Recenzie „Controller-ul de oameni” de David Baddiel

de | iul. 11, 2017 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

Scriitorul David Baddiel aduce, cu debutul său, un val proaspăt și hazliu în literatura pentru copii. Primul său roman, Agenția de părinți, a ajuns cu repeziciune un bestseller, iar Controller-ul de oameni merge pe urmele acestuia, fiind la fel de captivant, înduioșător și palpitant.

Protagoniștii sunt doi gemeni, Fred și Ellie Stone, care nu sunt identici, deoarece un băiat și o fată nu pot fi decât gemeni fraternali, însă ei seamănă destul de mult. Au același stil vestimentar, poartă aparate ortodontice pe dinții de sus și sunt atrași din cale afară de animațiile fantasy japoneze, supereroi, benzile desenate și, desigur, nelipsita matematică. Însă, ce iubesc mai mult decât toate acestea sunt jocurile video.

Te-ai aștepta ca Fred să fie as la acest lucru, însă geniul jocurilor video este, de fapt, Ellie, el rezumându-se doar la a personaliza avatarul într-un mod cât mai original.

Te-ai aștepta ca Fred, ca băiat, să fie mai talentat la asta, dar nu, ea are degete vrăjite!!

Cu aceste degete fermecate și cu un controller potrivit, Ellie își poate desfășura activitatea, însă, într-o zi, când tatăl lor, Eric Stone, s-a așezat accidental cu fundul pe controller-ul ei preferat, ea se vede nevoită să cumpere unul nou.
Împreună cu Fred, merg la laboratorul de informatică al liceului Bracket Wood și caută un formidabil controller care să i se potrivească mănușă.

Însă, acolo ceva important se petrece. Apare dintr-odată Omul Misterios și după un scurt interogatoriu, în cadrul căruia cei doi trebuie să recunoască că sunt tocilari, iar bunele maniere nu trebuie uitate acasă, le oferă gratuit un super controller pentru a-l testa.

Ajunși acasă și găsind controller-ul alături de o brățară, încep să-l testeze și deduc rapid că brățara este legată de controller, iar cel care o poartă este controlat de acesta. Nu mai stau pe gânduri și încep să profite de această bucățică de magie oferită.

Controller-ul de oameni îi va ajuta în numeroasele lor aventuri, în relațiile cu bătăușii, cu părinții și le va da o important lecție celor doi gemeni, pe care o veți afla, doar dacă veți citi.

Acestea fiind spune, mulțumesc pentru timpul acord.

Spor la citit o carte apetisantă și interesantă!

Titlu: CONTROLLER-UL DE OAMENI
Autor: David Baddiel
An apariție : 2015
Editura: GAMA IMAGO
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1241

Alte recenzii de la David Baddiel:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Giurcanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 9 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Giurcanu aici. Cristina Giurcanu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
"Well, you know what they say: If you don't have anything nice to say about anybody, come sit by me."
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments