Recenzie „Umbra nopții” de Raluca Butnariu

de | nov. 22, 2021 | Carti de suflet, Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Mister, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA UMBRA NOPȚII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

 


„Umbra Nopții”, unul dintre romanele Historical-Romance al Ralucăi Butnariu, este un deliciu al sufletului unui cititor. Cu o poveste minunat conturată, aceasta este condimentată cu o măsură generoasă de mister, glazurată cu momente savuroase de dragoste și presărată cu intrigi și situații uimitoare.

Hmm… sună atât de oficial…

Personal, spun tare și oricui, iubesc foarte mult stilul Ralucăi Butnariu. Știe atât de bine să capteze atenția cititorului, să îi mențină interesul și să îl surprindă chiar și atunci când are impresia că lucrurile s-au așezat cumva și deznodământul pare clar.

Personaje încântătoare

Plină de surprize mereu, ea se depășește cu fiecare personaj creat. Toate sunt complexe, cu caractere puternice, cu aptitudini interesante, care îți stimulează imaginația. Dintotdeauna mi-a plăcut enorm să mă gândesc la personajele dintr-o carte după ce am terminat de citit povestea. Încerc adesea să le dau un curs și o continuitate. Îmi imaginez un viitor pentru fiecare, închipuindu-mi scenarii posibile după sfârșitul romanelor.

Ei, la seria Historical-Romance a Ralucăi Butnariu, ai ocazia să te întâlnești cu personajele preferate, să observi cum au evoluat ele, câți copii au în prezent și cum își trăiesc viața după povestea pe care au trăit-o în cărțile anterioare. Ador acest fapt.

Nu am cum să scriu recenzia într-un mod obiectiv, pentru că, nu este un secret faptul că sunt cucerită de stilul acestei autoare.

Scurt sinopsis

De data aceasta ne întâlnim cu frumoasa Anne Stoneleight și cu Michael Davenport. Povestea țesută în jurul lor este absolut delicioasă. Evenimentele care îi aduc împreună sunt pline de scântei și momente în care adrenalina crește la cote peste măsură. Replicile amuzante, tipice autoarei, sunt prezente și aici, colorând acțiunea.

Cartea începe alert, cu o misiune în care sunt implicați Rubinul – Theodor Davenport și Umbra Nopții – un tânăr misterios a cărui identitate aflăm pe parcurs. Am fost atât de surprinsă când am început să bănuiesc cine este defapt Umbra Nopții! Am citit cu sufletul la gură, nerăbdătoare să aflu dacă am dreptate și cum este demascat acesta. Dorința de a vedea șocul celorlalți la aflarea adevărului m-a făcut să regret foarte tare atunci când eram nevoită să fac pauză de la citit.

Misiunea în care este implicat Umbra Nopții și Rubinul, de la începutul cărții, este sabotată de un trădător și Rubinul rămâne în urmă, rănit mortal. Prin urmare, pe tot parcursul poveștii se urmărește căutarea trădătorului. În urma unei scrisori anonime pe care o primește, Michael Davenport crede că Umbra Nopții este ucigașul lui Theo, prin urmare își începe propria anchetă.

Imediat după acea misiune, tatăl lui Anne este ucis, iar ea, în disperarea care o cuprinde, se accidentează și își pierde vederea.

„Umbra Nopții” – un deliciu literar

Povestea este un deiciu literar. Nu pot încadra cartea doar la genul „Dragoste” pentru că avem mult mai multe elemente care duc acțiunea spre alte genuri precum „Crimă”, „Suspans”, „Mister”. Așadar, avem de toate!… și recomand din suflet această carte. Este un balsam pentru suflet. Ca toate cărțile Ralucăi, de altfel.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții UMBRA NOPȚII?

Vezi toată lista de cărți scrise de Raluca Butnariu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UMBRA NOPȚII CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Umbra Nopții
Autor: Raluca Butnariu
An apariție : 2017
Editura: LIBREX
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 22.11.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Abis, al cincilea volum din seria Alina Marinescu, mi-a depășit cu mult așteptările. Într-o recenzie anterioară, la alt roman din această serie, spuneam că Alina renaște și se reinventează, în urma suferinței pierderii lui Alex. Despre acest roman nu știu ce aș putea...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 104 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 17 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments