Recenzie „Crăciunozaurul şi Vrăjitoarea Iarnă” de Tom Fletcher

de | ian. 25, 2024 | Recenzii cărți

Bună cartea, cititori, oriunde v-aţi afla!

Vechi prieteni

În ” Crăciunozaurul şi Vrăjitoarea Iarnă” de Tom Fletcher, aceleaşi personaje pe care le cunoaştem deja din „Crăciunozaurul” ne însoţesc într-o nouă aventură. William Trundle va fi din nou vizitat de Moş Crăciun şi de prietenul său, Crăciunozaurul. Suntem în casa lui William, care are acum o soră vitregă, pe Brenda Payne. Tatăl lui William, Bob, are o nouă prietenă, pe mama Brendei, Pamela. Împreună aşteaptă Crăciunul şi această aşteptare presupune tot felul de acitivităţi specifice acestei sărbători: tarte cu umplutură de fructe uscate, cântece, calendare de Advent şi altele inventate de Bob, un împătimit al acestora.

Din nou la Pol

O nouă aventură la Pol. E acel loc în care abia aşteptăm să mergem cu toţii. De data aceasta, nu doar William va vizita lumea magică a lui Moş Crăciun, ci şi Brenda. Noi, cititorii, parcă aşteptăm cu sufletul la gură intrarea în scenă a Vrăjitoarei. Aici, la Pol, o vom descoperi, misterioasă, fiind ţinută în stare îngheţată de către o poţiune preparată de spiriduşul Sub-Zero( ce nume ingenios, nu-i aşa?), care trăieşte nicăieri altundeva, decât în congelator! Mărturisesc că mie, ca adult, mi-a plăcut acest personaj nou. Imaginaţi-vă deliciul copiilor care vor citi cartea!

Vrăjitoarea Iarnă

E personajul care apare nou în această poveste plină de noi aventuri. E acel piper care întregeşte gustul mâncării.E personajul rău fără de care personajele bune nu ar avea sens într-o carte. Dar cine este cu adevărat Vrăjitoarea Iarnă?E o vrăjitoare bună? Rea? E cineva necunoscut? Sau cineva cu care suntem deja prieteni? În niciun caz nu vă voi dezvălui răspunsul la această întrebare. Vă asigur doar că surpiza nu va fi una mică!

Încă o carte de pus sub bradul de Crăciun

De câţiva ani, în decembrie, trec la titluri specifice anotimpului şi Crăciunului. Acest titlu este perfect pentru această perioada: de citit, de făcut cadou..Pentru mici, pentru mari. Şi nu o dată, în timp ce citeam cartea, m-am gândit: ” Ce film ar putea deveni !” Cartea poate fi facută cadou împreună cu prima parte, Crăciunozaurul în care cititorul află cum a prins viaţă Crăciunozaurul, dar poate fi la fel de bine citită şi separat.

Titlu: Crăciunozaurul şi Vrăjitoarea Iarnă
Autor: Tom Fletcher
Traducător: Iulia Arsintescu
An apariție : 2022
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 19067

Alte recenzii de la Tom Fletcher:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Adriana Ionescu este redactor Booknation.ro de 2 ani, 3 luni, 28 zile și a scris până acum 23 articole. Se află pe poziția 11 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Ionescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments