Recenzie “Cheia Maestrului” de Kevin Sands

by | Feb 21, 2018 | Beletristică, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CHEIA MAESTRULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Observ că în ultima vreme am început să cutreier ,,teritorii” necunoscute în căutarea unor cărți și autori noi.

De data aceasta am zis să îmi pun puțin răbdarea la încercare. Pe lângă faptul că nu știam nimic despre scriitor, ori despre stilul său de a nara, Cheia Maestrului induce prin descriere și o tentă de roman istoric, categorie pe care o îndrăgesc în foarte puține cazuri.

Această carte se află undeva la mijloc. Acțiunea este situată în Anglia, la sfârșitul primăverii din anul 1665. Fiind ficțiune pentru adolescenți și citind descrierea, știam și nu prea la ce să mă aștept. Cert este că am rămas plăcut surprinsă.

Christopher Rowe este ucenicul adolescent al Maestrului Benedict Blackthorn. O fire curajoasă și extrem de curioasă, scotocește prin notițele personale ale maestrului său. Găsește o rețetă ale cărei cuvinte sunt ferecate cu ajutorul unui cod secret pe care reușește să îl descifreze. Șterpelește ingredientele trebuincioase din cămările maestrului, apoi se duce cu ele la cel mai bun prieten, un flăcău dârz, cu judecata la fel de șubredă ca a sa și îi spune: ,,Hai să făurim un tun”.

Maestrul Benedict este un membru de vază al Breslei Spițerilor, un om cu suflet bun și foarte învățat. Acesta este pe cale să afle rețeta prin care se obține Focul Arhanghelului – puterea supremă de pe Pământ, însă este urmărit de un coleg de breaslă care vrea să fure rețeta și să folosească Focul pentru scopuri întunecate, primul fiind înlăturarea regelui Carol de pe tronul Angliei.

Pe lângă asta, un anume Cult al Arhanghelului pare să intre în contat cu toți maeștrii care știu sau au aflat despre Foc, torturându-i pentru a afla informații, însă lăsau în urmă numai niște leșuri spintecate în stomac.

Când Maestrul Benedict simte că este în pericol de moarte, îi încredințează ucenicului său indiciile necesare pentru a găsi rețeta și totodată misiunea de a o salva împreună cu viața și tronul lui Carol, precum și soarta Angliei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kevin Sands

Ah, câte am putut să simt pentru această carte! Bine, mai mult pentru personaje, pentru că tot cadrul descris îmi aducea lacrimi în ochi, ca mai apoi să râd când Christopher și Tom purtau o discuție. Romanul are o cantitate de amuzament la pachet, suficientă să îndulcească amarul și durerea din spatele unor amintiri sau scene.

Fiind orfan, Christopher a fost crescut într-un orfelinat, unde condițiile de trai erau acceptabile, dar unde domina violența. Lucrul acesta nu l-a oprit însă pe flăcău să învețe cât mai mult și să priceapă cât mai multe. Ba chiar l-a ajutat, pentru că a reușit să se facă remarcat în fața Breslei Spițerilor, ajungând astfel să-și pună soartă în mâinile Maestrului Benedict.

Cartea este plină de întorsături de situații extrem de antrenante pentru minte. Uneori pare totul un puzzle în care piesele se obțin treptat, după ce ne încearcă milioane de emoții pentru personaje.

 

“How do you find what you already know?”

“I step aside and let my mind find it”

Cheia Maestrului este o poveste bine gândită, cu foarte multe teme abordate. Are și o tentă thriller, mai mult polițistă, care m-a făcut să citesc romanul cu sufletul la gură. Recomand pasionaților de ficțiune pentru adolescenți, cărți istorice și chiar cei care obișnuiesc să se delecteze cu romane polițiste ceva mai ușoare. Chiar îți pune mintea la contribuție!

Titlu: Cheia Maestrului
Autor: Kevin Sands
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.02.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Irina Nicoleta este redactor Booknation.ro de 1268 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 149 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments