Recenzie ”O să mă știi de undeva” de Petronela Rotar

de | oct. 9, 2023 | Beletristică, Literatura Română, Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA O SĂ MĂ ȘTII DE UNDEVA ARE REDUCERE PE:

coperta O sa ma stii de undeva”O să mă știi de undeva” se pare că este volumul de debut al autoarei Petronela Rotar. Se împarte în trei bucăți plus o părticică în care scriitoarea se descrie pe ea și descrie ceea ce conține cartea.

Prima parte(HANI) e compusă din poeme de și despre dragoste, scrise într-un limbaj de internet, ca pe un site personal sau ca într-un schimb de mailuri cu persoana iubită.

A doua parte( O SĂ MĂ ȘTII DE UNDEVA) și cea care dă și titlul volumului, este formată din alte poeme sau poezii numerotate, fără titlu, care nu au un stil sau un ritm anume, și se axează pe dezvăluirea personajului care este ea.

A treia parte(PIZDA LIRICĂ) este compusă din poeme în proză, mai bogate, care au și un titlu al lor, dar care după părerea mea sunt vulgare și nu transmit nimic.

Dacă îți place recenzia cărții O SĂ MĂ ȘTII DE UNDEVA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Petronela Rotar

În mare, volumul ”O să mă știi de undeva” îmi provoacă amintiri din studenție

Amintiri de când eu însămi scriam pe blog sau notam în jurnal tot felul de situații, stări și furii, și în care foloseam un limbaj simplu și totodată alambicat, parcă pentru a mă impresiona pe mine și a mă diferenția de ceilalți.

Poemele acestea mi se par ca niște strigăte de ”Hei, uită-te la mine cine sunt și ce pot!” dar fără a arăta exact asta și doar așternând cuvinte wow, fără nici o profunzime sau sens.

Spre deosebire de ”Orbi”, care deși nu simplu de citit și de digerat, m-a prins, cartea de față nu m-a impresionat deloc. Poate pentru că am început cu altceva și nu cu ce și-a deschis ea drumul ca scriitoare. Poate pentru că pur și simplu scrierea asta mi se pare mai slabă decât cealaltă.

Nu am mari termeni de comparație pentru că numai aceste două volume le-am descoperit până în prezent de la ea. Însă, chiar nu mi-a plăcut mai deloc cartea asta.

Mai am încă două cărți de la Petronela Rotar în bibliotecă și nu știu dacă voi ajunge în curând la ele, dată fiind situația și felul în care m-a făcut să mă simt cartea asta. Totuși, simt o oarecare curiozitate legat de evoluția ei, mai ales dacă este vorba de proză și nu de poezie.

Poate și pentru că nu iubesc deloc poezia, am aceste sentimente legate de lectura cărții de față. Oricum ar fi, tot nu am fost pe aceeași lungime de undă cu ea și parcă m-a făcut să și văd cu alți ochi pe autoare.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA O SĂ MĂ ȘTII DE UNDEVA CU REDUCERE DE PE:

Titlu: O SĂ MĂ ȘTII DE UNDEVA
Autor: Petronela Rotar
An apariție : 2014
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: Poezie
Nota recenzorului: 5 / 10
Vizualizari recenzie: 1336

Alte recenzii de la Petronela Rotar:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Meetings of Fate” de Cristian Boldor

Recenzie „Meetings of Fate” de Cristian Boldor

"Meetings of Fate" de Cristian Boldor - o felie din tortul la care visează orice cititor de fantasy Acest prim volum din seria "The Angel Afterlife" prezintă aventura lui Quentin, student psiholog independent, în lupta lui cu demoni de clasa A şi B. Acţiunea pleacă...

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 26 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments