Recenzie „Trandafirul scoțian” de Raluca Butnariu

de | oct. 29, 2021 | Dragoste, Ficțiune, Istorie, Literatură Contemporană, Mister, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA TRANDAFIRUL SCOȚIAN ARE REDUCERE PE:

Romanul „Trandafirul scoțian” – All inclusive!

Romanul „Trandafirul scoțian” este o carte Historical-Romance de excepție. Cum a spus cineva – un All inclusive! Un roman care mi-a oferit simțăminte atât de controversate, toate aproape deodată. Am plâns și am râs de nenumărate ori. Am stat în suspans, cu nervii întinși la maxim.

Am admirat peisaje ca din vederi scoase și mi-am răsfățat ochii minții cu rochii de o frumusețe uimitoare! Am aflat lucruri  despre pietre prețioase și despre baluri din vremuri demult apuse. Am învățat despre Trandafiri! Despre felurite soiuri, culori și parfumuri!

Această carte a fost pt mine o desfătare. O adevărată evadare, nu doar din cotidian ci din tot ce înseamnă prezent. Scoția… Anglia.. peisaje specifice celtice pe care eu una le ador!

Rosalind și Braxthon

O carte despre Rosalind! O fată cu părul de foc, deosebit de plină de viață, de o inteligență ieșită din comun, cu un spirit răzvrătit și dorința de a împrăștia dreptatea în jurul ei. Lucru care o bagă deseori în bucluc. Mai târziu ea se transformă într-o minunată femeie, râvnită de majoritatea bărbaților.

Dacă îți place recenzia cărții TRANDAFIRUL SCOȚIAN, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raluca Butnariu

Rămânând văduvă, în urma unei căsătorii aranjate, ea devine cea mai bogată femeie din Scoția și Anglia.

După ani întregi, ea se întâlnește cu cel mai bun prieten din copilărie la unul din balurile de sezon. Prietenie care a fost dureros de strivită în urma unor întâmplări din copilărie. Braxthon Hamilton – un tip indecent de bogat, carismatic, cu o reputație de desfrânat, posesor al unei întregi liste cu titluri. Ea îl urăște de moarte. El caută răspunsuri, fascinat de schimbarea uimitoare a ei. Replicile acide dintre cei doi sunt nespus de delicioase. Demne de notat.

Dar totul ia o turnură neașteptată datorită unui tablou cu ea, numit „Trandafirul scoțian”. De aici lucrurile devin incitante și precipitate. Încet se formează o poveste de dragoste atipică. Șiretenia și agilitatea fiecăruia dau naștere unor situații interesante, care îi constrâng într-un fel sau altul să petreacă timp împreună.

Amândoi își întind capcane unul altuia – și sincer, pot spune că fiecare dintre ei a picat în propria-i capcană.

Romanul „Trandafirul scoțian” – o carte plină de suspans

După vreo două treimi din carte, toată situația se schimbă radical. De parcă aș fi nimerit într-o altă carte – mai exact, o poveste misterioasă plină de suspans. Acțiunea devine alertă, însă nelipsită de replicile amuzante și tăioase dintre personajele principale.

Scena se mută în Franța, iar cei doi se pare că sunt cu totul altceva decât au lăsat impresia. Am descoperit o altfel de  Rosalind și un diferit Braxthon. Amândoi aterizează într-o misiune secretă ce au ca scop salvarea unui prieten comun, ținut ostatic de mai bine de 7 ani, în turnul unui castel ce aparține celui mai de temut francez. Adrenalina crește la cote mari și te lasă efectiv fără suflare.

Iar la sfârșit avem parte de o liniște așezată, ca după furtună, presărată cu surprize încântătoare. Am râs in hohote… Ah.. mă repet, știu.. dar toată cartea este delicioasă. Ca o bomboană Chery. Gust dulce, amărui… Puțin pișcător datorită tăriei lichiorului, ca apoi să îți desfeți papilele gustative cu dulceața crocantă a cireșei. Așa este „Trandafirul scoțian”!

Recomand tuturor iubitorilor de romance. Poate pt unii ar putea fi puțin obositoare din cauza descrierilor amănunțite a unor scene sau rochii, dar pt mine a meritat fiecare cuvințel așternut pe hârtie. Mi-a oferit o imagine mai mult decât clară a întregii acțiuni.

Mai multe recomandări de cărți scrise de Raluca Butnariu găsiți în linkul:

https://booknation.ro/tag/raluca-butnariu/

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TRANDAFIRUL SCOȚIAN CU REDUCERE DE PE:

Titlu: TRANDAFIRUL SCOȚIAN
Autor: Raluca Butnariu
An apariție : 2021
Editura: LIBREX
Nr. Pagini: 624
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1165

Alte recenzii de la Raluca Butnariu :

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 2 ani, 3 luni, 14 zile și a scris până acum 51 articole. Se află pe poziția 18 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments