Recenzie „Cele 20000 de femei din viaţa unui bărbat” de Gabriel Osmonde

by | Sep 21, 2015 | Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CELE 20000 DE FEMEI DIN VIAŢA UNUI BĂRBAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

cele-20000-de-femei-din-viata-unui-barbat_1_fullsize-192x300

Cu patru romane publicate sub numele de Gabriel Osmonde, într-un interviu, Andreï Makine îşi dezvăluie secretul pseudonimului cu care a câştigat Premiul Goncourt în 1995, cu Testamentul francez:

Makine nu este numele meu adevărat. Osmonde este mai adânc ancorat în mine decât Makine.

Cele 20000 de femei din viaţa unui bărbat este al doilea roman pe care scriitorul de origine rusă a vrut să îl semneze diferit, contrar succesului şi criticilor pozitive de dinainte. Având de partea lui o mască a anonimatului, autorul a putut utiliza un limbaj curajos, îmbinând subversvitatea scriiturii cu elemente noi, de natură erotică.

Împins de eşecul celor câteva mii de oportunităţi ratate în dragoste spre sinucidere, profesorul Alexis Taraneau, un cvadragenar învins, călătoreşte pe pachebotul Queen of the Baltic în căutarea desfătării propuse. Izbit de mediocritatea vieţii, acesta se consideră un „cerşetor de dragoste”, după divorţul de soţia pe care nu a iubit-o niciodată.

Încă de la o vârstă fragedă, preadolescentină, Alexis găseşte în ascunzătoarea tatălui câteva reviste de a căror modele se îndrăgosteşte instantaneu, visând la dragostea posibilă numai în filme.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gabriel Osmonde

După ce realizează viaţa de bărbat umilit de mediocritatea iubirii, personajul nou-creat sub care se prezintă, Al-Taran, porneşte în călătoria de unde îşi va destăinui marile dezamăgiri. Spaima că paradisul lui erotic plutitor va fi un loc al morţii lui, îl face să uite de cele 20000 de zile care să echivaleze cu tot atâtea femei.

Romanul, construit ca o urmărire a vieţii eroului, prezintă povestea acestuia în mod retrospectiv, alternând experienţele avute sau neavute cu femei la vârste diferite, precum şi eşecul în dragoste, atunci când tânjeşte după lucruri ce nu le poate avea: o viaţă ca a marchizului de Sade, un şarm demn de Don Juan şi talentul lui Cassanova.

      Douăzeci de mii de femei şi încă una.  

Cu o tentă mai mult decât uşor sexuală, subiectul în sine se concentrează asupra modului în care Al-Taran îşi va petrece timpul studiindu-şi greşelile şi ahtiind după actele carnale supreme, dovedite a fi false.

Având o lectură flexibilă şi picantă, parcurgerea este rapidă, iar sfârşitul este atât pe de imprevizibil, pe cât de realistic este începutul, cu o tentă ludică, pentru a accelera bătăile inimii. În ce mod? Urmează să vedeţi.

Titlu: Cele 20000 De Femei Din Viaţa Unui Bărbat
Autor: Gabriel Osmonde
An apariție : 2014
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 223
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.09.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Alexandru Niță este redactor Booknation.ro de 1987 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 32 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandru Niță aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments