Recenzie „It’s complicated” de Zina Zen

Titlu: Its Complicated
Autor: Zina Zen
An apariție : 2015
Editura: Lexon Prim
Nr. Pagini: 107
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 27.11.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „It’s complicated” de Zina Zen
Acordă o notă

it’s-complicated_1_fullsizeIt’s complicated e cartea pe care o deschizi când ești trist, singur, dezamăgit sau fericit, încântat, entuziasmat. E genul de carte pe care o citești la 15, 25 sau 40 de ani, pe frig sau căldură, și îți rămâne inevitabil tipărită în minte.

Zina Zen a reliefat în volumul său un amestec de stări și sentimente. Cred din adâncul sufletului că indiferent de vârstă, sex, ocupație, pasiuni, indiferent de toate aceste diferențe specifice fiecare dintre noi se regăsește în rimele jucăușe ale autoarei.

Am descoperit că în ultima vreme am o afinitate pentru lirism și poezie, în special dacă e bine scrisă. Scriitura Zinei Zen este copleșitoare. Te învață, te educă, te duce pe culmile cele mai înalte ale disperării și te face să vrei mai mult, să vrei să evoluezi, să crești, să înveți, să devii treptat cel mai bun tu.

It’s complicated propune 70 de poezii delicioase și niște ilustrații extrem de bine conturate, realizate de Victor Garștea. Nu cred că scriitura respectă normele literaturii și mă bucur că e așa. Dacă le-ar fi respectat, versurile nu ar fi fost atât de tonice, proaspete, revigorante și unice.

Temele abordate de autoare nu au nimic deosebit; sunt inspirate de realitatea cenușie. Dar modalitatea în care au fost așternute pe hârtie a fost magnifică. Zina Zen a creat un puzzle cap-coadă, după care l-a stricat și a combinat piesele la întâmplare. Și i-a ieșit foarte bine. Totul este cursiv, linear, totul curge de la sine și creează dependență.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Zina Zen.

Un cuvânt pentru azi…

…Pentru mâine,

Suntem un întreg alfabet.

Ajung însă la concluzia că opera Zinei nu este o carte de poezii. It’s complicated este suflare de viață, este un suflet îmbrăcat sub forma cuvintelor. Versurile și stările conturate de autoare sunt din suflet, pentru suflet.

It’s complicated e ca o supă de pui, dar pentru suflet. Te încălzește în nopțile reci.

It’s complicated e cartea pe care o ții constant pe noptieră, o deschizi din întâmplare la o pagină, și ești surprins când acel poem îți este parcă dedicat, căci te regăsești. Poezia Zinei Zen este pentru fiecare din noi. Din suflet, pentru suflet.

Aspecte Pozitive:

Efervescența fiecărei poezii, sentimentele transmise sunt foarte bine conturate, lirismul interior

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.