Recenzie “Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul” de C.S. Lewis

de | dec. 24, 2020 | Beletristică, Fantezie, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CRONICILE DIN NARNIA: LEUL VRĂJITOAREA ȘI DULAPUL ARE REDUCERE PE:

Scriitorul britanic C.S. Lewis a publicat între 1950 și 1956 Cronicile din Narnia (The Chronicles of Narnia). Ciclul cuprinde o serie de șapte romane pentru copii. Aceste cărți aparțin literaturii fantastice și i-au adus scriitorului C.S. Lewis faima mondială.

Al doilea volum din serie este romanul Leul, Vrăjitoarea și Dulapul (The Lion, the Witch and the Wardrobe). Acțiunea se petrece în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Atacurile aeriene asupra Londrei obligă familia Pevensie să-și trimită copiii la țară, în casa imensă a unui bătrân profesor. Astfel aflăm povestea copiilor familiei Pevensie: Peter, Susan, Edmund și Lucy.

Dulapul, aflat într-una din camerele nefolosite ale casei, este un element esențial în poveste. Este un dulap magic. Face legătura între Lumea Oamenilor și ținutul Narniei. Nici casa profesorului nu este străină de puterile magice ale dulaplui …

Poate din pricină că se trezise la viaţă vreo vrajă din casă şi-i gonea acum înspre Narnia,

…cei patru copii ai familiei Pevensie se ascund în dulapul fermecat și ajung cu toții în Narnia. Acest tărâm se află sub stăpânirea unei vrăjitoare malefice. Vrăjitoarea Albă a aruncat asupra Narniei un blestem: să fie vesnic iarnă și niciodată locuitorii ei să nu cunoască Crăciunul.  Astfel de o sută de ani locuitorii Narniei  nu cunosc bucuria și speranța.

Dacă îți place recenzia cărții CRONICILE DIN NARNIA: LEUL VRĂJITOAREA ȘI DULAPUL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de C.S. Lewis

Deși acțiunea se desfășoară într-o lume fantastică, copiii familiei Pevensie se confruntă cu problemele din viața reală. În funcție de personalitatea lor, copiii le vor înfrunta diferit. Susan și Lucy ajută locuitorii Narniei să scape de vrajitoarea rea. Peter se alatură armatei lui Aslan și luptă vitejește pentru a salva Narnia.

Dar nu și Edmund. Ispita și lăcomia sunt teme majore în Leul, Vrăjitoarea și Dulapul. Edmund Pevensie se lasă ispitit de Vrăjitoarea Albă care îi oferă bomboane vrăjite și îi promite tronul Narniei. Edmund visează la aceste bunătăți și se pune în slujba vrăjitoarei trădându-și frații. Dar in Narnia, conform magiei profunde, există o lege pentru trădători, ei trebuie predați vrăjitoarei:

Ştii că orice trădător îmi aparţine în mod legal şi că am dreptul să plătesc cu moartea fiecare act de trădare.

Iertarea și sacrificiul de sine sunt de asemenea tratate în roman. Aslan este un leu uriaș. El are puterea și curajul de a se opune forțelor răului din Narnia. Numai Aslan, adevăratul rege al Narniei, îl mai poate salva pe Edmund Pevensie. Dar cu ce preț?

În anul 2005, romanul Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul de C.S. Lewis  a fost ecranizat pentru marele ecran de Walt Disney Pictures. Regia filmului este semnată de Andrew Adamson.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CRONICILE DIN NARNIA: LEUL VRĂJITOAREA ȘI DULAPUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cronicile Din Narnia: Leul Vrăjitoarea și Dulapul
Autor: C.S. Lewis
An apariție : 2020
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 168
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 585

Alte recenzii de la C.S. Lewis:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 1030 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 13 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments