Recenzie „Capcana” de Simona Stoica

Titlu: Capcana
Autor: Simona Stoica
An apariție : 2015
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 25.01.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Capcana” de Simona Stoica
Dă o notă cărții

capcana simona stoicaCapcana este primul volum din a doua carte a seriei Rephelimii, serie scrisă de Simona Stoica (recenzia primei cărți aici).

Am văzut o diferență considerabilă între Provocarea și Capcana. Provocarea e descrisă ușor lacunar, fără prea multe detalii, deloc sofisticat. Capcana, în schimb, abordează o sintetizare a ideilor mult mai profundă și matură; totul capătă un sens, un contur.

Prima cartea m-a surprins extrem de confuză; nu am înțeles detaliile și unii termeni, m-a încețoșat grav pe alocuri. Capcana a venit ca luminița de la capătul tunelului și mi-a răspuns la (toate) întrebările care-mi măcinau conștiința.

Se vede clar că „mama” Capcanei este o Simona Stoica mai experimentată, mai matură din toate dialogurile regăsite în paginile cărții. Am citit niște conversații mai mult decât profunde, care m-au făcut să conștientizez foarte multe lucruri cărora nici nu le acordam înainte atenție.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Simona Stoica.

Și nu numai Simona s-a maturizat, ci și „fiica” ei, Desiree, protagonista cărții, care evoluează cu fiecare capitol. Pe Sara încă nu o suport, poate al doilea volum îmi va schimba părerea despre ea. Momentan nu-i găsesc un rost în toată povestea.

Dragostea și ura sunt mult mai apropiate decât ne dăm noi seama. Sunt sentimente profunde, intense, care ne influențează decisiv mintea în deciziile pe care le luăm și tulbură inima, furându-ne orice posibilitate de a riposta împotriva senzațiilor care ne copleșesc atunci când suntem în apropiere de persoana față de care suntem atrași. Ura se poate transforma în dragoste… la fel de repede pe cât și dragostea se poate transforma în ură.

Mi-a plăcut că autoarea a reușit să elimine ceața în care m-a băgat în primul capitol, începând cu semnificația exactă a termenului Rephelimi, semnificație pe care nu o voi dezvălui, căci ar însemna să fac un mare deserviciu cărții.

Nu, Capcana nu e o carte drăguță cu personaje fericite și situații roz. Capcana e exact golul negru în care ți-e teamă că poți să cazi odată ce adormi. Capcana e cea mai frustrantă și totodată uimitoare carte pe care am citit-o și Simona Stoica reușește să creeze viață între coperți, să creeze și să distrugă un nou univers. Crezi că ești pregătit să cazi în capcană?

Aspecte Pozitive:

Dialoguri excepționale, create în așa fel de parcă ai vorbi Tu cu Tine.

Aspecte Negative:

Unele descrieri cam sumare ale unor personaje creează o ușoară confuzie.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
BOOKNATION.RO ÎȚI FACE PLINUL DE CĂRȚI!
Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.