Recenzie: „Casa din Strada Sirenelor” de Octavian Soviany

de | aug. 1, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CASA DIN STRADA SIRENELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Vă mai amintiți momentele în care bunicii împreună cu alți bătrâni începeau să povestească tot felul de întâmplări ieșite din comun, fantastice sau mistice? Acele povești în care nu îndrăzneai să intervii, ci doar stăteai și ascultai în tăcere în timp ce imaginația te purta departe. În Casa de pe Strada Sirelenelor, Octavian Soviany mi-a transmis exact acea senzație. Si mi-a placut.

Decorul creeat este propice întâmplărilor care au loc în casa profesorului Faustin: noaptea de Sf. Andrei, o vreme câinească, o casă veche și personaje cu povești înspăimântătoare. Cercul de personaje care iau parte la acțiune este ales cu grijă, autorul realizează o descriere amănunțită a acestora, fiecare având locul și scopul bine stabilite. Douăsprezece persoane invitate de profesor sunt părtașe la întâmplările inexplicabile auzite sau trăite de fiecare în parte.

Fiecare relatare din partea personajelor este unică și inexplicabilă, la masa fiind personaje superstițioase dar și personaje care caută logica pentru orice eveniment. Și totuși…toți au un moment de slăbiciune în care lasă loc suspicunilor. Întâmplările povestite sunt diverse, de la crime inexplicabile la apariția unui al treisprezecelea personaj, un preot pregătit pentru slujba unui mort din acea casă.

Sfârșitul cărții a fost brusc, neașteptat și inteligent realizat. Ca și cum atmosfera nu era destul de tensionată, întorsătura de situație accentuează și mai mult suspansul iar întrebările nu înceteaza să curgă peste personaje, lăsându-i în ceață și provocându-i la meditarea asupra situației.

A fost o lectură frumoasă, proaspată, care mi-a trezit amintiri și care a reușit să mă introducă foarte ușor în atmosfera dorită de autor. Vă recomad cartea și vă urez lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CASA DIN STRADA SIRENELOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Octavian Soviany sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CASA DIN STRADA SIRENELOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Casa Din Strada Sirenelor
Autor: Octavian Soviany
An apariție : 2017
Editura: HYPERLITERATURA
Nr. Pagini: 266
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 1.08.2019
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Verity” de Colleen Hoover

Recenzie „Verity” de Colleen Hoover

Am terminat de curând lectura acestei cărți, pe care am avut-o luni întregi în bibliotecă. Întrebarea mea de acum este: ce a fost în capul meu?! Verity este, de departe, unul dintre cele mai bune romane semnate de Colleen Hoover – dacă nu, cel mai bun. Am citit...

Recenzie „Rămas bun pentru acum” de Catherine Ryan Hyde

Recenzie „Rămas bun pentru acum” de Catherine Ryan Hyde

Romanul Rămas bun pentru acum a fost o surpriză pentru mine – în mod plăcut, bineînțeles. L-am terminat în două zile și m-a impresionat profund, după luni întregi în care l-a avut în bibliotecă, dar am amânat lectura. Este prima carte semnată de Catherine Ryan Hyde...

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham,...

0 0 votes
Article Rating
Lavinia Chirănescu este redactor Booknation.ro de 757 zile și a scris până acum 19 articole. Se află pe poziția 1 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Lavinia Chirănescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments