Recenzie ”Cartea alinării” de Matt Haig

de | feb. 14, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CARTEA ALINĂRII ARE REDUCERE PE:

Cartea scrisă ca să aline suflete:

Deși Matt Haig este foarte popular printre cititori, până la Cartea alinării nu citisem nimic de la el. Știam deja că această carte se va urca în topul meu de cărți pentru suflet și am avut dreptate. Nu știu cine din lumea asta ar putea să citească această carte și să spună că nu i-a plăcut. Au fost atâtea emoții puse în aceste pagini, iar acest lucru se simte.

Cartea alinării este, ad litteram, o carte a alinării. Sfaturile, poveștile, listele, rețetele și tot ce a scris Matt Haig aici are un rol liniștitor. O astfel de carte ar fi mai bine să fie citită pe parcursul a mai multe zile, pentru ca toate cuvintele autorului să vindece cu grijă sufletele cititorilor.

Cel mai liniștitor gând este că toate sfaturile vin de la un om care a trecut prin încercări care i-au îngenuncheat sufletul. Cu toate acestea, Matt Haig este marele scriitor de astăzi pe care îl iubesc atâția oameni. Iar totul se datorează propriei lupte pe care a dus-o cu el și pe care ne învață acum pe noi cum să o ducem.

Opinia mea despre Cartea alinării:

Cred cu adevărat că Matt Haig dedică această carte vieții și luptei pentru aceasta. Iar asta pentru că viața este cel mai prețios dar pe care îl puteam primi. Scriitorul ne învață că emoțiile și trăirile noastre, fie ele pozitive sau negative, sunt umane. A fi om este o provocare și , totodată, o binecuvântare.

Dacă îți place recenzia cărții CARTEA ALINĂRII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Matt Haig

Dacă sunteți deprimați, dacă sunteți triști, dacă aveți inima rănită sau dacă pur și simplu sunteți fericiți, vă recomand această carte care se citește foarte repede și care este neprețuită, din punctul meu de vedere!

Deși diferită față de o carte de vindecare, Cartea alinării este o carte care nu ne aduce doar liniște, ci și o mulțime de cunoștințe. Recunosc că a făcut nenumărate poze citatelor și listelor lăsate de Haig între aceste pagini!

Alinarea vine din lucrurile mărunte

Totodată, am învățat că alinarea vine din lucruri mici și poate fi regăsită fie într-o melodie, un film, o persoană sau un obiect. Mi se pare înduioșător faptul că un om poate vorbi despre cele mai grele aspecte ale vieții sale pentru a ajuta alte vieți. De aceea, Matt Haig mi-a devenit tare drag după această carte!

,,Așteaptă. Ești în regulă. Poate simți că trăiești într-un coșmar. Poate că mintea îți joacă feste. Poate crezi că n-o să supraviețuiești. Dar amintește-ți un alt moment când te-ai simțit rău. Și gândește-te la ceva bun care s-a întâmplat atunci, între aceste două momente. Acel lucru bun se poate întâmpla din nou sau nu, dar ceva bun sigur se va întâmpla. Doar așteaptă.”

Recunosc că poate fi de vină și faptul că am citit-o într-un moment în care aveam nevoie e o astfel de lectură. Deci, pot spune că sunt subiectivă, într-o oarecare măsură. Însă cred că și un om fericit ar găsi bucurie citind Cartea alinării și regăsindu-se între sfaturi și paragrafe.

Vă recomand să citiți această carte fie dintr-odată, cum am făcut-o eu, fie să citiți zi de zi din ea. Cartea alinării ar trebui citită în orice fel posibil, atâta timp cât aceasta aduce, într-adevăr, alinare.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CARTEA ALINĂRII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CARTEA ALINĂRII
Autor: Matt Haig
An apariție : 2021
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 248
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 531

Alte recenzii de la Matt Haig:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1099 zile și a scris până acum 264 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Odorizant Auto

Intotdeauna mi-au placut cartile. Nu m-am familiarizat cu cartile virtuale. Si aceasta carte o sa o citesc „pe hartie”. 🙂
Multumesc pentru prezentarea incurajatoare!