Recenzie „Ce a lăsat în urma ei” de Ellen Marie Watson

de | aug. 23, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CE A LĂSAT ÎN URMA EI ARE REDUCERE PE:

Sunt unele cărți care mă acaparează, trăiesc alături de pesonaje, le iubesc sau le urăsc cu intensitate maximă. În Ce a lăsat în urma ei l-am urât pe tatăl Clarei. Îmi venea la un moment dat să mă bag în carte și să-l bat bine pe tatăl Clarei și pe mama ei ca nici ea nu era mai bună.

Cum să nenorocești o tânără pe viață doar că nu vrea să se mărite cu cine vrei tu ca părinte? După ce ai mai distrus un copil. Ce părinți îs ăștia ? Niste monștrii.

Mi-a plăcut cartea , desi e una dureroasă, îți face inima ghem și îți umple ochii de lacrimi.

Doar povești triste: Izzy o adolescentă aflată în plasament dupa ce mama ei îi împușcă tatăl când ea avea doar 7 ani. O decizie pe care nu și-o poate explica fiind adolescentă, se tot gândește ce a fost în mintea mamei ei. Mama lui Izzy este în închisoare dar ea nu găsește forța să o viziteze.

În paralel cu povestea lui Izzy ni se prezintă povestea și mai trista a Clarei… Poveștile celor două ajung să se întrepătrundă, Izzy ajunge în posesia jurnalului Clarei ajunsă la un sanatoriu pentru oameni cu probleme mintale din cauza refuzului de a se căsători cu cine voiau părintii ei.

Sunt ținută într-un azil de nebuni împotriva voinței mele. Mintea este tot ce mi-a rămas și te asigur că este întreagă și clară. Nu sunt la fel ca celelalte paciente de aici, care cred orbește tot ce le spui tu, lăsându-te să le ții încuiate ca pe animale. Nu asta trebuie să facă un doctor. Este o crimă.

E greu să-ți imaginezi cum ar fi să nu ai control absolut deloc asupra vieții tale, să nu poți iubi pe cine dorești, să nu poți fi unde dorești, să fii considerată nebună chiar dacă nu ești, să nu poți să fii alături de copilul tău.

O carte plina de părinți abuzivi de oameni care nu ar trebui să se numească părinți. O carte în care adevărurile sunt dureroase, greu de accepat și de uitat.

Nu voi lăsa trecutul să-mi definească viitorul. Atunci eram o altă persoană.

Ce a lăsat în urma ei te face speri și speri că se vor întâmpla și lucruri bune în viata personajelor, dar de cele mai multe ori rămâi cu speranța.

Lectură plăcută !!!

Ți-a plăcut recenzia cărții CE A LĂSAT ÎN URMA EI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Ellen Marie Watson

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CE A LĂSAT ÎN URMA EI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Ce A Lăsat în Urma Ei
Autor: Ellen Marie Watson
An apariție : 2017
Editura: TREI
Nr. Pagini: 438
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 23.08.2019
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 168

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1943 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments