Recenzie Cazul Magheru de Mihail Drumeş

Autor: Mihail Drumeş
An apariție : 2012
Editura: Art
Nr. Pagini: 345
Acordă o notă cărții:
 
Aspecte Pozitive:

O carte care captează atenţia cititorului prin subiectul său controversat, jucându-se cu mintea acestuia până la ultima pagină.

120Pe Mihail Drumeş l-am îndrăgit pe loc, mai ales după ce am citit cele trei binecunoscute romane de dragoste: „Elevul Dima dintr-a şaptea”, „Invitaţie la vals” şi „Scrisoare de dragoste”.

Dacă trenul a fost un motiv literar destul de important pentru protagoniştii de sex masculin ale acestor cărţi, având o legătură directă cu tema dragostei, imaginaţi-vă de această dată un alt tânăr pentru care trenul va ajunge însă un haos nebunesc atât pentru suflet, cât şi pentru minte.

Mihail Drumeş, unul dintre cei mai cunoscuţi romancieri din perioada interbelică, scrie un roman diferit faţă de cele trei menționate anterior. „Cazul Magheru”, cunoscut înainte sub numele de „Sf. Părere”, are o poveste care vă va face să vă simţiți de parcă am ați fi prinşi într-un labirint. Imaginaţi-vă că sunteţi un doctor bun, un doctor cu cele mai nobile sentimente pentru oameni şi că la un moment dat călătoriţi cu trenul.

Aflaţi din întâmplare despre o sumă spectaculoasă de bani pe care colegul dumneavoastră de drum o deţine. Vă gândiţi involuntar că acei bani ar fi numai potriviţi pentru a vă finaliza studiile în India. Mai departe? Un accident, vise mai mult decât vagi, o crimă şi surpriză-banii sunt la dumneavoastră în buzunar. Ce-aţi crede despre dumneavoastră în tot haosul care a avut loc şi care continuă?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mihail Drumeş.

„Un criminal distruge două vieţi: una a victimei, cealaltă a sa, proprie.”

Vă invit să vă lăsaţi purtaţi printre altfel de pagini scrise de Mihail Drumeş decât cele cu care sunteţi obişnuiţi deja. Romanul este o poveste a subconştientul uman care ne poate face să ducem cele mai nebuneşti lupte interioare şi despre viaţa care poate avea  răsturnări de situaţie. Așa că…ar fi păcat să nu descoperiţi povestea lui Ilarie Magheru! Spor la citit!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

  1. cornelia
    Reply

    Si mie imi place foarte mult Mihail Drumes.Am citit cele trei romane mentionate mai sus,dar pe acesta inca nu.Multumesc de recenzie,deja l-am notat pe lista mea de lecturi pentru aceasta vara.

Iubim comentariile tale :)