Recenzie: “Casa din Strada Sirenelor” de Octavian Soviany

by | Aug 1, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CASA DIN STRADA SIRENELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Vă mai amintiți momentele în care bunicii împreună cu alți bătrâni începeau să povestească tot felul de întâmplări ieșite din comun, fantastice sau mistice? Acele povești în care nu îndrăzneai să intervii, ci doar stăteai și ascultai în tăcere în timp ce imaginația te purta departe. În Casa de pe Strada Sirelenelor, Octavian Soviany mi-a transmis exact acea senzație. Si mi-a placut.

Decorul creeat este propice întâmplărilor care au loc în casa profesorului Faustin: noaptea de Sf. Andrei, o vreme câinească, o casă veche și personaje cu povești înspăimântătoare. Cercul de personaje care iau parte la acțiune este ales cu grijă, autorul realizează o descriere amănunțită a acestora, fiecare având locul și scopul bine stabilite. Douăsprezece persoane invitate de profesor sunt părtașe la întâmplările inexplicabile auzite sau trăite de fiecare în parte.

Fiecare relatare din partea personajelor este unică și inexplicabilă, la masa fiind personaje superstițioase dar și personaje care caută logica pentru orice eveniment. Și totuși…toți au un moment de slăbiciune în care lasă loc suspicunilor. Întâmplările povestite sunt diverse, de la crime inexplicabile la apariția unui al treisprezecelea personaj, un preot pregătit pentru slujba unui mort din acea casă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Octavian Soviany

Sfârșitul cărții a fost brusc, neașteptat și inteligent realizat. Ca și cum atmosfera nu era destul de tensionată, întorsătura de situație accentuează și mai mult suspansul iar întrebările nu înceteaza să curgă peste personaje, lăsându-i în ceață și provocându-i la meditarea asupra situației.

A fost o lectură frumoasă, proaspată, care mi-a trezit amintiri și care a reușit să mă introducă foarte ușor în atmosfera dorită de autor. Vă recomad cartea și vă urez lectură plăcută!

🔥 CARTEA CASA DIN STRADA SIRENELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Casa Din Strada Sirenelor
Autor: Octavian Soviany
An apariție : 2017
Editura: HYPERLITERATURA
Nr. Pagini: 266
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 1.08.2019
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

- O carte care reșeste să te țină în suspans și să te încânte cu întâmplări care mai de care mai interesante. - Se citește ușor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Lavinia Chirănescu este redactor Booknation.ro de 361 zile și a scris până acum 19 articole. Se află pe poziția 44 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Lavinia Chirănescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments