ACUM GĂSEȘTI CARTEA CARAVAL PE Carti de suflet

“Caraval” este primul volum din seria cu același nume. Caravalul este doar un joc unde magia, prefăcătoria, suspansul și pericolul își fac loc în această poveste plină de mister.

Stephanie Garber reușește să introducă încă de la început cititorul într-o lume plină de magie, unde tot ce îți dorești este posibil, însă ține să ne spună încă de la început să nu uităm că totul este doar un joc. Eu vă spun sincer că în anumite situații am uitat că este doar un joc și am trăit intens o dată cu personajele.


”Bine ați venit la Caraval! Cel mai mare spectacol de pe uscat sau de pe apă. Înauntru, veți trăi mai multe minuni decât văd cei mai mulți dintre oameni într-o viață întreagă. Puteți sorbi magia dintr-o ceașcă și cumpăra vise dintr-o sticlă. Dar, înainte de a pătrunde cu totul în lumea noastră, trebuie să țineți minte că totul este un joc.”


Scarlett și Donatella sunt două surori ce trăiesc pe o insulă mică . Mama lor le-a părăsit de foarte mult timp, iar tatăl lor a devenit un om rece, crud după plecarea soției sale. De fiecare dată când Scarlett făcea o greșeală era pedepsită și Donatella și invers, bineînțeles.

Scarlett Dragna este protagonista primul volum. Este o tănără sensibilă, atentă la tot ce se întâmplă în jurul ei, mai ales la crizele de furie ale guvernatorului insulei, adică tătăl său. Totodată este o fată iubitoare, încercând să-i ofere protecție Donatellei, care este o fire vulnerabilă, provocând ceartă de fiecare dată.

După plecarea mamei sale, Scarlett începe să-i scrie lui Legend, stăpânul Caravalului. Ea a fost mereu fascinată de acest joc. Scopul principal pentru care ea îi scrie este ca el să vină pe insula Trisda și să susțină un spectacol alături de trupa sa. Timp de opt ani aceasta îi tot scrie, așteptând de fiecare dată răspuns.

Răspunsul sosește, dar cu doar câteva zile înainte de nunta lui Scarllet cu contele, o nuntă aranjată de tatăl său. Ea nu-l cunoaște pe mire,însă își dorește să se căsătorească pentru a scăpa și ea și Tella de tirania tătului.

Legend în răspunsul său le oferă fetelor șansa de a participa la Caraval alături de conte. Însă Donatella provoacă o nouă ”încurcătură” și sora ei pleacă spre Caraval cu ea și Jullian, un marinar necunoscut.

Donatella este răpită, iar Scarlett este nevoită să joace Caraval alături de nimeni altul decât marinarul misterios, Jullian. Cel care va câștiga își va putea îndeplini o dorință, iar Scarllet dorește să câștige. Dar oare Jullian a planificat totul? Oare el a mai jucat Caraval și dorește din nou să joace?

Cine câștigă jocul? Cine își va pune marea dorință? Care va fi această? Veți afla lecturând ”Caraval” pe care o recomand cu mare drag tuturor oamenilor pasionați de ficțiune și mai ales celor care vor să uite preț de câteva minute de lumea exterioară și să trăiască într-o lume perfectă.

”Caraval” este o carte plină de mister, răsturnări de situație, dar și puțin romantism. Stephanie Garber a reuși să contureze o lume perfectă, unde magia și realitatea se împletesc armonios. Magia romanului reușește să te învăluie treptat și să te țină în suspans până la final.

Cartea se gaseste pe site-ul Carti de Suflet.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CARAVAL PE Carti de suflet

Titlu: Caraval
Autor: Stephanie Garber
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 438
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 17.11.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 229 zile și a scris până acum 66 articole. Se află pe poziția 22 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments