Recenzie „Carrie” de Stephen King

by | Jul 23, 2015 | Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CARRIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Ca operă de debut, romanul Carrie l-a propulsat pe Stephen King pe o pantă ascendentă, datorită stilului său unic ce i-a adus şi renumele de părinte al horror-ului modern.

Imperativ de menţionat este şi faptul că autorul are un palmares de patruzeci de romane şi peste două sute de povestiri, pentru care a primit numeroase premii, oferite de National Book Foundation.

Povestea tinerei Carrie White nu a fost deloc fericită, asta şi datorită talentului ei, dar şi a mamei ce duce credinţa la extrem şi o persecută. Adolescenta nu se dezvoltă deloc normal, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic.

Romanul are ca preambul declaraţiile unor persoane ce au fost martoare la o catastrofă, urmate de un studiu legat de puterile supranaturale. Se pare că tânara are o capacitate ieşită din comun, fapt cauzat de o anumită genă recisivă, denumită TK.

Carrie are primul incident feminin la liceu, în timpul duşurilor, iar atunci este umilită de colege şi nervii declanşează tensiunea ce flexează şi becurile pocnesc. Miss Desjardin, profesoara de sport, o trimite acasă, însă pe drum imaginaţia adolescentei capătă puteri.

Pentru batjocură, este trasă la răspundere o colegă, Chris, care decide că se va răzbuna. Susan se simte prea vinovată, aşa că îşi roagă prietenul ei, pe Tommy, să o invite pe Carrie la bal; acest lucru îi salvează viaţa.

“Sângeroasă şi înspăimântătoare… nu o poţi lăsa din mână!”

Chicago Tribune

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stephen King

După certuri grele cu Momma, doamna White, ahtiata după “viaţa fără de păcat”, care crede că fiica ei va merge pe calea desfrânării, Carrie se impune, imediat ce este închisă în chilia ei pentru rugăciune.

Tânara împreună cu partenerul împrumutat sunt desemnaţi rege şi regină, iar răzbunarea colegei ei vine sub forma unei ploi de sânge din tavan. Carrie, crezând că au vrut toţi să râdă de ea, flexeză mintea şi reaprinde flacăra telekineziei. Incendiul cuprinde sala, elevii minori mor sufocaţi, iar distrugătoarea posesoare a puterii pleacă în oraş pentru a le arăta tuturor cu cine s-au pus.

Aceea a fost seara când Chamberlain-ul a fost transformat în ruine. Oricine îi va ieşi în cale va fi simţi pe pielea lui cum e să fii Carrie, chiar şi pentru o secundă.

Tortura la care e supusă o fiinţă umană poate scoate tot ce este mai rău, însă efectele sunt amplificate de fanatismul religios al mamei, de violenţă şi brutalitate.

“Garantat să te îngrozească!”

The New York Times

🔥 CARTEA CARRIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Carrie
Autor: Stephen King
An apariție : 2015
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 214
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.07.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Alexandru Niță este redactor Booknation.ro de 1910 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 30 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandru Niță aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cristina Slusariuc

Eu am văzut filmul. Pe cât de interesant a fost la început, pe atât de prost realizat spre final. Cred că va plăcea cu siguranţă mai mult tuturor cartea, decât “Carrie” – filmul. 🙂

Andrei Angheliu

Depinde ce film ai vazut. Vechiul Carrie sau noul Carrie.