Recenzie: „Cronica zeiței” de Natsuo Kirino

de | iul. 10, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CRONICA ZEIȚEI ARE REDUCERE PE:

În cartea „Cronica zeiței”, Natsuo Kirino nu ne permite să rămânem în locul confortabil de unde citim și să urmărim pur și simplu acțiunea creată de aceasta, ci ne obligă să călătorim în timp, în trecutul îndepărtat al Japoniei de astăzi. Pentru mine, această carte a însemnat noutate, un tărâm pe care nu l-am mai vizitat.

Încă din primele pagini mi-am dat seama că această carte nu mă va menaja și nu imi va arăta ceea ce aș dori să văd. Am simțit prematur răutate din partea personajelor manifestată asupra oricui, de la un copil care pe nedrept a fost îndepărtat de dragostea familiei până la ura față de zei.

Totul începe cu prezentarea vieții celor două surori de pe insula Umihebi ale căror destine sunt unite dar total opuse. Kamikuu este nevoită să devină Mare Preoteasă în timp ce Namima, mezina familiei, trebuie să își petreacă restul zilelor păzind locul în care morții se odihnesc. Acest „trebuie” și regulile insulei sunt încălcate de către cea din urmă, care alege calea răzvrătirii din cauza iubirii și a dezamăgirii primite din partea celor din jur.

Acțiunile pe care le face Namima hotărăsc viața multor personaje căci odată cu încălcarea unei reguli, echilibrul este distrus și destinul schimbat. Aceasta alege viața în pofida morții, iubirea în locul abstinenței însă orice ar încerca să obțină nu reușește decât să se îndepărteze de destinația dorită.

Dacă îți place recenzia cărții CRONICA ZEIȚEI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Natsuo Kirino

În egală măsură este prezentat destinul zeităților care, contrar așteptărilor, nu au dus o viață strălucită căci și în cazul lor lucrurile se rezumă tot la contrastul omniprezent: viață-moarte.

Împletirea vieții muritorilor cu cea a zeităților arată cum răul domnește în viețile oricui, indiferent de condiția acestora. Nu poate exista viață fără moarte, răsărit fără apus, yin fără yang. Orice acțiune are o reacțiune și orice încercare de dezechilibrare a acestei balanțe are repercursiuni ireparabile.

Recomand „Cronica zeiței” iubitorilor de cultură specifică zonei asiatice dar și celor care doresc sa pășească în această zonă dar nu au găsit încă lectura potrivită. Mi-a placut mult această carte așa că vă urez lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CRONICA ZEIȚEI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: CRONICA ZEIȚEI
Autor: Natsuo Kirino
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 749

Alte recenzii de la Natsuo Kirino:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Lavinia Chirănescu a fost redactor Booknation.ro și a scris 19 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Lavinia Chirănescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments