Recenzie „Chiparosul trist” de Agatha Christie

by | Jun 12, 2017 | Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CHIPAROSUL TRIST ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Dacă vreodată nu ai poftă de citit, abordează o carte redactată de Agatha Christie și imediat ți se va trezi instinctul literar. Scriitoarea este ca un izvor nesecat de inspirație, iar modul în care îl portretizează pe Hercule Poirot este de-a dreptul inegalabil. În această parte, prestația sa este cu adevărat impecabilă, ca de fiecare dată, iar simțurile sale ascuțite dezleagă misterul unei crime complicate.

Elinor Carlisle, o tânără diafană, rațională și răpitor de frumoasă, este pusă în fața unei eveniment nefericit. Aceasta este condamnată la moarte de către curtea de justiție, întrucât este principala suspectă în cazul morții lui Mary Gerrard. Moartea ei este pusă pe umerii lui Elinor pentru că se pare că ea era cea mai îndreptățită să o ucidă dintre toți.

Motivele sunt variate și ușor de captat. Marry a reușit să-i răpească inima marii ei iubiri din copilărie, care era și actualul ei logodnic, Roderick Welman, alias Roddy (așa cum îi plăcea să-l alinte) și a reușit să intre și în grațiile mătușii sale, Laura Welman, care și-a dorit din toată inima să-i lase o parte din avere, însă nu a apucat din cauza morții subite și a lipsei unui testament. Cu toate acestea, Elinor îi respectă ultima dorință și îi oferă o sună frumușică, însă să fie ea pe atât de bună și generoasă cum dorește să pară?

În ciuda comportamentului binevoitor, în interiorul lui Elinor liniștea era surpată de invidia pentru Marry Gerrard. La un moment dat, chiar i-a dorit moartea:

Da, am urât-o… Da, am vrut să moară… Da, în tot timpul acela, când făceam sendvișurile, mă gândeam cum ar fi dacă ar muri.

Dorința aprigă i-a fost îndeplinită, însă cu ce preț?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

În sală de judecată, simțindu-se singură și vinovată, Elinor avea o singură persoană care mai credea în nevinovăția ei. Cel care credea acest lucru va fi și persoana care-l va solicita pe detectivul Hercule Poirot să se interpună între ea și spânzurătoare. Rămâne de văzut dacă o va salva și dacă misterul va fi elucidat.

Acestea fiind spuse, nu trebuie să omiți această carte din repertoriul arhicunoscutei scriitoare Agatha Christie. Îți delectează simțurile și te detașează de lumea reală, captându-te într-una fictivă și misterioasă.

Spor la citit!

🔥 CARTEA CHIPAROSUL TRIST ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Chiparosul Trist
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 250
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.06.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Crimele sunt din ce în ce mai complexe cu fiecare carte, iar acest lucru este de apreciat. Inevitabilul mister m-a ținut în suspans pe tot parcursul cărții, iar deznodământul a fost delicios și neașteptat.

Aspecte Negative:

Nu pot sustrage nimic negativ din cărțile Agathei Christie. Sunt impotentă din acest punct de vedere.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Cristina Giurcanu este redactor Booknation.ro de 1256 zile și a scris până acum 9 articole. Se află pe poziția 67 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Giurcanu aici. Cristina Giurcanu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
"Well, you know what they say: If you don't have anything nice to say about anybody, come sit by me."
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments