ACUM GĂSEȘTI CARTEA FINALUL PE Cartepedia

”Finalul” de Stephanie Garber este ultima carte din trilogia ”Caraval”, trilogie ce a stârnit mult interes printre cititori. Este un volum plin de întorsături de situație, un volum pe care l-am citit pe nerăsuflate în doar câteva zile.

Bine ați venit, bine ați venit la Caraval … toate jocurile trebuie să se încheie.

Acțiunea este relatată atât de Tella, dar și de Scarlett, ceea ce aduce un mare plus acestui volum, oferind o privire de ansamblu asupra ambelor fete, care vor merge pe drumuri diferite de această dată. Cred că această serie este în special despre legătura dintre cele două surori și relațiile lor, iar ”Finalul” pe acest lucru se bazează.

În acest volum se pune foarte mare accent pe Sorți și pe parcursul cărții vom descoperi ce sunt ele, de un provin și care este povestea lor. Este o întreagă povestire plină de detalii, ce trebuie citită cu mare atenție pentru că așa vă veți da seama de anumite lucruri care v-au stârnit curiozitatea în volumele anterioare.

În acest ultim volum se pune, în mare parte, accent pe partea romantică, atât Tella, cât și Scarlett fiind prinse într-un triunghi amoros. Chiar dacă bănuiam ce se va întâmpla, Stephanie a reușit să-mi stârnească câteva semne de întrebare, păstrând atmosfera magică și misterioasă creată și în ”Caraval”, dar și în ”Legendar”.

Dragostea este un sentiment intens și pe care nimeni niciodată nu va reuși să-l controleze. Acest sentiment, deseori, ne conduce la sacrificii și suntem în stare să sacrificăm orice pentru a primi aceea iubire pe care noi considerăm că o merităm.


Dragostea nu este uşor de controlat, dar asta o face atât de puternică.  Te face să îţi pese de viaţa altcuiva mai mult decât de a ta.


Scarlett se luptă cu o iubire ce îi tulbură liniștea și conferă nesiguranță. Adevărul o doare și o face să devină o persoană rece care își alege propria fericire. Nu spun că este un lucru rău, dar oare Scarlett va reuși să treacă peste toate aceste lucruri, va reuși să-și ducă planurile la bun sfârșit? La polul opus se află Tella care își dorește dragostea mai mult ca orice și este în stare să sacrifice orice pentru a o obține.

În ultimul volum, întreaga poveste este despre iubire și despre încercările prin care cele două surori trebuie să treacă. De multe ori, mi-am pus întrebarea ”Ce aș face eu dacă aș fi în locul Tellei? Ce decizii aș lua dacă aș fi Scarlett?”. Cred că aceste întrebări se nasc în mintea fiecărui cititor care se îndrăgostește de seria Caraval.

Viață sau moarte? Tu ce ai alege? Să mori pentru ceea ce iubești sau să trăiești pentru acel lucru?Oare viața trecătoare este mai importantă decât nemurirea?


”Viaţa este deseori foarte scurtă, deci nu vreau să pierd nicio clipă aşteptând o întrebare pe care aş putea să o pun eu cu uşurinţă.”


Finalul vine brusc și este ușor deschis, lăsând loc de interpretări, însă epilogul vine și completează perfect. M-aș fi așteptat la un final mai intens, cu mai multă acțiune. Chiar dacă la unele întrebări nu am putut găsi un răspuns până la sfârșitul cărții, iar unele personaje au părăsit brusc cartea, întreaga acțiune și cadrul magic creat de Stephanie Garber compensează aceste lucruri.

”Caraval” este una dintre cele mai bune trilogii citite de mine până acum și cea mai bună trilogie citită de mine anul acesta. Cred că toți iubitorii de fantasy vor iubi această serie și, de asemenea, și cititorii de romance o vor îndrăgi, deoarece în această trilogie cele două genuri se împletesc, iar ultimul volum pune mare accent pe iubire.

Cartea se gaseste pe site-ul Carti de suflet.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA FINALUL PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Finalul
Autor: Stephanie Garber
An apariție : 2020
Editura: RAO
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 14.12.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

La cinci pași de tine mi-a arătat că suntem mereu la cinci pași distanță de lucrul care ne va schimba  existența. De un eveniment atât de terifiant precum moartea, de o boală incurabilă, sau poate de descoperirea unei mari iubiri, de un miracol, de o fericire care ne...

0 0 votes
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 644 zile și a scris până acum 74 articole. Se află pe poziția 11 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments