Recenzie „Cronica zeiței” de Natsuo Kirino

de | iun. 20, 2019 | Beletristică, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA CRONICA ZEIȚEI ARE REDUCERE PE:

Cartea “Cronica zeiței” de Natsuo Kirino a fost o lectură destul de ciudată pentru mine. Este prima scriere pe care o citesc de la această autoare japoneză, pe numele ei real Mariko Hashioka. Deși prezenta lucrare se axează pe mitologie, folclor japonez și legende asiatice, majoritatea cărților scriitoarei fac parte din genul Mister și Thriller.

Povestea romanului este destul de complexă și se desfășoară pe decursul a mai multe decenii. Personajele sunt de asemenea multiple iar numele lor sunt complicate și te bagă complet în ceață.

Cartea “Cronica zeiței” de Natsuo Kirino este împărțită în trei planuri, sugerate de desfășurarea acțiunii

Este vorba pe o parte de ceea ce se întâmplă în prezent. Pe de altă parte aflăm ce se întâmplă cu personajele pe Tărâmul Întunecat al Morților. Iar în cele din urmă vedem și ceea ce are loc în lumea celor vii. Povestea este relativ complicată, așa cum numai o carte bazată pe mit și legandă poate fi. Deși deloc plictisitoare.

Așa cum găsești și în alte cărți din genul fantastic, personajele sunt atât oameni obișnuiți, cât și zeități cât se poate de adulate. Sentimentele pe care mi le-a trezit lectura romanului “Cronica zeiței” de Natsuo Kirino sunt diferite. Un adevărat spectru de emoții. De la pozitive la negative. De asemenea, este făcută o foarte mare diferență între femei și bărbați, în tot ceea ce îi reprezintă. Și asta nu se limitează doar la lumea reală, palpabilă, ci și la lumea supranaturală, a zeilor din poveste.

Dacă îți place recenzia cărții CRONICA ZEIȚEI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Natsuo Kirino

Asta pe mine m-a revoltat. Dar așa timpuri, așa mentalități. Și, aș adăuga, așa culturi, așa reguli.

Povestea romanului fantastic “Cronica zeiței” de Natsuo Kirino decurge cam așa

Într-un loc ca nici un altul, pe o insulă de legendă în formă de lacrimă, două surori aparțin unei familii respectate de oracole. Kamikuu este admirată pentru frumusețea ei nemaiîntâlnită. Namima este sora mai mica, dar mai puternică, ce este obișnuită să trăiască în umbra surorii minunate.

Încă din copilărie Kamikuu este aleasă să devină următoarea Mare Preoteasă pe insula, oracolul de care au nevoie cu toții. În timp ce Namima este forțată să devină miko pe Tărâmul Întunericului. Astfel că cele două surori sunt ca Yin și Yang. Una are un destin măreț și slujește lumina. Iar cealaltă servește, prin opoziție, întunericul. Rolul surorii mai mici este de a ghida spiritele celor decedati în lumea de apoi.

Dar pe lângă rolurile lor bine definite, cele două surori încearcă să-și trăiască viața așa cum ar face  orice fata obișnuită de pe insulă

Namima începe o călătorie care o poartă de la experiența primei iubiri până la o trădare insuportabilă. Astfel prinsă într-o complicată plasă a trădărilor din partea celor apropiați, ea călătorește între cele două lumi. Lumea celor vii și lumea celor morți. Ea caută bineînțeles dreptate, dar și răzbunare.

Dar odată ajunsă pe Tărâmul Întunericului, ea va descoperi că și marile zeități feminine suferă de aceleași decepții și trădări în dragoste precum muritorii de rând.

Prin cartea “Cronica zeiței”, Natsuo Kirino reimaginează vechea legendă japoneză a lui Izanami și Izanaki, două zeități de sex opus cu probleme serioase. Autoarea redă o poveste fantastică despre crimă, sex, zei și răzbunare. Un deliciu pentru unii. Dar ține de tine dacă ți se va părea așa sau nu.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CRONICA ZEIȚEI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CRONICA ZEIȚEI
Autor: Natsuo Kirino
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 598

Alte recenzii de la Natsuo Kirino:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

"Toate florile Parisului" de Sarah Jio e o ficțiune istorică despre dragoste, supraviețuire și sacrificii în cel de-Al Doilea Război Mondial. Este cu adevărat o carte emoționantă care mie mi se pare perfectă de citit toamna. Viețile a două femei se întretaie iar...

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Viața este o cursă cu obstacole, obstacole ce parcă nu se termină niciodată și cu greu se lasă depășite. Momentele de fericire alternează cu cele neplăcute care ne pun răbdarea și rezistența la încercare. Am citit Hamnet scrisă de această autoare (care a fost...

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Am început să citesc această carte pentru că am primit-o în dar şi chiar dacă pe copertă scria că este un Bestseller al “The Sunday Times” nu o mai văzusem nicăieri în public şi nu citisem nimic despre ea. La ce te gândeşti când vezi Pandora? Desigur: cutia Pandorei,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1811 zile și a scris până acum 408 articole. Se află pe poziția 4 din 43 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments