Recenzie “Carte de identitate” de Sanda Nicola

Titlu: Carte De Identitate
Autor: Sanda Nicola
An apariție : 2018
Editura: Storia Books
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 29.09.2018
Nota recenzorului: 10/10
Acordă o notă

Carte de identitate este un volum autobiografic al Sandei Nicola în care relatează viaţa ei, atât de puţin cunoscută nouă celor care o urmărim la televizor.

Imaginea perfectă de pe ecran, ascunde în spatele ei, o femeie cu traume din copilărie, cu anxietăţi, o femeie care a luptat să ajungă unde a ajuns, care a trecut prin multe până să-şi găsească liniştea sufletească şi fericirea.

În definitiv, am fost minţită de toţi ai mei din clipa în care m-am născut, măcar eu să fiu întru totul sinceră cu mine. Dorinţa de a mă reconstrui de la zero era infinit mai mare decât frica de ce găunoşenie aş mai putea găsi în subconştientul meu.

Citind pagină cu pagină, am descoperit o personă complexă, care nu s-a lăsat învinsă, care a ştiut să ceară ajutor şi să primească sprijin prin partea celor dragi cât şi din partea personelor specializate: psiholog, preot.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Sanda Nicola.

Merg de ani întregi la psiholog, cu rezultate spectaculoase, aş spune azi, sunt familiarizată cu mai multe şcoli de dezvoltare personală, dar până n-am înţeles că mândria este cel mai otrăvitor păcat dintre toate, iar ţinerea de minte a răului e un blestem, nicidecum o performanţă a memoriei, viaţa mea a fost un adevărat haos.

Dacă mi-au ieşit uneori lucruri aparent imposibile e pentru că am mers spre ceilalţi, cu sufletul deschis şi cu încredere. Se spune că Dumnezeu lucrează prin oameni. Şi se mai spune că nu-i vedem pe ceilalţi aşa cum sunt, ii vedem aşa cum suntem.

Carte de identitate este o carte din care ai ce învăţa, Sanda Nicola nu este doar un om de televiziune care face bine ceea ce face ci şi o scriitoare care ştie să-ţi atingă sufletul, să te îndrume împărtăşindu-ţi din experienţele sale unele durerose, altele fericite, pentru a-ţi arăta că dacă îţi doreşti ceva cu adevărat trebuie să-ţi canalizezi întreaga energie pentru a obţine acel ceva.

Sinceritatea absolută nu e posibilă decât acolo unde nu există teama că vei pierde încrederea, respectul sau prietenia celuilalt.

Lectură plăcută !!!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.