Recenzie „Capcana” de Simona Stoica

by | Jan 25, 2016 | Beletristică, Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CAPCANA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

capcana simona stoicaCapcana este primul volum din a doua carte a seriei Rephelimii, serie scrisă de Simona Stoica (recenzia primei cărți aici).

Am văzut o diferență considerabilă între Provocarea și Capcana. Provocarea e descrisă ușor lacunar, fără prea multe detalii, deloc sofisticat. Capcana, în schimb, abordează o sintetizare a ideilor mult mai profundă și matură; totul capătă un sens, un contur.

Prima cartea m-a surprins extrem de confuză; nu am înțeles detaliile și unii termeni, m-a încețoșat grav pe alocuri. Capcana a venit ca luminița de la capătul tunelului și mi-a răspuns la (toate) întrebările care-mi măcinau conștiința.

Se vede clar că „mama” Capcanei este o Simona Stoica mai experimentată, mai matură din toate dialogurile regăsite în paginile cărții. Am citit niște conversații mai mult decât profunde, care m-au făcut să conștientizez foarte multe lucruri cărora nici nu le acordam înainte atenție.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Simona Stoica

Și nu numai Simona s-a maturizat, ci și „fiica” ei, Desiree, protagonista cărții, care evoluează cu fiecare capitol. Pe Sara încă nu o suport, poate al doilea volum îmi va schimba părerea despre ea. Momentan nu-i găsesc un rost în toată povestea.

Dragostea și ura sunt mult mai apropiate decât ne dăm noi seama. Sunt sentimente profunde, intense, care ne influențează decisiv mintea în deciziile pe care le luăm și tulbură inima, furându-ne orice posibilitate de a riposta împotriva senzațiilor care ne copleșesc atunci când suntem în apropiere de persoana față de care suntem atrași. Ura se poate transforma în dragoste… la fel de repede pe cât și dragostea se poate transforma în ură.

Mi-a plăcut că autoarea a reușit să elimine ceața în care m-a băgat în primul capitol, începând cu semnificația exactă a termenului Rephelimi, semnificație pe care nu o voi dezvălui, căci ar însemna să fac un mare deserviciu cărții.

Nu, Capcana nu e o carte drăguță cu personaje fericite și situații roz. Capcana e exact golul negru în care ți-e teamă că poți să cazi odată ce adormi. Capcana e cea mai frustrantă și totodată uimitoare carte pe care am citit-o și Simona Stoica reușește să creeze viață între coperți, să creeze și să distrugă un nou univers. Crezi că ești pregătit să cazi în capcană?

🔥 CARTEA CAPCANA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Capcana
Autor: Simona Stoica
An apariție : 2015
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.01.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Dialoguri excepționale, create în așa fel de parcă ai vorbi Tu cu Tine.

Aspecte Negative:

Unele descrieri cam sumare ale unor personaje creează o ușoară confuzie.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1887 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments