Recenzie “Cautând-o pe Alaska” de John Green

by | Jan 10, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA CAUTÂND-O PE ALASKA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Recent am citit cartea Căutând-o pe Alaska de John Green, de la care am avut aşteptări foarte mari, având în vedere faptul că Sub aceeaşi stea de acelaşi autor a fostun mare succes. Dar trebuie să fiu sinceră, m-a dezamăgit profund. Am auzit multe păreri pozitive, dar nu a fost deloc genul meu.

În primul rând mi s-a părut exagerată, de parcă scriitorul ar fi încercat prea mult să se transpună în pielea unui adolescent din zilele noastre. De asemenea, povestea nu mi s-a părut realistă, rezumănd viaţa la colegiu la stat cu prietenii mereu şi la fumat, ceea ce nu este tocmai corect. Nu am eu experienţă în acest domeniu, dar sunt sigură că unii elevi mai şi învaţă.

După părerea mea, prima jumătate a cărţii a fost cea mai bună, dar poi s-a axat pentru prea mult timp pe un anumit subiect, devenind, bineînţeles, plictisitoare pentru cititori.

Nu a fost o lectură care să nu poată fi parcursă, dar cu toţii cred că avem aşteptări mari de la John Green. În fine, acesta a fost romanul lui de debut, dar după părerea mea sunt autori romăni ăncepători care aşteaptă să fie publicaţi şi care ar merita şansa aceasta mult mai mult.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de John Green

Au fost, de asemenea, şi câteva părţi şi citate care chiar mi-au plăcut, nu pot să mint, dar în mare parte această carte nu a reprezentat ideea de lectură ideală în cazul meu cel puţin.

Dar era mai bine să mă întreb întruna decât să primesc nişte răspunsuri cu care nu puteam trăi.

   Cum recenziile nu pot fi numai pozitive, în concluzie vă spun faptul că această carte nu mi-a trezit nici un fel de emoţie, dar de asemenea s-ar putea să fie genul vostru. Cum am mai spus şi o să o mai fac, părerile sunt diferite în funcţie de persoană. Dar momentan eu îi voi oferi doar 2 din 5.

 

🔥 CARTEA CAUTÂND-O PE ALASKA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cautând-o Pe Alaska
Autor: John Green
An apariție : 2005
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 10.01.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Ilinca Grigorescu este redactor Booknation.ro de 1041 zile și a scris până acum 7 articole. Se află pe poziția 73 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ilinca Grigorescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments