Recenzie „Chiparosul trist” de Agatha Christie

Titlu: Chiparosul Trist
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2011
Editura: Rao
Nr. Pagini: 250
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Giurcanu
Publicată la 12.06.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Chiparosul trist” de Agatha Christie
Acordă o notă

Dacă vreodată nu ai poftă de citit, abordează o carte redactată de Agatha Christie și imediat ți se va trezi instinctul literar. Scriitoarea este ca un izvor nesecat de inspirație, iar modul în care îl portretizează pe Hercule Poirot este de-a dreptul inegalabil. În această parte, prestația sa este cu adevărat impecabilă, ca de fiecare dată, iar simțurile sale ascuțite dezleagă misterul unei crime complicate.

Elinor Carlisle, o tânără diafană, rațională și răpitor de frumoasă, este pusă în fața unei eveniment nefericit. Aceasta este condamnată la moarte de către curtea de justiție, întrucât este principala suspectă în cazul morții lui Mary Gerrard. Moartea ei este pusă pe umerii lui Elinor pentru că se pare că ea era cea mai îndreptățită să o ucidă dintre toți.

Motivele sunt variate și ușor de captat. Marry a reușit să-i răpească inima marii ei iubiri din copilărie, care era și actualul ei logodnic, Roderick Welman, alias Roddy (așa cum îi plăcea să-l alinte) și a reușit să intre și în grațiile mătușii sale, Laura Welman, care și-a dorit din toată inima să-i lase o parte din avere, însă nu a apucat din cauza morții subite și a lipsei unui testament. Cu toate acestea, Elinor îi respectă ultima dorință și îi oferă o sună frumușică, însă să fie ea pe atât de bună și generoasă cum dorește să pară?

În ciuda comportamentului binevoitor, în interiorul lui Elinor liniștea era surpată de invidia pentru Marry Gerrard. La un moment dat, chiar i-a dorit moartea:

Da, am urât-o… Da, am vrut să moară… Da, în tot timpul acela, când făceam sendvișurile, mă gândeam cum ar fi dacă ar muri.

Dorința aprigă i-a fost îndeplinită, însă cu ce preț?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Agatha Christie.

În sală de judecată, simțindu-se singură și vinovată, Elinor avea o singură persoană care mai credea în nevinovăția ei. Cel care credea acest lucru va fi și persoana care-l va solicita pe detectivul Hercule Poirot să se interpună între ea și spânzurătoare. Rămâne de văzut dacă o va salva și dacă misterul va fi elucidat.

Acestea fiind spuse, nu trebuie să omiți această carte din repertoriul arhicunoscutei scriitoare Agatha Christie. Îți delectează simțurile și te detașează de lumea reală, captându-te într-una fictivă și misterioasă.

Spor la citit!

Aspecte Pozitive:

Crimele sunt din ce în ce mai complexe cu fiecare carte, iar acest lucru este de apreciat. Inevitabilul mister m-a ținut în suspans pe tot parcursul cărții, iar deznodământul a fost delicios și neașteptat.

Aspecte Negative:

Nu pot sustrage nimic negativ din cărțile Agathei Christie. Sunt impotentă din acest punct de vedere.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.