Recenzie Cazul Magheru de Mihail Drumeş

by | Jun 3, 2015 | Literatura Română, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CAZUL MAGHERU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

120Pe Mihail Drumeş l-am îndrăgit pe loc, mai ales după ce am citit cele trei binecunoscute romane de dragoste: „Elevul Dima dintr-a şaptea”, „Invitaţie la vals” şi „Scrisoare de dragoste”.

Dacă trenul a fost un motiv literar destul de important pentru protagoniştii de sex masculin ale acestor cărţi, având o legătură directă cu tema dragostei, imaginaţi-vă de această dată un alt tânăr pentru care trenul va ajunge însă un haos nebunesc atât pentru suflet, cât şi pentru minte.

Mihail Drumeş, unul dintre cei mai cunoscuţi romancieri din perioada interbelică, scrie un roman diferit faţă de cele trei menționate anterior. „Cazul Magheru”, cunoscut înainte sub numele de „Sf. Părere”, are o poveste care vă va face să vă simţiți de parcă am ați fi prinşi într-un labirint. Imaginaţi-vă că sunteţi un doctor bun, un doctor cu cele mai nobile sentimente pentru oameni şi că la un moment dat călătoriţi cu trenul.

Aflaţi din întâmplare despre o sumă spectaculoasă de bani pe care colegul dumneavoastră de drum o deţine. Vă gândiţi involuntar că acei bani ar fi numai potriviţi pentru a vă finaliza studiile în India. Mai departe? Un accident, vise mai mult decât vagi, o crimă şi surpriză-banii sunt la dumneavoastră în buzunar. Ce-aţi crede despre dumneavoastră în tot haosul care a avut loc şi care continuă?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mihail Drumeş

„Un criminal distruge două vieţi: una a victimei, cealaltă a sa, proprie.”

Vă invit să vă lăsaţi purtaţi printre altfel de pagini scrise de Mihail Drumeş decât cele cu care sunteţi obişnuiţi deja. Romanul este o poveste a subconştientul uman care ne poate face să ducem cele mai nebuneşti lupte interioare şi despre viaţa care poate avea  răsturnări de situaţie. Așa că…ar fi păcat să nu descoperiţi povestea lui Ilarie Magheru! Spor la citit!

Titlu: Cazul Magheru
Autor: Mihail Drumeş
An apariție : 2012
Editura: ART
Nr. Pagini: 345
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 3.06.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte care captează atenţia cititorului prin subiectul său controversat, jucându-se cu mintea acestuia până la ultima pagină.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

La răscruce de vânturi este o poveste de dragoste clasică, dar neobișnuită, atipică, toxică, cum ar cataloga-o psihologii din zilele noastre, este povestea de dragoste neîmpărtășită dintre Heathcliff și Catherine. O dragoste, o apropiere și o pliere perfectă a...

Cristina Slusariuc este redactor Booknation.ro de 2055 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 38 din 153 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Slusariuc aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cornelia

Si mie imi place foarte mult Mihail Drumes.Am citit cele trei romane mentionate mai sus,dar pe acesta inca nu.Multumesc de recenzie,deja l-am notat pe lista mea de lecturi pentru aceasta vara.