Recenzie „Agenția de părinți” de David Baddiel

Titlu: Agenția De Părinți
Autor: David Baddiel
An apariție : 2014
Editura: Gama Imago
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Giurcanu
Publicată la 11.07.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA AGENȚIA DE PĂRINȚI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

David Baddiel este un nou fenomen britanic, care împrospătează literatura pentru copii cu scrierile sale umoristice și pline de substanță. Primul său roman, Agenția de părinți (Alege-ți mama și tatăl perfecți), s-a remarcat cu rapiditate, devenind un bestseller îndrăgit atât de copii cât și de adulți. Ziarul The Guardian a catalogat cartea ca fiind „amuzantă, înduioșătoare pe alocuri, dar captivantă până la capăt”, ceea ce este întru totul adevărat.

Protagonistul, Barry Bennet, păstrează anumite resentimente pentru părinții lui într-o listă cu lucruri pentru care îi învinovățește, deoarece aceștia nu i-au putut îndeplini niciodată toate dorințele și nu l-au putut înțelege sau asculta când avea nevoie.

Barry îi consideră obosiți, plictisitori și FOARTE, FOARTE stricți. Iar, mai presus de toate, îi condamnă pentru că i-au pus un nume bizar, pe care nu l-a mai întâlnit la nimeni, spre deosebire de prietenii lui, care au nume, precum: Taj, Lukas sau Jake.

Acțiunea ne plasează în apropierea zilei lui Barry, care își dorește o petrecere cu tematica celebrului agent 007, James Bond, însă părinții nu-l ascultă atunci când el le mărturisește marile lui așteptări, iar, pe alocuri, surorile lui gemene, Ginny și Kay (alias Entitățile Surorești, o denumire care face trimitere tot la seria Bond) îl ironizează pentru acest lucru. De asemenea, trebuie specificat că Barry nu prea le suportă pe gemene, întrucât sunt mai mici și întotdeauna păre că părinții lor le acordă mai multă atenție.

Indignat de tratamentul din partea familiei, pleacă furios în camera lui și spune:

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de David Baddiel.

Mi-aș dori să am părinți mai buni!

Această dorință i se va îndeplini. Printr-o magie, ajunge într-o altă lume, una mult mai ciudățică. Acolo copii, până în zece ani, își aleg părinții cu ajutorul Agenție de Părinți, care la rândul ei este condusă tot de copii.

Copilăria e mult prea importantă ca să lăsăm adulții să… „aibă” la întâmplare copii.

În cinci zile, Barry trebuie să-și aleagă un cuplu de părinți. Dacă nu face acest lucru în această perioadă de timp, adică până va împlini zece ani, ceva i se va întâmpla, un lucru care se întâmplă cu toții copiii care nu-și aleg o pereche de părinți până la acea vârstă.

Fii alături de Barry în cele cinci zile de foc și descoperă peripețiile prin care trece un copil pus în fața celor mai mari dorințe ale lui!

Spor la citit!

🔥 CARTEA AGENȚIA DE PĂRINȚI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Cartea are un bonus uriaș pentru că este presărată cu ilustrații puse la locul potrivit. Acestea ne oferă o altă perspectivă asupra personajelor și ne amuză când este cazul. De acestea s-a ocupat Jim Field, laureat al „Roald Dahl Funny Prize”.

Aspecte Negative:

Nu mă pronunț negativ în cazul acestei cărți, deoarece m-a captivat până la capăt.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.