Recenzie “Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul” de C.S. Lewis

de | dec. 24, 2020 | Beletristică, Fantezie, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CRONICILE DIN NARNIA: LEUL VRĂJITOAREA ȘI DULAPUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Scriitorul britanic C.S. Lewis a publicat între 1950 și 1956 Cronicile din Narnia (The Chronicles of Narnia). Ciclul cuprinde o serie de șapte romane pentru copii. Aceste cărți aparțin literaturii fantastice și i-au adus scriitorului C.S. Lewis faima mondială.

Al doilea volum din serie este romanul Leul, Vrăjitoarea și Dulapul (The Lion, the Witch and the Wardrobe). Acțiunea se petrece în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Atacurile aeriene asupra Londrei obligă familia Pevensie să-și trimită copiii la țară, în casa imensă a unui bătrân profesor. Astfel aflăm povestea copiilor familiei Pevensie: Peter, Susan, Edmund și Lucy.

Dulapul, aflat într-una din camerele nefolosite ale casei, este un element esențial în poveste. Este un dulap magic. Face legătura între Lumea Oamenilor și ținutul Narniei. Nici casa profesorului nu este străină de puterile magice ale dulaplui …

Poate din pricină că se trezise la viaţă vreo vrajă din casă şi-i gonea acum înspre Narnia,

…cei patru copii ai familiei Pevensie se ascund în dulapul fermecat și ajung cu toții în Narnia. Acest tărâm se află sub stăpânirea unei vrăjitoare malefice. Vrăjitoarea Albă a aruncat asupra Narniei un blestem: să fie vesnic iarnă și niciodată locuitorii ei să nu cunoască Crăciunul.  Astfel de o sută de ani locuitorii Narniei  nu cunosc bucuria și speranța.

Deși acțiunea se desfășoară într-o lume fantastică, copiii familiei Pevensie se confruntă cu problemele din viața reală. În funcție de personalitatea lor, copiii le vor înfrunta diferit. Susan și Lucy ajută locuitorii Narniei să scape de vrajitoarea rea. Peter se alatură armatei lui Aslan și luptă vitejește pentru a salva Narnia.

Dar nu și Edmund. Ispita și lăcomia sunt teme majore în Leul, Vrăjitoarea și Dulapul. Edmund Pevensie se lasă ispitit de Vrăjitoarea Albă care îi oferă bomboane vrăjite și îi promite tronul Narniei. Edmund visează la aceste bunătăți și se pune în slujba vrăjitoarei trădându-și frații. Dar in Narnia, conform magiei profunde, există o lege pentru trădători, ei trebuie predați vrăjitoarei:

Ştii că orice trădător îmi aparţine în mod legal şi că am dreptul să plătesc cu moartea fiecare act de trădare.

Iertarea și sacrificiul de sine sunt de asemenea tratate în roman. Aslan este un leu uriaș. El are puterea și curajul de a se opune forțelor răului din Narnia. Numai Aslan, adevăratul rege al Narniei, îl mai poate salva pe Edmund Pevensie. Dar cu ce preț?

În anul 2005, romanul Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul de C.S. Lewis  a fost ecranizat pentru marele ecran de Walt Disney Pictures. Regia filmului este semnată de Andrew Adamson.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CRONICILE DIN NARNIA: LEUL VRĂJITOAREA ȘI DULAPUL?

Vezi toată lista de cărți scrise de C.S. Lewis sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CRONICILE DIN NARNIA: LEUL VRĂJITOAREA ȘI DULAPUL CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Cronicile Din Narnia: Leul Vrăjitoarea și Dulapul
Autor: C.S. Lewis
An apariție : 2020
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 168
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 24.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Mândrie și prejudecată pornește în lupta de a demonta ,,primele impresii″ (titlul inițial) și orientează cititorul spre a privi lucrurile care i se întâmplă mai profund, dintr-o altă perspectivă. Jane Austen, autoarea operei de față, a fost o romancieră engleză care a...

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

"Ultimul tren spre Londra" de Meg Waite Clayton este povestea unei provocări la adresa unui sistem nemilos. O poveste foarte emoționantă care s-a scufundat în sufletul meu. Scriitoarea a reușit să arate cât de ușor se estompează granițele dintre sărăcie și bogăție,...

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

În august 2005, Katrina dă lovitura de grație New Orleans-ului după ce mii de oameni ignoraseră avertismentele autorităților și refuzaseră să fugă din calea urgiei. Un oraș afectat grav, în care oamenii, deja traumatizați după ce dăduseră piept cu furia ciclonului, se...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 683 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 14 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments