Recenzie „Cartea alinării” de Matt Haig

de | sept. 28, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CARTEA ALINĂRII ARE REDUCERE PE:

Dacă doreșți să acorzi o zi întreagă cititului și nu știi exact ce carte să alegi, îți recomand cu drag „Cartea Alinării” scrisă de Matt Haig, o carte care te ajută să te relaxezi, dar să și reflectezi asupra multor lucruri în viață. Atunci când treci printr-o perioadă grea, este foarte greu să îți găsești cuvintele potrivite pentru a te îmbărbăta sau a trece singur peste acel impas. De aceea trebuie să îți găsești alinarea în prieteni, oameni iubiți sau chiar cărți, pentru că orice mic ajutor poate face minuni. Nu contează ce alegi, contează să te simți bine în acel moment și să te agăți de speranța că până la urmă vei vedea problemele într-o altă perspectivă.

„Cartea Alinării” nu este o rețeta fixă pentru oamenii care au nevoie de o vorba bună sau de un sfat prietenesc. Pentru cei care încă nu știu acest lucru, Matt Haig a suferit de depresie și acest lucru l-a marcat enorm. Cu ajutorul soției sale a putut trece peste acest impas și  și-a găsit alinarea în iubirea ei, dar și în iubirea lui față de scris. Practic, și-a găsit un scop mai mare în viață și a încercat să profite de el la maxim pentru a se vindeca. Procesul este lung, însă merită, pentru că te poți transforma într-o versiune mult mai bună a ta, care vede altfel viața după un episod care te-a încercat.

De ce să citeșți „Cartea Alinării”? În primul rând pentru că este sinceră și pentru că nu îți promite lucruri de neatins. Matt Haig te ia sub aripa lui protectoare, te invită la o vorbă frumoasă și îți spune din experiența sa de viață. Dacă tu rezonezi cu lucrurile pe care Matt ti le împărtășește, înseamnă că ești pe drumul cel bun și că poți trage anumite învățături de aici. Nu trebuie să pui presiune pe ține sau nu trebuie să iei această carte ca pe un ghid universal de voie bună, pentru că nu este. Este o lecție de viață, o carte sinceră, frumoasă, simplă și destul de ușoară, cu anumite fraze, idei, pagini, scrise în momente diferite și în situații diferite.

Dacă îți place recenzia cărții CARTEA ALINĂRII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Matt Haig

Matt nu îți vinde o realitate falsă ci pur și simplu împarte cu ține drumul său și chinul pe care l-a simțit în momentele în care depresia l-a pus la pământ. Împarte cu ține și momentele frumoase, care i-au dat speranța și l-au făcut mai puternic. De aici rezultă scopul acestei cărți și sigur mulți cititori îl vor înțelege, pentru că este foarte ușor de dedus. Eu nu am citit-o pe toate într-o singură zi, am făcut un mic exercițiu și am vrut să văd cum anume percep paginile sale în funcție de stările pe care le aveam. O zi am fost tristă, în altă plictisită sau în altă foarte happy, însă nu am renunțat să o citesc, pentru că am considerat că merită să îi acorzi atenție indiferent de starea în care te afli și de mood-ul pe care îl afișezi.

Mi-a plăcut, m-am simțit înțeleasă și ascultată și acest lucru contează foarte mult pentru o persoană care caută înțelegere și într-un fel, validare. O recomand tuturor care au câteva ore la dispoziție să reflecteze asupra unor fraze simple, dar atât de pline de experiență de viață, încât uneori sensul lor te poate copleși. Nu pune presiune pe tine și nu uita – sometimes it’s OK to not be OK. 🙂

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CARTEA ALINĂRII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CARTEA ALINĂRII
Autor: Matt Haig
An apariție : 2021
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 539

Alte recenzii de la Matt Haig :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2195 zile și a scris până acum 501 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments