ACUM GĂSEȘTI CARTEA LEGENDAR PE Cartepedia

”Legendar” este cel de-al doilea volum al seriei ”Caraval” de Stephanie Garber, o trilogie fascinantă care nu poate trece neobservată de iubitorii de fantasy.

Între cele două cărți nu am făcut o pauză mai mare de două zile, așa că mi-a fost foarte ușor să văd diferențele dintre cele două. Însă, dacă ați citit ”Caraval” în urmă cu foarte mult timp, v-aș recomanda să o recitiți sau măcar să o răsfoiți puțin înainte să citiți ”Legendar”.


”Pentru Caraval a fost nevoie întotdeauna de curaj, viclenie și sacrificiu, însă de această dată jocul cere mai mult. Bine ați venit la Caraval, jocul abia a început!„


În ”Legendar” acțiunea este relatată din perspectiva Tellei, de care nu am mai auzit foarte multe în ”Caraval” de când fusese răpită pentru joc. Personal, nu-mi plac seriile în care personajele principale se schimbă de la un volum la altul, dar această serie este diferită și cred că este una dintre cele mai bune trilogii citite de mine anul acesta.

Credeți că există diferențe mari între Scarlett și Tella? Eu am sesizat foarte multe diferențe între cele două, o să vă las pe voi să le descoperiți singuri. O să vă spun doar că Tella este învăluită în mister, iar asta o ajută foarte mult, pe când Scarlett este o fată naivă, care poate pica într-o capcană destul de ușor.

În cel de-al doilea volum, întregul joc se schimbă. Dacă în primul volum moartea era doar o parte a jocului și Stephanie ținea să ne amintescă mereu că totul este doar un joc, în ”Legendar” acestea nu pot fi evitate și sunt lucruri cu care Donatella se luptă din greu pentru a le învinge.

Prințul Inimilor este unul dintre personajele preferate de toată lumea, în jurul căruia se învârt celelate personaje, însă el are un scop bine implementa în minte și îi oferă întregul său timp Donatellei. Tella este naivă și cade în capcană, însă oare care va fi prețul plătit de ea? Pentru că în seria Caraval totul are un preț.

Pe Dante eu l-am adorat. Modul în care el s-a comportat cu Tella este de admirat și sunt sigură că oricare fata care va citi ”Legendar” îl va aprecia. Tella este genul de fată încăpățânată care nu vrea să-și arate sentimentele, însă până la sfârșit aceasta va vedea că nu te poți juca cu iubirea.

Nu vreau să dau spoilere legate de conflict, însă o să vă spun că am ținut cu greu pasul cu toată acțiunea pentru că este destul de amplă și sunt foarte multe detalii la care trebuie să fii atent și să nu pierzi firul întâmplărilor.

Știu că nu foarte mulți adorați această trilogie, însă seria ”Caraval” este un fantasy împletit cu romance foarte bine conturat, încât nu cred că ar exista cititor căruia să nu-i placă la nebunie cel puțin un volum din cele trei.

Știți momentul acela când citești ceva și te imaginezi pe tine în mijlocul a tot ce citești? Așa m-am simțit eu citind această carte. Descrierile sunt superbe și te fac cu adevărat să crezi că ești în acolo, trup și suflet cu personajele.

Atât ”Caraval”, cât și ”Legendar” m-au fascinat și abia aștept să văd cum se va termina întreaga poveste în volumul trei, ”Finalul”. Dacă ar fi să aleg care volum mi-a plăcut cel mai mult până acum, ar fi cu siguranță ”Legendar”.

Lumea conturată de Stephanie Garber este superbă, iar dacă vă plac cărțile fantasy, cu siguranță seria ”Caraval” este o alegere bună.

Cartea se gaseste pe site-ul Carti de suflet.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA LEGENDAR PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Legendar
Autor: Stephanie Garber
An apariție : 2019
Editura: RAO
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 13.12.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

La cinci pași de tine mi-a arătat că suntem mereu la cinci pași distanță de lucrul care ne va schimba  existența. De un eveniment atât de terifiant precum moartea, de o boală incurabilă, sau poate de descoperirea unei mari iubiri, de un miracol, de o fericire care ne...

0 0 votes
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 644 zile și a scris până acum 74 articole. Se află pe poziția 11 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments