Recenzie „Agenția de părinți” de David Baddiel

de | iul. 11, 2017 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

David Baddiel este un nou fenomen britanic, care împrospătează literatura pentru copii cu scrierile sale umoristice și pline de substanță. Primul său roman, Agenția de părinți (Alege-ți mama și tatăl perfecți), s-a remarcat cu rapiditate, devenind un bestseller îndrăgit atât de copii cât și de adulți. Ziarul The Guardian a catalogat cartea ca fiind „amuzantă, înduioșătoare pe alocuri, dar captivantă până la capăt”, ceea ce este întru totul adevărat.

Protagonistul, Barry Bennet, păstrează anumite resentimente pentru părinții lui într-o listă cu lucruri pentru care îi învinovățește, deoarece aceștia nu i-au putut îndeplini niciodată toate dorințele și nu l-au putut înțelege sau asculta când avea nevoie.

Barry îi consideră obosiți, plictisitori și FOARTE, FOARTE stricți. Iar, mai presus de toate, îi condamnă pentru că i-au pus un nume bizar, pe care nu l-a mai întâlnit la nimeni, spre deosebire de prietenii lui, care au nume, precum: Taj, Lukas sau Jake.

Acțiunea ne plasează în apropierea zilei lui Barry, care își dorește o petrecere cu tematica celebrului agent 007, James Bond, însă părinții nu-l ascultă atunci când el le mărturisește marile lui așteptări, iar, pe alocuri, surorile lui gemene, Ginny și Kay (alias Entitățile Surorești, o denumire care face trimitere tot la seria Bond) îl ironizează pentru acest lucru. De asemenea, trebuie specificat că Barry nu prea le suportă pe gemene, întrucât sunt mai mici și întotdeauna păre că părinții lor le acordă mai multă atenție.

Indignat de tratamentul din partea familiei, pleacă furios în camera lui și spune:

Mi-aș dori să am părinți mai buni!

Această dorință i se va îndeplini. Printr-o magie, ajunge într-o altă lume, una mult mai ciudățică. Acolo copii, până în zece ani, își aleg părinții cu ajutorul Agenție de Părinți, care la rândul ei este condusă tot de copii.

Copilăria e mult prea importantă ca să lăsăm adulții să… „aibă” la întâmplare copii.

În cinci zile, Barry trebuie să-și aleagă un cuplu de părinți. Dacă nu face acest lucru în această perioadă de timp, adică până va împlini zece ani, ceva i se va întâmpla, un lucru care se întâmplă cu toții copiii care nu-și aleg o pereche de părinți până la acea vârstă.

Fii alături de Barry în cele cinci zile de foc și descoperă peripețiile prin care trece un copil pus în fața celor mai mari dorințe ale lui!

Spor la citit!

Titlu: AGENȚIA DE PĂRINȚI
Autor: David Baddiel
An apariție : 2014
Editura: GAMA IMAGO
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1607

Alte recenzii de la David Baddiel:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Giurcanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 9 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Giurcanu aici. Cristina Giurcanu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
"Well, you know what they say: If you don't have anything nice to say about anybody, come sit by me."
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments