Recenzie “Creatura” de Nely Cab

by | Aug 14, 2016 | Beletristică, Fantezie, Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA CREATURA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Creatura, Nely CabSunt sigură că vi s-a întâmplat şi vouă să citiţi o carte cu un subiect anume şi mai apoi, ca printr-o coincidenţă, alegând aleatoriu o altă lectură, să păşiţi într-o nouă poveste cu acelaşi subiect. Exact la fel am păţit şi cu Creatura de Nely Cab.

După ce am făcut cunoştinţă cu zeii şi semizeii prinşi în iţele făurite de Josephine Angelini în Predestinaţi, am fost aruncată într-o nouă istorie la baza căreia se afla aceeaşi fascinaţie a zeilor din Olimp.

Nely Cab, în Creatura, făureşte o nouă poveste de iubire adolescentină care tinde să-şi întindă aripile “până la adânci bătrâneţi”. Isis Martin, o tânără de şaptesprezece ani, dintr-un mic orăşel din sudul Texasului, suferă de câteva luni de insomnie. De fapt, insomnie ar fi prea mult spus: lui Isis îi este, efectiv, frică să adoarmă. De fiecare dată când adoarme, în vis, îi apare o siluetă întunecată, cu aripi, ce o hărţuieşte.

Când într-un final simte că nu mai poate să adoarmă cu teroare în suflet, Isis preia iniţiativa şi-şi confruntă coşmarul. Deznodământul? Coşmarul ei se finalizează în forma lui David, un semizeu, care mai apoi va apărea în realitatea lui Isis pentru a-i demonstra că există şi că nu este o simplă plăsmuire a minţii sale.

Aşa descoperă Isis că, de fapt, atunci când adormea, ea ajungea pe tărâmul zeilor, un tărâm unde ea nu avea ce căuta, iar David, încerca doar să o protejeze de semenii săi, care nu ar trebui să o găsească acolo. De aici până la o iubire pătimaşă mai este doar un pas.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Nely Cab

Creatura este o poveste romantică cu o poveste de dragoste ce porneşte de la o simplă scânteie transformându-se într-o torţă ce nu se mai vrea a fi stinsă vreodată. Personajul David se vrea a fi tiparul de iubit dorit de fiecare fată, acel băiat cu aer modern, maniere de cavaler şi limbaj desprins din operele lui Shakespeare. La polul opus, Isis, miniona cu ochii verzi, pare a fi veşnica protagonistă ce nu-şi vede frumuseţea cu adevărat, modestă şi cu o inteligenţă nativă.

Părerea mea despre Creatura? Slăbuţă. Am dus o bătălie atroce pentru a o finaliza. În ciuda subiectului ales, Nely Cab, în opinia mea, nu a reuşit să dezvolte şi să dea acea strălucire proprie romanului. Pe tot parcursul lecturii m-am lovit de o iubire puerilă, iar maturitatea pe care a încercat autoarea să o transmită personajelor a eşuat lamentabil. Fiecare acţiune care a dat dovadă de perspectivă şi imaginaţie s-a dezintegrat înainte să te prinzi ce a dorit autoarea să facă.

Pe ansamblu, Nely Cab a avut imaginaţie, însă i-a lipsit cu desăvârşire talentul de a o aşterne pe hârtie. Parcă i-a fost frică să împingă acţiunea mai departe şi să dea frâu liber sentimentelor. Merită totuşi să daţi o şansă poveşti pentru a vă ofusca că o idee aşa minunată nu a putut fi pusă într-o lumină care să-i confere valoare.

Pe de altă parte, romanticilor incurabili tind să cred că le vor plăcea această carte până la adoraţie. Noi, iubitorii de fantasy, cu experienţă, vom rămâne dezamăgiţi, dar cu imaginaţia alertă.

🔥 CARTEA CREATURA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Creatura
Autor: Nely Cab
An apariție : 2013
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Negative:

În ciuda temei interesante, cartea a fost scrisă într-un stil pueril, autoarei fiindu-i parcă frică să dea curs liber imaginaţiei şi acţiunilor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1905 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments