Recenzie „Cartea pierdută a vrăjitoarelor” (Cartea pierdută a vrăjitoarelor #1) de Deborah Harkness

de | aug. 19, 2015 | Fantezie, Ficțiune, Mister, Recenzii cărți

DeboraRecenzie „Cartea pierdută a vrăjitoarelor” de Deborah Harknessh Harkness, autoare de origine americană, s-a născut în 1965 în Philadelphia, Pennsylvania. Profesor de istorie europeană și istoria științei, aceasta a publicat două lucrări istorice non-ficționale, John Dee’s Conversations with Angels: Cabala, Alchemy and the End of Nature (1999) și The Jewel House: Elizabethan London and the Scientific Revolution (2007).

Ca autor de romane de ficțiune, a debutat în 2011 cu romanul A Discovery of Witches, primul volum din trilogia All Souls, roman publicat și în limba română sub titlul de Cartea pierdută a vrăjitoarelor. Au urmat, apoi, Shadow of night (respectiv, Școala nopții și The Book of Life (respectiv, Cartea vieții).

Fiecare dintre noi și-a dorit, la un moment dat, să fi avut puteri supranaturale, să se fi născut vrăjitor/vrăjitoare, vârcolac, vampir, omul invizibil etc. Toți ne-am visat la un moment dat orice, numai un simplu om, nu.

În timp ce noi ne dorim să nu fim doar normali, autoarea Deborah Harkness ne face cunoștință cu lumea oamenilor speciali, a oamenilor cu puteri, dar care își doresc să fi fost oameni simpli, obișnuiți, cu probleme normale.

Diana Bishop, unul dintre personaje, s-a născut într-o familie de vrăjitoare puternice, cu un arbore genealogic de invidiat, care a știut dintotdeauna că este vrăjitoare și că va rămâne una. Însă, odată cu moartea părinților ei, pe când avea doar șapte ani, ea încearcă să renunțe la moștenirea divină și să fie un om capabil să se realizeze prin forțe proprii, fără ajutor supranatural.

Urmând calea și principiile normalității, eroina principală izbutește să își construiască o carieră în domeniul învățământului, devenind un profesor universitar admirat și cunoscut. Aceasta refuză, astfel, să mai ia contact cu vrăjitoria, deși  familia pune presiune asupra ei să se reîntoarcă la destinul ce i-a fost hărăzit.

Totul se schimbă brusc odată cu apariția enigmaticului Matthew Clairmont, un vampir, și a unei cărți vrăjite –Ashmole 782.

Dintr-odată, viața Dianei se schimbă totalmente și descoperă că, deși ea a renunțat la magie, magia nu a renunțat la ea. Începe astfel o călătorie în vremuri de mult trecute, povestea unei istorii cu multe variabile. Protagonista are parte de fluturii unei iubiri interzise alături de un vampir mereu prezent, indiferent de secol, de existență.

Deborah Harkness țese o poveste pe cât de ficțională, pe atât de reală, purtând cititorul într-o călătorie a trecutului, a altor vremuri și a acțiunilor ce au decis prezentul. Toate aceste evenimente gravitează în jurul Dianei Bishop, vrăjitoarea obligată să-și asume destinul și să-și accepte magia.

Primul volum din seria All Souls, este acea poveste care reuşeşte să adune cele mari trei grupuri ale lumii supranaturale: vrăjitoare, vampiri şi demoni. Cartea pierdută a vrăjitoarelor este o lectură pe cinste, căci reușește să aducă fanii vampirilor și ai vrăjitoarelor împreună, punându-i într-o tabără comună alături de ceilalți iubitori de carte.

 Cine nu se mai poate minuna, nu mai poate fi surprins, este deja mort.

Titlu: CARTEA PIERDUTĂ A VRĂJITOARELOR (CARTEA PIERDUTĂ A VRĂJITOARELOR #1)
Autor: Deborah Harkness
An apariție : 2012
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 656
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2711

Alte recenzii de la Deborah Harkness:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas
Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas

Așteptam de mult o carte scrisă de Penelope Douglas, dar care să fie diferită de seria ei de renume "Devil's Night", pentru că aveam nevoie de ceva mai soft și mai ales, ROMANTIC. "Punk 57" este o poveste pe care am citit-o acum mulți ani, dar pe care am recitit-o...

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei a fost redactor Booknation.ro și a scris 270 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments