Recenzie: “Cronica zeiței” de Natsuo Kirino

by | Jul 10, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CRONICA ZEIȚEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

În cartea “Cronica zeiței”, Natsuo Kirino nu ne permite să rămânem în locul confortabil de unde citim și să urmărim pur și simplu acțiunea creată de aceasta, ci ne obligă să călătorim în timp, în trecutul îndepărtat al Japoniei de astăzi. Pentru mine, această carte a însemnat noutate, un tărâm pe care nu l-am mai vizitat.

Încă din primele pagini mi-am dat seama că această carte nu mă va menaja și nu imi va arăta ceea ce aș dori să văd. Am simțit prematur răutate din partea personajelor manifestată asupra oricui, de la un copil care pe nedrept a fost îndepărtat de dragostea familiei până la ura față de zei.

Totul începe cu prezentarea vieții celor două surori de pe insula Umihebi ale căror destine sunt unite dar total opuse. Kamikuu este nevoită să devină Mare Preoteasă în timp ce Namima, mezina familiei, trebuie să își petreacă restul zilelor păzind locul în care morții se odihnesc. Acest “trebuie” și regulile insulei sunt încălcate de către cea din urmă, care alege calea răzvrătirii din cauza iubirii și a dezamăgirii primite din partea celor din jur.

Acțiunile pe care le face Namima hotărăsc viața multor personaje căci odată cu încălcarea unei reguli, echilibrul este distrus și destinul schimbat. Aceasta alege viața în pofida morții, iubirea în locul abstinenței însă orice ar încerca să obțină nu reușește decât să se îndepărteze de destinația dorită.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Natsuo Kirino

În egală măsură este prezentat destinul zeităților care, contrar așteptărilor, nu au dus o viață strălucită căci și în cazul lor lucrurile se rezumă tot la contrastul omniprezent: viață-moarte.

Împletirea vieții muritorilor cu cea a zeităților arată cum răul domnește în viețile oricui, indiferent de condiția acestora. Nu poate exista viață fără moarte, răsărit fără apus, yin fără yang. Orice acțiune are o reacțiune și orice încercare de dezechilibrare a acestei balanțe are repercursiuni ireparabile.

Recomand “Cronica zeiței” iubitorilor de cultură specifică zonei asiatice dar și celor care doresc sa pășească în această zonă dar nu au găsit încă lectura potrivită. Mi-a placut mult această carte așa că vă urez lectură plăcută!

🔥 CARTEA CRONICA ZEIȚEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cronica Zeiței
Autor: Natsuo Kirino
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 10.07.2019
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

- Afli mai multe despre vechea cultura japoneza - Cartea se citeste usor si are ritm

Aspecte Negative:

- Este mai greu de citit si retinut numele japoneze ale personajelor

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Lavinia Chirănescu este redactor Booknation.ro de 398 zile și a scris până acum 19 articole. Se află pe poziția 46 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Lavinia Chirănescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments