fugă, care au curajul să spună lucrurilor pe nume, asumându-și mereu consecințele. (Mă plictisesc romanele în care „ele” sau „ei” se îndrăgostesc și apoi fug, lucru ce, cu foarte mici excepții, nu întâlnesc în stilul acestei  autoarei).

Dacă îți place recenzia cărții CÂND DRAGOSTEA UCIDE..., atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raluca Butnariu

Cristine, fata lui Elisabeth, este crescută alături de cei trei fii ai lui Kimberly și Daniel. Ea va trebui să moștenească o avere imensă alături de „un titlu nobiliar la fel de vechi ca istoria Angliei”, după ce își va face intrarea în societate, care este programată încă din momentul nașterii ei, după vârsta de 21 de ani.

O ceartă dintre ea și Nick, provoacă o ruptură în familie care va afecta viața personajelor. Nick este trimis să studieze departe de casă. După 13 ani, moartea lui Daniel îl aduce înapoi, plin de resentimente și hotărât să preia frâiele familiei. Prin asta primește și responsabilitatea de a-i fi tutore Cristinei, având obligația să îi găsească acesteia un soț potrivit.

Căsătoria este ca… ca un joc de cărți, Nick, păru contesa să găsească asocierea corectă. Poți să ai mână proastă din capul locului sau să fii… cum se cheamă în termeni voştri… Să fii servit, o ajută el galant.

„Când dragostea ucide…” este cu siguranță în topul cărților preferate

Acțiunea cărții se precipită după ce Cristine își face intrarea în societate. Viața ei se complică și atunci când află despre câteva crime hilare care se dovedesc a avea legătură cu ea, povestea devine și mai interesantă. Oricât de multe scenarii mi-am făcut, finalul a fost mai mult decât surprinzător!

Pe parcurs m-am delectat și cu scene și replici amuzante, tipice autoarei, am savurat și momente fierbinți, incitante dar descrise cu bun simț, și am suferit de hipertensiune atunci când adrenalina creștea peste măsură, pentru că, cine a citit cărțile Ralucăi Butnariu, cunoaște foarte bine talentul ei de a jongla cu limitele admise de adrenalină.

– Ce naiba! se răsuci spre fratele său, privindu-l încruntat şi masându-și locul lovit.

– Bagă-ți limba-n gură, Nick, îl tachină Tony rânjind. Laşi bale pe covor.

– Tâmpitule, îl bodogăni Nick, ofticat.

Mi-a plăcut enorm această carte și consider că merită pe deplin maximul de puncte.

– Fericirea e un lucru prețios și la îndemână, dar nu-l poți câștiga dacă-i tăinuiești pricina în inima dumitale. Dumnezeu a dat grai oamenilor ca să-l folosească precum se cuvine, rosti uriaşul, apucând o şa din cui și intrând cu ea în boxă. Fă asta și ai să-ți linişteşti zbuciumul sufletului.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CÂND DRAGOSTEA UCIDE... CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CÂND DRAGOSTEA UCIDE...
Autor: Raluca Butnariu
An apariție : 2017
Editura: LIBREX
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 980

Alte recenzii de la Raluca Butnariu :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

"Toate florile Parisului" de Sarah Jio e o ficțiune istorică despre dragoste, supraviețuire și sacrificii în cel de-Al Doilea Război Mondial. Este cu adevărat o carte emoționantă care mie mi se pare perfectă de citit toamna. Viețile a două femei se întretaie iar...

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Viața este o cursă cu obstacole, obstacole ce parcă nu se termină niciodată și cu greu se lasă depășite. Momentele de fericire alternează cu cele neplăcute care ne pun răbdarea și rezistența la încercare. Am citit Hamnet scrisă de această autoare (care a fost...

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Am început să citesc această carte pentru că am primit-o în dar şi chiar dacă pe copertă scria că este un Bestseller al “The Sunday Times” nu o mai văzusem nicăieri în public şi nu citisem nimic despre ea. La ce te gândeşti când vezi Pandora? Desigur: cutia Pandorei,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 763 zile și a scris până acum 51 articole. Se află pe poziția 17 din 43 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments