Recenzie „Sub aceeași stea” de John Green

de | iul. 1, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SUB ACEEAȘI STEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Această carte a fost interpretată și reinterpretată și va mai fi cu siguranță. Când am citit-o prima dată în adolescență m-a emoționat profund. Poate că povestea este una clișeică, dar John Green are un stil unic de a scrie și de a transforma totul în ceva original. Sub aceeași stea este un roman plin de umor, dar și de tristețe. Subiectul este unul sensibil, dar autorul încearcă să dea o notă de amuzament.

Hazel Grace Lancaster este o fată de șaisprezece ani și se consideră într-o fază terminală dintotdeauna. Diagnosticul ei îl reprezintă cancerul de tiroidă cu metastaze pulmonare. Este complet dependentă medical de pompa care-i oxigenează plămânii. Mama ei o înscrie într-un grup de sprijin cu speranța că o va ajuta. Acolo îl întâlnește pe Augustus Waters, un tânăr care emană optimism și speranță. A fost de ajuns un singur zâmbet pentru ca băiatul să o invite la el acasă pentru a viziona un film împreună.

 

Prieteni, sunt într-un montagne russe care doar urcă.

Augustus este plin de viață și mereu are glumele la el atunci când trebuie. Nici măcar nu te-ai gândi că suferă de o boală terminală, dacă nu iei în seamă piciorul amputat de la genunchi în jos. Mereu este vesel și gata să-și ajute prietenii. Isaac face parte și el din acest grup de sprijin și cancerul îi aduce orbirea.

Inevitabil, Hazel și Augustus se îndrăgostesc unul de celălalt. Ea este atrasă de o carte scrisă de un olandez în care personajul principal moare de cancer. Cei doi pornesc într-o călătorie pentru a afla motivul pentru care autorul a vrut să încheie povestea atât de tragic chiar de la el. Cei doi se apropie din ce în ce mai mult în timpul călătoriei, iar boala nu mai contează acum. Mesajul cărții este unul destul de puternic. Chiar dacă lumea se va sfârși pentru noi în curând, nu putem împiedica acest lucru. Trebuie să trăim clipa din plin și să ne bucurăm de lucruri simple.

— Atunci, de ce mă privești în felul ăsta?

Augustus a schițat un zâmbet.

— Deoarece ești frumoasă. Îmi face plăcere să privesc oameni frumoși și, cu ceva timp în urmă, m-am hotărât să nu-mi interzic plăcerile mai simple ale vieții.

Cartea este destul de emoționantă și își merită titlul de bestseller. Povestea celor doi este scrisă într-o manieră simplă, fiind ușor de citit. Pentru cine e mai sensibil, nu scapă fără o lacrimă vărsată la final.

Cred că veșnicia e un concept incorect.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții SUB ACEEAȘI STEA?

Vezi toată lista de cărți scrise de John Green sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SUB ACEEAȘI STEA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Sub Aceeași Stea
Autor: John Green
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 1.07.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

De ce am citit cartea aceasta? Pentru că e timpul să accept o provocare. Iar cartea aceasta este o provocare. Te provoacă să îndrăznești să te transformi. Să te transformi în ceea ce te va face să te simți bine în propria piele. De ce o recomand și altora? Pentru că...

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Cred că trebuie menționat din start că e o carte pe care o recomand fanilor lui King, adică celor care au înclinație către supranatural, paranormal și ocult. Este o poveste bine gândită și cu un final elaborat minuțios care în mare măsură acoperă semnele de întrebare,...

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

"Lolita, lumina vieții mele, focul coapsei mele, păcatul meu, sufletul meu." Lo-lee-ta: vârful limbii făcând o călătorie de trei pași pe palat, ca să atingă, la trei, pe dinți. Era Lo, diminuată, dimineață, în picioare de patru picioare, într-un șosete, era Lola în...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 722 zile și a scris până acum 83 articole. Se află pe poziția 7 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments