🔥 CARTEA LUNI DE FIERE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Luni de fiere de Pascal Bruckner“Luni de fiere” este un roman de ficțiune scris de autorul francez Pascal Bruckner. Acesta tratează tema monogamiei. De asemenea adresează întrebarea dacă un cuplu poate trăi până la adânci bătrâneți în armonie și iubire împreună. Cartea a fost publicată inițial în anul 1981 sub titlul original “Lunes de fiel”. Un joc de cuvinte care reprezintă antiteza pentru “luni de miere”, o perioadă foarte fericită pentru proaspetele cupluri.

Tot Pascal Bruckner a scris și cărțile Hoții de frumusețe”, „Palatul chelfănelii”, „Paradoxul iubirii” și „Fiul cel bun”, printre altele.

“Luni de fiere” este un mini roman pseudoerotic pe care l-am citit de Ziua Îndrăgostiților pentru că voiam ceva în temă

Nu știu la ce mă așteptam de fapt de la cartea aceasta, dar nu mi s-a părut cam deloc erotica. Și nici nu a reprezentat pentru mine vreo mare revelație privitor la relațiile de cuplu, așa cum se zice că oferă. În plus, au existat pasaje ce m-au dezgustat profund. Nu cred că a practica ceea ce e redat atât de detaliat în carte înseamnă a te elibera din punct de vedere sexual.

Și totuși aceasta este strict părerea mea. Sunt subiectivă, evident, și așa am perceput eu povestea. Bineînțeles că fiecare cititor este liber să perceapă cum dorește cartea lui Pascal Bruckner. Asta și face minunat cititul.

Didier și Beatrice formează un cuplu convențional, de tineri profesori, aflați într-o călătorie inițiatică, spre Orient

Ei sunt naivi, oarecum îndrăgostiți și destul de banali. Dar pe vasul care îi duce spre continentul mult visat vor întâlni pe Franz și pe frumoasa lui soție Rebecca. Franz este infirm și mult mai în vârstă decât soția sa. Ei au o căsnicie lungă, dar nu mai puțin aventuroasă. Cei doi s-au iubit la început. Apoi el a început să se plictisească doar de cea alături de care era, drept pentru care a început să o înjosească. Ca în cele din urmă să o lase singură într-un loc străin, pentru a scăpa de ea.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Pascal Bruckner.

Toate acestea, plus alte amănunte scandaloase și intime din menajul lor le află Didier în cele câteva seri petrecute pe vas, de la Franz. Ba mai mult, cu cât timpul trece, deși este dezgustat de povestea lor, bărbatul începe să aibă o pasiune pentru înșelătoarea Rebecca. Astfel încât, el va începe să se sature de Beatrice, căutând neîncetat să o seducă pe soția celuilalt.

Însă pentru cei doi soți totul este doar un joc acum

Iar cuplul Didier și Beatrice se va destrăma ușor ușor, din cauza intrigilor și sentimentelor schimbate. Ca până la finalul călătoriei, femeia se va reinventa iar bărbatul va ajunge să sufere din cauza pasiunii lui de moment.

Romanul “Luni de fiere” de Pascal Bruckner a devenit rapid un bestseller în Franța, după publicare. Satira privitor la viața de cuplu, la monogamie și ceea ce este perceput a fi normal în cadrul unei relații a avut și are succes printre cititori. Dar pur și simplu pe mine nu m-a prins.

🔥 CARTEA LUNI DE FIERE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Luni De Fiere
Autor: Pascal Bruckner
An apariție : 2001
Editura: TREI
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: Erotica
Publicată la 27.02.2020
Nota recenzorului: 6/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 545 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan