ACUM GĂSEȘTI CHEMAREA CUCULUI PE:

Imagini pentru cormoran strikeAșa cum v-am menționat în alte recenzii, eu nu fac lucrurile într-o manieră firească sau cronologică atunci când vorbim despre cărți. Un exemplu elocvent în așa ceva este ordinea în care eu am citit seria Cormoran Strike de Robert Galbraith sau J.K.Rowling dacă vreți să îi spuneți așa și vă este mai ușor să o reperați. Mi se pare fascinant cum aceeași scriitoare poate să aibă stiluri diferite de scris atunci când își schimbă pseudonimul, dar aparent această britanică magnifică și talentată poate să facă orice, întocmai ca tânărul vrăjitor căruia i-a dat viață. Revenind la haosul meu cronologic, am citit întâi volumul 2, după aceea volumul 1 și intenționez să mă apuc de ultimul imediat după ce postez această recenzie 🙂 Dar să ne concentrăm pe “Chemarea Cucului”.

Faima detectivului Cormoram Strike îl urmărește la tot pasul, această serie ajungând aproape instant pe lista de bestseller din intreaga lume. Au contribuit la acest succes personajele extrem de interesante și complexe sau firul narativ complicat și plin de evenimente ce se leagă între ele până la punctul de confuzie totală. Personajul nu poate să fie comparat cu niciunul din literatură, fiind unic în stil și abordare. Având o copilărie instabilă generată de părinții lui, o viață de adult măcinată de război și un trecut apropiat plin de deziluzii, Cormoran este modelul unui detectiv ușor plictisit, irascibil, care nu dă doi bani pe modul în care arată și sincer, nu dă doi bani pe ce părere ai tu despre el.

Fiindcă rămâne fără bani pentru a-și achita chiria și a-și salva firma de la insolvență, se vede nevoit să se alăture unui caz ce aparent a fost închis în urmă cu ceva ani, dar fratele victimei este convins că sora lui, Lula Landry, un celebru model, nu s-a sinucis. Împreună cu nouă sa asistență, Robin, cei doi încearcă să deslușească acest caz, ce pe departe se vede închis. Intră în lumi ciudate ale modei și a muzicii, unde toată lumea este avidă după putere și faimă. Participăm la toate interviurile luate martorilor cheie și punem cap la cap acest puzzle alături de duo-ul nostru.

Imagini pentru cormoran strike

Puțin mai lent în acțiune față de “Viermele de Mătase”, dar la fel de reușit în a da o formă realistă personajelor, “Chemarea Cucului” este un volum de debut extrem de interesant și inteligent construit. Cred că pentru mine contează mult mai mult să fie smart și să văd cum gândește personajul principal, decât să am parte de acțiune. Aici Robert Galbraith m-a cucerit definitiv.

Cartea o găsiți pe Libmag.ro.

Titlu: Chemarea Cucului
Autor: Robert Galbraith
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 600
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 1.10.2018
Nota recenzorului: 8/10

Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1214 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/