Recenzie ”Fulgi de iubire” de John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle

de | dec. 14, 2023 | Recenzii cărți

Trei povești de Crăciun, trei aventuri care se leagă…

Îmi doream această carte încă de când aveam treisprezece ani, pe vremea când abia apăruse. Știu că am avut-o mereu pe listă și nu a devenit niciodată o prioritate. Destul de trist, dar cred că toți cititorii au povești pe care ajung să le amâne ani de zile. Însă după aproape nouă ani de atunci am descoperit în sfârșit cele trei povești care au devenit atât de celebre în perioada sărbătorilor. Că doar trebuia să fie o carte bună dacă an de an cineva menționează această carte de Crăciun.

O furtună puternică de zăpadă aduce dragostea în vieţile a trei adolescenţi: o fată al cărei tren s-a înzăpezit, un băiat ce înfruntă viscolul pentru a se întâlni cu prietenii săi, o altă fată cu inima frântă ce-şi vopseşte părul în roz şi visează să fie îngerul cuiva.

Toate cele trei povești sunt pline de umor, de magie și de o inocență care m-a dus cu gândul la Fetele Gallagher sau la Dash și Lily. Am râs și am regăsit stilul lui John Green în povestea lui care a fost preferata mea. Îmi era tare dor să citesc ceva scris de el!

Opinia mea despre cartea care s-a aflat ani de zile pe lista mea de dorințe

Mi-a plăcut mult să citesc o carte ca asta după atâția ani. Deși anul trecut am citit cele două volume cu Dash și Lily, se cerea și anul acesta o poveste similară. Mi-a plăcut felul în care s-au legat poveștile și mi-a plăcut că totul a fost foarte copilăros, deși personajele nu aveau tocmai cincisprezece ani.

Limbajul a fost ușor și m-am trezit zâmbind de multe ori, amuzată de ceea ce citeam! Cine ar fi crezut că după nouă ani o să fiu fermecată de o cărticică de acest gen? Dovada vie că iubesc cărțile copilăroase, dar și cărțile pentru copii! Nu știu de ce aveam impresia că este scrisă doar de John Green, ori poate uitasem.

Însă fiecare autor a venit cu propria poveste și toate s-au legat într-un mod magic și plin de sclipici!

Va fi una dintre lecturile recomandate de mine de sărbători?

Ei bine, da, Fulgi de iubire a ajuns pe lista mea de titluri crăciunistice! Cred că oricine ar îndrăgi aceste personaje și aceste povești amuzante cu atmosferă de iarnă și zăpadă, dacă tot devine atât de rară la noi…

Așadar, sper că v-am făcut curioși, sper să oferiți o șansă acestei cărți și sper ca sărbătorile voastre să fie magice, frumoase și, să sperăm, cu puțină zăpadă!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Titlu: Fulgi De Iubire
Autor: John Green
,
Maureen Johnson
,
Lauren Myracle
Traducător: Shauki Al-Gareeb
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 326
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 6470

Alte recenzii de la John Green:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 2 luni, 16 zile și a scris până acum 326 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments