Recenzie „Cronicile din Narnia – Nepotul magicianului” de C.S. Lewis

Titlu: Cronicile Din Narnia - Nepotul Magicianului
Autor: C.S.Lewis
An apariție : 2016
Editura: Editura Arthur
Nr. Pagini: 216
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 12.07.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Cronicile din Narnia – Nepotul magicianului” de C.S. Lewis
2.3 (46.67%) 3 votes

ACUM GĂSEȘTI CRONICILE DIN NARNIA - NEPOTUL MAGICIANULUI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Nepotul magicianului | Cărțile de aur ale copilăriei (C.S. Lewis)Am citit prima dată Cronicile din Narnia pe la 9 ani, și am fost de-a dreptul fascinată de scriitura impecabilă a lui Lewis. Nepotul Magicianului este primul volum dintr-o serie de șapte cărți care au câștigat titlul de books you should read in a lifetime, alături de seria Harry Potter și Stăpânul inelelor.

Când am aflat că editura Arthur va re-tipări această serie, am știut că e necesară o re-citire. De dragul vremurilor apuse, de dragul tuturor copiilor care n-au descoperit încă tărâmul fascinant al lui C.S. Lewis. Și da, cred că am vrut să recitesc seria de dragul copilului din mine.

În acest prim volum al seriei, ne este prezentată scena creării Narniei, creare ce-i are ca martori pe Digory și Polly. Când unchiul Andrew (un personaj pe care îl detest și acum, tipul bătrânului ursuz și răutăcios) o păcălește pe Polly astfel încât ea ajunge într-un alt tărâm, Digory se vede nevoit să plece în căutarea ei. Când cei doi o eliberează, nevrând, pe vrăjitoarea cea rea Jadis în lumea muritorilor, realizează că trebuie să o oprească imediat, înainte ca malefica femeie să distrugă întreaga Londră.

What you see and what you hear depends a great deal on where you are standing. It also depends on what sort of person you are.

C.S. Lewis este un maestru al literaturii descriptive, un unic creator al unui cadru de basm care îi cucerește cu ușurință și pe adulți. Personajele pe care le însuflețește nu sunt chiar complexe, fiind destul de vag conturate, accentul căzând mai degrabă pe o singură caracteristică de bază a fiecărui erou în parte. Limbajul este unul extrem de accesibil, cei de (aproape) toate vârstele înțelegând cu ușurință mesajul textului. Imagine narnia, lion, and Lucy

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de C.S.Lewis.

În actuala ediție tipărită la editura Arthur cartea se bucură și de mici ilustrații pe alocuri, care sunt un adevărat deliciu! Deși schițate într-o manieră simplistă, ele reușesc să surprindă esența operei.

Înspre răsărit, cerul se preschimba din alb în rozaliu, şi apoi în auriu. Vocea deveni tot mai puternică, până când aerul începu să vibreze. Şi, în clipa în care se auzi sunetul cel mai puternic şi mai măreţ de până atunci, răsări soarele.

Cronicile din Narnia – Nepotul magicianului este o carte care mi-a marcat copilăria, fiind o operă de artă a literaturii pentru tineret  cei de toate vârstele. C.S. Lewis creionează un adevărat basm, o capodoperă care te învață ce e curajul, ce e frica și, mai presus de orice, ce e iubirea.

ACUM GĂSEȘTI CRONICILE DIN NARNIA - NEPOTUL MAGICIANULUI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.