Recenzie „Provocarea” (vol. 1) de Simona Stoica

by | Jan 14, 2016 | Beletristică, Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PROVOCAREA (VOL. 1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

provocarea simona stoica carteÎncă din primele pagini am admirat enorm unicitatea cu care Simona Stoica își deschide romanul de debut, printr-o așa-zisă scrisoare dedicată cititorului.

Cititorule,

Ai deschis o carte care ar fi trebuit să rămână închisă.

Ai preferat să rişti şi să-ţi scufunzi ochii într-o lectură care te va face să te întrebi: cât de diferite sunt cu adevărat realitatea şi ficţiunea? Când se contopesc şi formează un singur timp, o singură lume? Sau oare toate acestea s-au întâmplat deja, dar fără cunoștința ta? Cum ai putea tu oare să ştii ce mistere ascunde trecutul şi ce pericole pândesc din viitor? (…)

Prologul Provocării a fost foarte diferit în comparație cu alte cărți, unde prologul e ca o introducere formală și plicticoasă a ceva ce ar trebui să fie acțiunea romanului. În prima parte a prologului este creionată o poezie cu muuulte mesaje subliminale, care poate părea destul de banală, dar trebuie să citești printre rânduri ca să-i înțelegi adevăratul sens.

Cartea debutează cu provocarea lansată de Azazeal lui Jack Harper, aceea de a o găsi pe Desiree, care se simțea pretutindeni urmărită, dar nu urmărită de ceva rău, ci mai degrabă ocrotită și protejată. Alături de sora și prietenii ei, Desiree cercetează conacul Wolfmaner, urmărind să descopere sâmburele crimelor ce s-au petrecut cu mulți ani în urmă. Însă și ei i se lansează indirect o provocare; Desiree și prietenii ei dau peste o oglindă pe care erau scrise niște „ordine”, iar tinerii acceptă provocarea de a găsi cele 7 bucăți pierdute ale oglinzii principale.

Personajul meu preferat este clar Desiree. Puternică, neînțeleasă și determinată, chiar neînfricată, a reușit să mă facă să empatizez cu ea. Jack Harper era tipul care m-a cucerit din prima, misterios și enigmatic, violent, dar șarmant; autoarea a creat niște personaje foarte bine individualizate, de care te îndrăgostești iremediabil.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Simona Stoica

Uiţi ce se întâmplă cu un fluture atras de foc,
Cum zboară lângă flăcări şi îşi face loc
Spre centrul puterii, unde totul e aproape,
Iar viaţa şi moartea devin o fiinţă aparte?

Cred că Provocarea a fost cu adevărat o provocare pentru mine. M-a răvășit total și a reușit să se joace cu sentimentele mele exact ca un păpușar cu păpușile lui. Mi-a plăcut importanța cuvântului în cartea Simonei. Lupta în vorbe a avut pe tot parcursul romanului rolul principal, exact ca în viață.

Sfatul meu este să nu accept Provocarea decât dacă ești mai mult decât pregătit să mori de zeci de ori. O să se joace cu mințile tale, o să le-ntoarcă pe toate părțile, o să te captureze într-o plasă de păianjen din care singura scăpare e să rezolvi misterul. Provocarea de Simona Stoica este unul dintre cele mai complexe romane pe care le-am citit. E o adevărat luptă cu tine, îți testează rezistența și răbdarea. Te ia în zbor și îți dă drumul de la 300 de m înălțime. Tu ce alegi?

Accepți Provocarea?

🔥 CARTEA PROVOCAREA (VOL. 1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Provocarea (vol. 1)
Autor: Simona Stoica
An apariție : 2014
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.01.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Acțiunea e bine închegată, autoarea reușește să creeze un adevărat război între coperți.

Aspecte Negative:

Dialogul mi s-a părut ușor forțat în unele locuri.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1911 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments