Recenzie ”Cautând-o pe Alaska” de John Green

Titlu: Cautând-o Pe Alaska
Autor: John Green
An apariție : 2005
Editura: Trei
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ilinca Grigorescu
Publicată la 10.01.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Cautând-o pe Alaska” de John Green
1 (20%) 1 vote

Recent am citit cartea Căutând-o pe Alaska de John Green, de la care am avut aşteptări foarte mari, având în vedere faptul că Sub aceeaşi stea de acelaşi autor a fostun mare succes. Dar trebuie să fiu sinceră, m-a dezamăgit profund. Am auzit multe păreri pozitive, dar nu a fost deloc genul meu.

În primul rând mi s-a părut exagerată, de parcă scriitorul ar fi încercat prea mult să se transpună în pielea unui adolescent din zilele noastre. De asemenea, povestea nu mi s-a părut realistă, rezumănd viaţa la colegiu la stat cu prietenii mereu şi la fumat, ceea ce nu este tocmai corect. Nu am eu experienţă în acest domeniu, dar sunt sigură că unii elevi mai şi învaţă.

După părerea mea, prima jumătate a cărţii a fost cea mai bună, dar poi s-a axat pentru prea mult timp pe un anumit subiect, devenind, bineînţeles, plictisitoare pentru cititori.

Nu a fost o lectură care să nu poată fi parcursă, dar cu toţii cred că avem aşteptări mari de la John Green. În fine, acesta a fost romanul lui de debut, dar după părerea mea sunt autori romăni ăncepători care aşteaptă să fie publicaţi şi care ar merita şansa aceasta mult mai mult.

Au fost, de asemenea, şi câteva părţi şi citate care chiar mi-au plăcut, nu pot să mint, dar în mare parte această carte nu a reprezentat ideea de lectură ideală în cazul meu cel puţin.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de John Green.

Dar era mai bine să mă întreb întruna decât să primesc nişte răspunsuri cu care nu puteam trăi.

   Cum recenziile nu pot fi numai pozitive, în concluzie vă spun faptul că această carte nu mi-a trezit nici un fel de emoţie, dar de asemenea s-ar putea să fie genul vostru. Cum am mai spus şi o să o mai fac, părerile sunt diferite în funcţie de persoană. Dar momentan eu îi voi oferi doar 2 din 5.

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.