Recenzie „Cautând-o pe Alaska” de John Green

de | ian. 10, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

Recent am citit cartea Căutând-o pe Alaska de John Green, de la care am avut aşteptări foarte mari, având în vedere faptul că Sub aceeaşi stea de acelaşi autor a fostun mare succes. Dar trebuie să fiu sinceră, m-a dezamăgit profund. Am auzit multe păreri pozitive, dar nu a fost deloc genul meu.

În primul rând mi s-a părut exagerată, de parcă scriitorul ar fi încercat prea mult să se transpună în pielea unui adolescent din zilele noastre. De asemenea, povestea nu mi s-a părut realistă, rezumănd viaţa la colegiu la stat cu prietenii mereu şi la fumat, ceea ce nu este tocmai corect. Nu am eu experienţă în acest domeniu, dar sunt sigură că unii elevi mai şi învaţă.

După părerea mea, prima jumătate a cărţii a fost cea mai bună, dar poi s-a axat pentru prea mult timp pe un anumit subiect, devenind, bineînţeles, plictisitoare pentru cititori.

Nu a fost o lectură care să nu poată fi parcursă, dar cu toţii cred că avem aşteptări mari de la John Green. În fine, acesta a fost romanul lui de debut, dar după părerea mea sunt autori romăni ăncepători care aşteaptă să fie publicaţi şi care ar merita şansa aceasta mult mai mult.

Au fost, de asemenea, şi câteva părţi şi citate care chiar mi-au plăcut, nu pot să mint, dar în mare parte această carte nu a reprezentat ideea de lectură ideală în cazul meu cel puţin.

Dar era mai bine să mă întreb întruna decât să primesc nişte răspunsuri cu care nu puteam trăi.

   Cum recenziile nu pot fi numai pozitive, în concluzie vă spun faptul că această carte nu mi-a trezit nici un fel de emoţie, dar de asemenea s-ar putea să fie genul vostru. Cum am mai spus şi o să o mai fac, părerile sunt diferite în funcţie de persoană. Dar momentan eu îi voi oferi doar 2 din 5.

 

Titlu: CAUTÂND-O PE ALASKA
Autor: John Green
An apariție : 2005
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2366

Alte recenzii de la John Green:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ilinca Grigorescu a fost redactor Booknation.ro și a scris 7 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ilinca Grigorescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments