Recenzie „Sub aceeași stea” de John Green

by | Jul 1, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SUB ACEEAȘI STEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Această carte a fost interpretată și reinterpretată și va mai fi cu siguranță. Când am citit-o prima dată în adolescență m-a emoționat profund. Poate că povestea este una clișeică, dar John Green are un stil unic de a scrie și de a transforma totul în ceva original. Sub aceeași stea este un roman plin de umor, dar și de tristețe. Subiectul este unul sensibil, dar autorul încearcă să dea o notă de amuzament.

Hazel Grace Lancaster este o fată de șaisprezece ani și se consideră într-o fază terminală dintotdeauna. Diagnosticul ei îl reprezintă cancerul de tiroidă cu metastaze pulmonare. Este complet dependentă medical de pompa care-i oxigenează plămânii. Mama ei o înscrie într-un grup de sprijin cu speranța că o va ajuta. Acolo îl întâlnește pe Augustus Waters, un tânăr care emană optimism și speranță. A fost de ajuns un singur zâmbet pentru ca băiatul să o invite la el acasă pentru a viziona un film împreună.

 

Prieteni, sunt într-un montagne russe care doar urcă.

Augustus este plin de viață și mereu are glumele la el atunci când trebuie. Nici măcar nu te-ai gândi că suferă de o boală terminală, dacă nu iei în seamă piciorul amputat de la genunchi în jos. Mereu este vesel și gata să-și ajute prietenii. Isaac face parte și el din acest grup de sprijin și cancerul îi aduce orbirea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de John Green

Inevitabil, Hazel și Augustus se îndrăgostesc unul de celălalt. Ea este atrasă de o carte scrisă de un olandez în care personajul principal moare de cancer. Cei doi pornesc într-o călătorie pentru a afla motivul pentru care autorul a vrut să încheie povestea atât de tragic chiar de la el. Cei doi se apropie din ce în ce mai mult în timpul călătoriei, iar boala nu mai contează acum. Mesajul cărții este unul destul de puternic. Chiar dacă lumea se va sfârși pentru noi în curând, nu putem împiedica acest lucru. Trebuie să trăim clipa din plin și să ne bucurăm de lucruri simple.

— Atunci, de ce mă privești în felul ăsta?

Augustus a schițat un zâmbet.

— Deoarece ești frumoasă. Îmi face plăcere să privesc oameni frumoși și, cu ceva timp în urmă, m-am hotărât să nu-mi interzic plăcerile mai simple ale vieții.

Cartea este destul de emoționantă și își merită titlul de bestseller. Povestea celor doi este scrisă într-o manieră simplă, fiind ușor de citit. Pentru cine e mai sensibil, nu scapă fără o lacrimă vărsată la final.

Cred că veșnicia e un concept incorect.

🔥 CARTEA SUB ACEEAȘI STEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Sub Aceeași Stea
Autor: John Green
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 1.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 341 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 27 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments