🔥 CARTEA CĂSĂTORIA DIN DRAGOSTE. OARE MAI EXISTĂ? ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Pascal Bruckner revine cu întrebarea care, la un moment dat, fie că vrem sau nu, ajunge să ne subjuge, inoculându-se prin labirintul gândurilor noastre, dansându-și peste trotuarele zilelor noastre îndoielile și nostalgiile înșelătoare.

Mai există căsătoria din dragoste? Într-o lume aflată într-o expansivă și copleșitoare goană după lux și capricii, întrebarea aceasta, fără a cădea în patima dulcegăriilor siropoase, ar trebui să ne frământe pe toți, nu neapărat doar în sensul senzorial, ci într-o împletire între senzorial, rațional și instituțional, adică în tot ceea ce reprezintă legarea a două vieți, atât prin uniune civilă, cât și religioasă.

casatoria

Pascal Bruckner, în binecunoscutul său stil, etern tăios, pricepându-se de minune să întoarcă subiectul pe absolut toate părțile, dă dovadă de echidistanță, dar mai ales de îmbinare a omului contemplativ și fin observator a tot ceea ce se întâmplă în jur cu omul-filosof care știe ce bisturiu i-se potrivește actualei societăți umane.

Învârtind problema căsătoriei, dar mai ales a motivelor uniunii matrimoniale, Bruckner reușește să adune un cocoloș de paradoxuri ale trecutului și prezentului, pe care, pentru a le face cumva mai maleabile și mai comprehensibile publicului larg, le netezește și apoi le feliază în porții de gândire filosofică, mânuind penelul cugetului cu o dibăcie care ne strecoară sub cochilia minții fiecare ungher al acestui fenomen.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Pascal Bruckner

De la căsătorii reușite la căsătorii separate, de la avorturi la divorțuri, de la bătăi și certuri conjugale la armonia serafică a octogenarilor care mergând liniștiți pe stradă încă se țin de mână, filosoful francez ne poartă între interogări provocatoare și poteci pe care, dacă le-am străbate cu îndrăzneală, am putea găsi în spatele izbăvitoarei portițe de scăpare izbăvitorul răspuns.

Între nevoia de adrenalină, setea de sfidare și beția efemerei virilități, pe deoparte, iar pe cealaltă parte de statornicie, sinceritate chiar și în fața eșecului și adaptarea reciprocă a celor doi parteneri în funcție de calitățile și defectele partenerului, se duce întregul plan de lămurire încercat de Bruckner.

O carte care, deși la prima vedere pare doar o biată broșură, în realitate ea este cu mult mai mult de atât. De ce? Citiți-o și veți afla.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA CĂSĂTORIA DIN DRAGOSTE. OARE MAI EXISTĂ? ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Căsătoria Din Dragoste. Oare Mai Există?
Autor: Pascal Bruckner
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 168
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Deși pare doar o biată broșură, vă asigur că ea este cu mult mai mult de atât.

Aspecte Negative:

Uneori pare că spune prea puține. Nu știu dacă acesta chiar este un defect.

Cristian Cărpenaru
Autor: Cristian Cărpenaru
Cristian e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1874 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru